Mobilisering til karusell-løp 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2023


O-laget Gaula innbyr til andre OG-karusell-løp onsdag 7. juni kl 1800 mellom Fremo og Langmyra. Se oppmøte her: https://goo.gl/maps/qSxAWueYjoJeNeYk7

Snorre og Johannes er i bildet over knipset etter fjorårets løp som Gaula arrangert fra Langmyra i august.


Her kommer et utdrag fra innbydelsen fra Gaula:For oss er det atter en gang muligheter for å mønstre en stor tropp i svart og kvitt! Vi har mye å forsvare fra den flotte innsatsen i Sjetnmarka. Vi har sett det før: Vi kan lede lenge utover sesongen, men Leik er  harde utover høsten. Derfor er det bare å sette kursen mot Flå onsdag kveld!

Vi kan kjøre felles fra Melhus vgs kl 1715.Slik bruker du Brikkesys på OG -karusellen

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2023

Denne bloggen beskriver hvordan du bruker setter opp løpet i rankinglister og klubbkonkuranse når du arrangerer OG-karusellen.

Det ligger en brukermanual på brikkesys.no. Denne bloggen er et suplement til manualen. 


Før løpet skal arrangeres

Bruk lisensen til OG-karusellen

Først som siste er det lurt å logg inn med OG-karusellens lisens i Brikkesys. Det er kanskje ikke kritisk under løpet, men det bør gjøres når du skal lage rankinglister og klubbkonkurransen. Gå inn på Brikkesys, velg fanen Valg og trykk på Vis lisens.
Nå får du opp et Lisensvindu med din klubbs lisens. F.eks Melhus IL Orientering som vist på bildet. Velg Hent ny lisens.
Skriv inn brukernavnet ogk og passordet som du får av OG-karusellens administrator. leder@melhusorientering.no (sesongen 2023)
Nå har du fått inn lisensen til OG-karusellen og du kan arrangere løpet som vanlig. Lykke til.

Det er ikke helt krise om du ikke har logget inn med lisensen når du arrangerer løpet, men du bør gjøre det før du laster det opp til brikkesys.no. 


Poengberegning 

Alle har kommet i mål. Skuffkaka er spist opp, og alle er godt fornøyd med sine løp. Nå er tiden inne for å regne ut poengranking og klubbkonkuransen. Lag deg en stor kopp te og pust rolig med magen.

Last opp løpet til brikkesys.no

Pass på at PCen er på nett og at resultatene er ok.
Du kan gjøre endringer i Brikkesys og laste opp flere ganger hvis noe er feil. Men løpet må være lastet opp før du kan starte poengberegningen.

Det er fort gjort å sette noen i feil klubb eller lignende. Derfor kan det være lurt å ha løpet publisert en stund før du starter poengberegning. Det pleier å komme inn korrigeringer fra klubbene i.l.a kvelden.

Velg fanen Løp og velg Last opp hele løpet til brikkesys.no
Hvis allt går bra så får du Opplasting OK.
Nå kan du gå inn på Brikkesys.no og se om løpet er lastet opp.

Linken under gjelder for 2023-sesongen

http://brikkesys.no/results.php?user=
ogk

Når resultatlisten er i orden alle og alle er fornøyd starter du å sette poeng manuelt i Brikkesys. Du kan gjøre dette før du laster opp til brikkesys.no. Men som nevnt over det er lurt å laste opp resultatene raskt slik at man får korrigeringer så raskt som mulig.  

Alle nybegynnere, Trimklassene skal ha 50 poeng. Alle gjesteklassene skal ha null poeng. Sorter alle klassene i Brikkesys ved å klikke øverst på kolonnen Klasse. Da får du sortert alle klassene og det er lettere å velg alle løpere i en klassse.  

Velg alle løperne i en klasse som skal ha 50 poeng. For eksempel "Hvit trim". Høyreklikk og velg Sett poeng i nedtrekksmenyen
Nå får opp en dialogboks hvor du skriver inn 50 poeng.

Gjør det sammen med alle de andre klassene som skal ha 50 poeng.
Det samme gjør du med gjesteklassene som skal ha 0 poeng.

Skulle det skje at du setter poeng på løpere som ikke skal ha manuelt faste poeng så kan du sette poeng på nytt, men la poengsummen være blank. Da fjerner du poenget som er satt manuelt.
Nå kan du laste opp løpet på nytt til brikkesys.no med å velge fanen Løp og Last opp hele løpet til brikkesys.noSett opp løpet i rankingliste

Nå må du gå inn i på siden brikkesys.no og logge inn for å legge til løpet ditt i rankinglisten. 


Velg Logg inn/ut og bruk brukernavnet ogk og samme passord du brukte da du la inn OG-karusell-lisensen i Brikkesys.
Nå får du opp flere valg i menyen. Mulig du også får en underlig melding on DokuWiki Login Plugin, men ikke bry deg om den.

Nå velger du Rankinglister i menyen
Du får nå opp alle rankinglistene og ganske langt opp ser du "OG-karusellen 2023".

Finn kolonnen Legg til løp og velg add for OG-karusellen.
Nå får du opp et vindu hvor du må velge ditt løp. Bla deg laaaaangt ned på listen Velg løp.
Legg kortnavn f.eks Løp1 for første løp.
Sett 100 i makspoeng og 50 i minpoeng.

Trykk Lagre og oppdater poeng.


Sett opp løpet i klubbkonkuransen

Men du er jo ikke ferdig enda. Du må også fikse klubbkonkuransen.

Nå velger du Klubbkonkurranser i menyen
Da får du en liste over alle klubbkonkuransene. Du må bla helt ned til bunnen for å finn de nyeste konkuransene. Igjen velger du add i kolonnen Legg til løp for "OG-karusellen lagkonkuranse 2023"
Da får du opp enda et nytt vindu hvor du må lete opp ditt løp og skrive inn samme kortnavn som du satte tidligere for ditt løp. Bildet viser for Løp1 i OG-karusellen 2023
Trykk lagre.


Nå kan du sjekke om løpet ditt er lagt til rankinglisten og klubbkonkuransen. Hvis du ikke ser de kan du prøve å laste opp hele løpet til brikkesys igjen. 

Hvis alt er i orden så kan du logge ut av OG-karusell-lisensen og bruke klubbens lisens i nye løp. Hvis du ikke husker å bytte lisens vil det neste løpet til klubben lastes opp til OG-karusellen. Da kan det blir krøll.  

Lykke til.Mange nybegynnere på Lete onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2023


Mathilde og Emma Sofie var som ei sol etter sine løp i C-løypa. Moro med ny sesong og moro sammen med venner i løypa!
Atle var løypelegger og hadde lagt fra Lete og i retning Våttåsen. Etter den store mønstringa av barn og unge under karusell-løpet sist uke, var det gledelig at svært mange kom igjen til trening. Her sørger Atle for at Johannes blir påmeldt. 

Og her under er Johannes klar for start.Også denne gangen var det tendens til kø under påmelding, men det er vi jo så vant til i Melhus.....

Atle hadde ordnet de to lengste løypene med varianter, kalt Fargeblind, uten stier og noen av fargene. Det ble en noe større utfordring enn ei ordinære løype, men svært god o-teknisk trening.

Stein Ivar tar en prat med Robin og Adrian. Mye å nytt å sette seg inn i som nybegynner!

Her er Ylva akkurat kommet i mål.

Emelia og pappa tok to løyper i kveld for sikkerhets skyld!
Yrende liv i målområdet.

Det var forresten nevnt at noen hadde hørt noe om at været var noe kjølig og fuktig. Det må være tatt helt ut av lufta..... Ingen rot i virkeligheten. Bare blide fjes!!
Sanna Elise og Maya hadde interessante ting å fortelle Eivind ved løpets slutt. Til slutt var det utdeling av løpsskjorter som de minste låner av klubben. Med det store oppmøte vi har, blir det helt påkrevet å bestille opp et utvalg til de som ikke fikk i denne omgangen. Skjorta er populær!

Resultatene ligger på Brikkesys http://brikkesys.no/result.php?id=5210


Dette var en fin generalprøve før vi skal gjeste OL Gaula sitt løp neste uke ikke langt fra Langmyra i Flå. Det blir andre karusell-løp og vi har mye å forsvare, så lad opp til poengsanking!Trening med fokus på opplæring og utdeling av skjorter til rekruttene

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2023


Mellom slaga i OG-karusellen har vi trening og onsdag 31. mai med oppmøte på Lete fra kl 1800. Kjørerute her.


Treningsløp

Atle er løypelegger og har lagt løyper for alle fra nybegynnere og til de sprekeste og mest rutinerte. 

Opplæring

Alle som har behov for litt hjelp til å skjønne kart og kompass vil få hjelp til det. Behov for opplæring kan gjelde både unge og eldre. Vi oppfordrer særlig foreldre til rekrutter om å benytte seg av dette. Unge rekrutter har behov for voksenstøtte ei tid framover og da er foreldre viktig. Vi benytter selvsagt de løypene som tilbys den kvelden til opplæringa.Løpsskjorter

Avdelinga har brukt å låne ut nylon løpsskjorter i klubbfarger til rekruttene. De som ønsker å være med på trening og løp i vår regi framover vil få utdelt løpsskjorter så langt lageret rekker. Første sjanse er på treninga onsdag kveld! Skjortene er veldig populær! Bildet over illustrer plagget.

Det ganske mange som har slike skjorter og det er vel ikke usannsynlig at de kan ha blitt for små med årene. Da kan det være mulig å bytte til andre størrelser også.


Møt opp!Verdens o-dag fortsatte onsdag og torsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2023


Etter den litt våte tirsdagen, ble det betydelige bedre vær onsdag. Da var det også mange flere elever med. Det var samme opplegg som dagen før med to korte løyper og ei lenger o-løype med tidtaking. Det var imponerende innsats og mange fikk økt forståelse for denne noe vanskelige øvelsen. 

Ved Gimse barneskole hadde Eivind stand og tok imot 233 elever fra 6 ulike trinn.

På trappa på C-bygget hadde Brekkåsen barneskole installert seg. Her deltok det 80 elever fra 3 ulike trinn.

Kåre regjerte ved Melhus videregående. Fra videregående deltok 19 elever i vg1. Fra Høyeggen kom det 133 elever fra 5.-7. trinn.

Parallelt kjørte Høyeggen barneskole stort o-løp ved Høyeggen skole for de fire første trinna - ikke mindre enn vel 180 elever.

Martin var med Kåre og Eivind både å sette ut poster, vikarierte ved Melhus barneskole og tok inn poster som ikke skulle brukes torsdag.
Onsdag kveld toppet vi dagen med kjempeoppmøte i første karusell-løp fra Sjetnan. Dette løpet var også en dal av Verdens o-dag-uka. 
Ett trettitall barn fra all-idrett deltok sammen med løpere fra fire lokale klubber. Det var det tredje løpet i årets Finn Fram Dagen som enda en gang ble en stor suksess.
Til sammen deltok det 108 løpere hvor Melhus hadde to tredjedel.

På formiddag torsdag troppet Martin opp igjen, denne gangen ved Melhus videregående. 45 elever fra vg1 og vg3 stilte opp. Bildet over viser noen av eleven fra vg3.


Dermed er punktum satt for verdens o-dag 2023. Oppsummeringa viser at vi passerer 1000 deltager på tre dager. Det må da bli noen o-løpere i laget etter hvert av dette?