Vinterlig og tradisjonell juleavslutning i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Des 2022O-løp hører med til juleavslutninga - også når snøen laver ned og blesten blir til fokk. Været er helt underordnet når veivalg skal tas og poster finnes: Hilsen Ingrid og Hanne!Stein Ivar (opp t.v.) hadde lagt løyper til kveldens løp - originalt til sommerføre. Det ble imidlertid rikelig med løs nysnø og kroppsbevegelsene ble høye kneløft og glipptak. Allikevel var det kjempestemning blant løperne under og etter løpet: Friskere blir vi ikke!Over poserer kveldens vinnere i Lang og Kort løype: Johannes og Martin. Premien er til å feite seg opp med etter strabasene.


Frank Egil og Hege hadde regien på kjøkkenet og ved serveringsbordet. Varm gløgg, pepperkaker, kaffe, klementiner og saft er garantert suksess! Det mener i hvert fall Johannes og John!
Kjell Rune har ansvaret for Ukens løype og forestod premieutdelinga. Han orienterte om årets opplegg og intervjuet de premierte om episoder fra 2022.

Premiebordet for Ukens løype. Pokalene går inntil 10 år og så blir det plaketter for 15. og 20. år, 25-års vase og fat for 30, 35, 40 års deltagelse osv. Ivar Keiserås har 43 år.Over ser vi noen av årets deltagere i Ukens løype med inngraverte pokalerTil høyre har Martin og Kåre fått sine 20-årsplaketter. Ikke verst!

Stein Ivar orienterer om årets Turo og deler ut medaljer og plaketter. 65 deltager ble det i år som er av de virkelige gode Turo-årene gjennom historien.Hege hadde dekorert fat og brent i om med samme motiv som premiekoppene til KM i høst. Flotte premier til verdige vinnere i O6`eren i år. 

Her er det avslapping og bespisning mellom løp og premieutdeling. Anita, Eli, Ingrid, Hanne og Hege koser seg.

Klassevinnere i O6`eren med hvert sitt flotte fat. Det var mange vinnere i nybegynnerklassen som ikke var møtt opp. De vil få sine premier senere.Når Eivind skulle hente startnummer viste det seg at han ikke var påmeldt til MNM- selv etter forsiktige protester.
Det skulle vise seg at ha hadde meldt seg på KM i stedet som gikk ei annen helg. Så da, så...!
Det Gylne Kompass er nok en antihelt-pris som går til den løperen i klubben som har gjort utøvelse av o-sporten noe utradisjonell siste året.
Prisen er delt ut flere år til høyt verdsatte vinnere, men med ulike begrunnelser.

Prisen er innstiftet av Stein Ivar og det er han som er den suverene jury og designer. Han selv kan ikke få prisen, men ble i fjor tildelt Det Sorte Kompass - en pris som kun går til juryen av Det Gylne Kompass.

Årets vinner er Eivind - endelig! Han har etter hvert mistet noe av konkurranseinstinktet, løpsevnen, karthusken og bevegeligheten. Lysten på deltagelse derimot er rikelig til stedet fortsatt og det er her problemet oppstår i sommer.
Eivind skulle melde seg på Midtnorsk mesterskap i Mostadmarka lørdag i løpshelga. Da er det enkelt i våre dage med Eventor-påmelding!
Da var det bare å skrolle ned til et mesterskap omtrent i midten av august.


Takk for i år og vel møtt til nye o-muligheter i 2023!


Bedre gikk det med Hege som nå tar over og får beholde Årets Gull-O-Sko i ett år. Se omtale av denne verdige utdelinga i forrige nyhetssak.Da var o-året  over og vi tar juleferie. neste trening blir onsdag 4. januar 2023.

Vi takker for laget i 2022 og minnes mange flotte løp, fine samlingsplasser og flott, variert natur. Ikke minst minnes vi de fint møtene med positive mennesker i et fint miljø.


Årets Gull-O-Sko 2022 til Hege Solhjem Melhuus!

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Des 2022


Årets Gull-O-Sko er en hederspris for fremragende positiv profilering av o-sporten i Melhus idrettslag.


Prisen ble i sin tid donert av Martin Melhuus. Prisen er en vandrepris som er delt ut fire ganger tidligere.

Her er Martin i Gruva onsdag kveld når han leser opp tilblivelses-beretningen til selve prisen. Her kan du lese statuttene for prisen og den fornøyelige historien om tilblivelsen.


Styret i o-avdelinga er jury og her kan du lese begrunnelsen for årets tildeling:


Årets gull-o-sko går til en meget ivrig Melhus-løper. Vinneren er en av de løperne i Melhus som deltar på flest treninger og løp i løpet av sesongen. I tillegg bidrar hen til at det er trivelig for alle andre å være med på både treninger, løp og lagsturer. Hen møter alle med sitt gode og smittende humør, som gjør at alle føler det er hyggelig at de kommer akkurat i den dagen. Hen er svært viktig for det gode miljøet vi har i klubben vår. For hen er Orientering en livstil, og hen er et unikum hvis noen ønsker å finne info om arrangement i kretsen. Treningslysten er stor både sommer og vinter.

Ingen overraskelse hvem det er nå?....

Hun har vokst opp med orientering og har et stort hjerte for o-sporten. Hun er gull for klubben vår, hun bidrar som løypelegger, er ansvarlig for inne-trening og setter ut løyper på tur-orientering. Ved KM høsten 2022 laget hun premier til alle deltagerne og hadde ansvaret for premieutdelingen. Når vi har sosiale arrangement stiller Hege opp og steker vafler, koker kaffe og deler ut premier, og er i tillegg ansvarlig for våre klubbturer. Mat og drikke kjøpes inn, og kubb lages 😊 For ikke å glemme at Hege har vært et engasjert styremedlem siden 2014.

Hvorfor har hun ikke fått gull-o-sko før?Hege har konkurranseinstinkt, og ønsker å gjøre det bra i konkurranser, og hun gjør det ofte veldig bra. Noe hun ikke gjør stort nummer av, men smiler pent til Trønderbladet. Vi hører mer om de gangene løypa ikke er bygd for stor fart 😉, for det går fort når hun løper, og hun forklarer gjerne detaljert hvor det gikk for fort, hvorfor posten ikke var akkurat der hun trodde. Hvis vi skal ønske noe for det nye året så er det at Hege setter mest søkelys på alle de gode resultatene, for det er dem det er flest av. Men det er underholdning i bommer også.

Hege deltar som sagt på nesten alle våre treninger og løp, og bidrar til god kvalitet på treningen og godt humør i treningsgruppa. Skulle hun være forhindret fra å delta, så følger hun likevel med på resultatservice og sosiale nettverk. Hun etterspør kart og løyper, og er svært engasjert og interessert i andres prestasjoner. Hege setter pris på gode resultater, men ønsker også full oppdatering på veivalg og bommer. Hege er en ener på å gi komplimenter til andres innsats.


Hege; vi setter stor pris på deg, og du har virkelig fortjent gull-o-skoen!


 
STERK INNSATS PÅ KVELDENS TRENING!

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Nov 2022

Etter noen treningskvelder rundt Gimse skole tok vi ikveld en avstikker til Capro på Brekkåsen. Noenlunde tørt føre i skogen og nesten isfritt i gatene på Brekkåsen ga fine forhold for et treningsløp.

Kortløypa (2,5km) gikk i gatenære strøk rundt bolighusene på Brekkåsen. Det ble en svært jevn affære mellom de fire registrerte i klassen. Trine Sunnset (30:29) trakk det lengste strået, foran Kristin Lerli (32:02), Martin Melhuus (32:57) og Kåre Onsøyen (33:19).

I mellomløypa (3,1km) fikk man i tillegg en sving inn i skogene vest for Kosekroken barnehagen. Som eneste startende i denne løypa tok Frode Haugskott en suveren seier med 28:45.

I langløypa (3,9 km) fikk man litt av alt. Litt gateorientering, et besøk i dalstrøkene i retning Vollmarka, et langstrekk over til Nordgardsmyra, før man avrundet turen i noen kvisthauger i skråningen mellom Eindrides veg og Trøflata. Atle Pedersen tok seieren med 35:01, tett fulgt av Stefan Preisig (35:35), Hege S. Melhuus (44:03), Kjell Rune L. Halvorsrud (44:58) og Johannes Lerli (55:30)


IMG-5094.jpg

Sju stykker trakk deretter ned til C-bygget på Gimse skole for litt variert styrketrening. Vi klemte inn mange øvelser på cirka 45 min, så det var en sliten gjeng som dro hjem i 21-tiden. Atle mottok en pose bringebærdrops for seier i kombikonkurransen puslespill+avstandsbedømmelse. Hege fikk ingen premie, men desto mer heder og ære for suveren seier i 90grader'n. 


IMG-5098.jpg


IMG-5100.jpgimage.png

8888.jpgIMG-5102.jpg
Ekstra trening i Svartåsen denne uka!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Nov 2022


Martin er løypelegger for denne ukas Gubbeløp. Postene står allerede ute og blir det denne uka. Det er postflagg og enheter på postene. Fri start. 

Flott ekstra-trening!

Her er Løypa.
O-løp fra Brekkåsen og styrke i C-bygget onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Nov 2022Onsdag 30. desember er det treningsløp fra Capro på Brekkåsen, med løyper for alle nivåer som gir løperne en smak av både skogsorientering og litt gateløp. Frank Egil er kveldens vert. Start mellom 1845 og 1910


Deretter blir det innetrening i C-bygget på Gimse skole fra kl 2000. Det blir sedvanlig styrketrening for hele kroppen. Frank Egil lover i tillegg en litt uvanlig øvelse underveis i økta som tester både kartferdigheter, navigasjon og matte-kunnskap. 

Spennende! - Velkommen!


Mange løp nattløpet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Nov 2022


Nærmere 20 løpere gjennomførte ei av de tre løypene som Atle hadde lagt til treninga onsdag kveld.

Utgangspunktet var fra C-bygget på Gimse skole, men løypene gikk denne gangen også på østsida av elva. Det ser ut til at nattløp er ganske populært, for det var nesten 20 løpere som deltok. Til høyre ser du kartet over langløypa.Etterpå trakk en tredjedel av disse innendørs for ei real økt med etterlengtet styrking av alle muskelgrupper som nok vil komme kommende prestasjoner i o-løype til gode.


Ingen innetrening uten veivalgsdiskusjoner, heller ikke denne gangen. Atle servert ei løype fra en av etappene Jokola-stafetten i vår. Interessant med terreng med mye berg i dagen, mange fysiske sperringer i skogen og trange løpskorridorer.Neste gang er det Frank Egil som er treningsvert - kanskje med løpsstart fra en annen kant av sentrumskartet. Følg med!
Nattløp og sirkeltrening igjen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Nov 2022


Det blir nattløp fra Gimse skole, C-bygget onsdag 23. november kl 1900. Atle vil legge løyper denne gangen. Bildet over er fra onsdagens løyper i det flott og nye skoleområdet og med oppdatert kart. Her er det mange veivalgsmuligheter, nye postdetaljer og noe saftige motbakker å bryne seg på.

KL 2000 trekker vi  inn i gymsalen for styrketrening  og noen veivalgsdrøftinger fra utvalgte o-løp.

Møt opp til trening og sosialt fellesskap!
Strålende høstvær under onsdagens nattløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Nov 2022


Ett drøyt titalls løpere fikk med seg Hege sine løyper i skoleområdet under vintertreninga onsdag kveld. Løpet gikk i strålende høstvær med stjerneklar himmel og rundt 0. Tre løyper fra 1,5km til 3,4km kunne velges. Løypene var konsentrert mellom videregående, Remakrysset og barneskolen med noen poster mot Gruva og sør for hallene for den lengste løypa.

Mange kryssinger ble det, så det var om å gjøre å følge med på kart (som alltid lønner seg)!


Her er de første kommet i mål og da må det studeres løyper! Martin, Trine, Kristin, Johannes, Atle og Stein Ivar


Ole har fått igjen pusten, mens Kjell Rune må vente litt på den.

John i fint driv på ett av kryssingsstrekkene ved C-bygget.


Johannes ved en sentral post i løypene like utenfor inngangen til nye Gimse skole.

Frank Egil var ikke helt i form om kvelden, men slettes ikke så dårlig som bildet viser. Han bidro med postinntak etter løpet!

Undervis i sirkeltreninga ble det naturligvis tid til kartlesing - denne gangen løype fra KM lang på Kregneskjølen.

Hege hadde ordnet med video-trener på pc. Morsomme øvelser med 20 sekunder innsats og 10 sekunder pause i til sammen 12 minutter i økta. Morsomt, men også intenst og virkningsfullt. Kanskje kommer videoene på storskjerm neste gang?


Treninga fortsetter fra samme plass nest onsdag også og da med Atle som løypelegger og instruktør. 


 
Gimse skole og C-bygget kaller igjen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Nov 2022


Vi fortsetter vinter treninga fra Gimse skole. Bildet over er fra premieren av det nye skoleområdet og nattløp på nyrevidert kart. 

O-løpere er i form hele året noe som bildet illustrerer! Opp til venstre sees ungdomsskolen og til høyre nye Gimse barneskole - den er grei. Men når løperne passerer C-bygget i slik en fart, blir navn bare gjetting: Full fart i hvert fall og slik blir det for alle som deltar!

Oppmøte er ved C-bygget kl 1900 for o-løp. Hege legger tre løyper med poster i området for Gimseskolene. Still med nyladet lykt, refleksvest og gode klær og godt fottøy for årstida - piggene må snart ut?

Etter nattløpet trekker vi inn i gymsalen for litt ekstra styrking av de fleste muskelgrupper. Ta gjerne med egen matte.

Mye god trim for alle på eget nivå, både ute og inne!!
Spurttrøye til Johannes etter deltakelse i 7 ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Nov 2022

I går arrangerte kretsen avslutning for ungdomsløpene. Over 80 personer fra seks klubber møtte opp på Byåsen videregående skole for å feire årets ungdomsløp. Det ble delt ut preimer til alle som har deltatt på 8, 7 eller 6 løp. I tilegg ble det delt ut trøyer til odel og eie for sammenlagtvinnere og spurtvinnere. Skogsjentene var også til stede og delte ut sin årlige pris til den 15-årige jenta i kretsen som har deltatt på flest o-løp.

Johannes deltok på avslutningen. Johannes har hatt en kjempefin o-sesong i år. Han har deltatt i 7 ungdomsløp og fikk til slutt 2. plass sammenlagt i klassen H15-16. Johannes synes det er ekstra artig å spurte til mål, så det var kjempestas å vinne spurttrøya til odel og eie. Den delte han med Jakob fra Wing. Etter 8 ungdomsløp hadde de akkurat like mange poeng. De spurtet like fort i fire løp, og de deltok i like mange løp. Denne duellen var utrolig jevn og de fikk en trøye hver.

 

Vintertreningen er endelig i gang

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Nov 2022

Vi ønsker alle velkommen til trening i C-bygget onsdag 9 nov kl 1900.

Dette er trening hvor alle som ønsker å prøve orientering eller bare være med på basistreningen. Her kreves det ingen forkunnskaper eller det å være i superform. Det viktigste er å komme seg ut, løpe litt og kjøre litt basis styrketrening inne. 

Onsdagskvelden starter vi med litt løping utendørs. Det er laget noen enkel løyper i området rundt skolene. For de som ikke har prøvd dette før vil det være hjelp å få. Husk å lade opp hodelykten, ta med egnet uteklær, og ta gjerne med refleksvest.

Etterpå trekker vi inn i C-bygget og kjører litt basis styrketrening i form av sirkeltrening. Hvor hardt du vil ha det er helt opp til deg selv. 

Dette er noe for alle, små og store. Ta gjerne med hele familien. Her er noen som var med oss sist vinter.
Nattløp fra Ringvål onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Okt 2022


Etter en kort drøfting i styret i dag er det besluttet å utsette vå hjemlige oppstart av vintertrening fra Gimse skole ei uke.

Bakgrunnen er en fristende invitasjon fra Byåsen om åpen trening for klubber i Trondheims-området fra Ringvål skistadion onsdag 2. november. Oppmøte senest kl 1745 på stadion med felles jogg til starten som går kl 1800. Det er samme parkering som under klubbmesterskapet i juni. Her ser di ruta til start også:


Det er dessverre ikke nybegynnerklasser eller C-løype:

Arrangøren vil at vi melder på litt i forveien: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XC_2aZS2wov5dGYWlr6bOembyvifT3JBmQjOjikPCZk/edit?usp=sharing 

Du kan lese hele innbydelsen her: https://www.facebook.com/groups/430041303708347/permalink/5746787542033670/


Felles kjøring fra Melhus vgs kl 1700.
Mange engasjerte o-løpere møtte opp på Bjønnabakken i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Okt 2022


Sanna Elise var den som sanket flest poeng av alle under kveldens Lommelyktløp på Bjønnabakken. Her er hun sammen med kveldens løypelegger Atle som serverte en salig miks av intrikate utregninger av poeng. Antall poster funnet på 40 minutter ga 50 poeng hver, tillegg ble det for å ta enkelte strekk i rett rekkefølge, ekstra poeng for bestet tid i klatrestrekket og beste spurt fra siste post til mål. For de som brukte mer enn 40 minutter var det poeng-fratrekk for hvert minutt og så var det vekting av alder til slutt. En triller av et o-løp for de vel 20 løperne med andre ord!

Over ser du kveldens resultatliste presentert på storskjerm.


Her kommer en billedkavalkade fra kveldens løp: 


Kø ved påmelding!

Utdrag fra kveldens spreke forsamling.


Familien Seehuus/Bredland nyter kveldens servering, komponert av Trine og Hege.

Frank Egil, Trine, Johannes L (vant spurtpris-poengene), Kjell Runde og Johannes H.


Eirik Engan med sine to døtre Frida og Linea har fått premie for sitt første o-løp noen sinne!

Ingrid (med nytt kompass), Hannah og Hanne med påskjønnelse for sine solide og jevngode løp.


Johannes H med premie for sitt løp utdelt av premiesjefen Hege.

Martin og Stefan var tidlig frampå å forskynte seg av skuffkakene. Vel fortjent!

Da var enda en flott kveld på Bjønnabakken over. Lommelyktløpet har vært arrangert herfra hvert år siden først på 1980-tallet med varierende vær: Sludd, 60cm nysnø og strålende høstvær som i kveld. Alltid like spennende for store og små.

Tusen takk til Atle for spennende løpsopplegg, Trine og Hege for utmerket servering og til Hege for flotte premier!

Da trekker vi pusten i 14 dager før det blir vintertrening første onsdagen i november. Vi  møtes da ved C-bygget på Gimse skole for både ute- og innetrening. Vi kommer tilbake til det når det nærmer seg.
Lommelyktløpet 2022 onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Okt 2022


Det tradisjonelle Lommelyktløpet står for døren igjen. Onsdag 19. oktober kl 1800 blir det oppmøte til nattløpet på Bjønnabakken på Øyås. Kjørerute her.

Atle ordner som vanlig løyper for alle. Den som vinner er den løperen som har sanket flest poeng innenfor 45 minutter. Poengene blir vektet etter alder og andre kriterier. Utfallet etter slike løp er alltid spennende!

Etter løpet, i halv åttetida og utover, blir det tradisjonell serveringa inn i klubbhytta til Yragutten skiklubb tilpasset store og små. Vi tar oss også tid til å prate litt i rolige og varme omgivelser. 

Premieutdeling for løpet blir det også. Bildet over er fra fjorårets utdeling og det er de yngste som blir honorert også i år. 

En rolig avslutning på sommersesongen blir det, for om fjorten dager er det vintertrening for fullt.


NB! Premieutdeling for Turorientering, Ukens løype og O6èr kommer under vår juelavslutning 7. desember!
Rye by Night

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Okt 2022

Rye by Night! Nei, det er ikke Rugbrød, Rugøl eller Rugwhiskey, men nattorientering. Ni ivirige melhusløpere møtte opp ved Lodda på onsdagskvelden. Antallet deltakere var lavere enn på Gimse by Night, men stemningen, innsatsen og løypekvaliteten var like god. 

I kortløypa løp Sanna og Emma sammen med mamma og pappa. De fløy gjennom mørket som en vind. Jentene var som alltid veldig positive og glade. De er ikke redd for bekmørket. Martin løp også kortløypa med stødig kurs og med solide  gode veivalg. 

I mellomløypa løp John. John tok med to kart. Både for lang og mellomlang løype. Da kunne han bytte løype hvis han skulle finne på å ombestemme seg underveis. Det er smart når man har litt problemer med å bestemme seg på start. 

I langløypa løp Johannes som en pil gjennom skogen. Johannes har hatt en flott sesong i år. Johannes løper mer og mer stabilt, og han har den gode kvaliteten med at han aldri gir opp. På Rye løp Johannes veldig godt uten store bommer og med fine smarte veivalg. Johannes hadde også bakt kanelsnurrer som han hadde med til løpslederen. De smakte fortreffelig selv om de ikke var laget av rugmel.

Hege og Kjell Rune løp også langløypa. De er litt engstelige i mørket så de passet på å starte nesten samtidig. Det er det som er fint med orientering. Man kan alltid løpe sammen med en venn!

    Resultatene er her for de som bryr seg om sånt. https://brikkesys.no/result.php?id=4942
GbN 2022

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Okt 2022

Magisk kveld ved Lomtjønna onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Sep 2022


Vakrere enn Klara sitt blinkskudd kan det ikke sies. Noen sekunder etter fellesstarten kl 2000 ved Lomtjønna i det flotte høstværet - det er ikke til å tru!

Gimse by Night fikk rekorddeltagelse i år med 147 påmeldte og 132 startende og alle fikk seg en uforglemmelig kveld i terrenget fra Lomtjønna noe over 100-metre under Vassfjellmasta mot Lenadalen og over Litlfjellet.

Bilder og videoer i nyhetssaken er fra Klara, Hege og Kjell Rune.

Så begynner ting å skje:

Det er onsdag og klokke er nærmere 7-tida på kvelden og sola er i ferd med å senke seg ned over Hemnekjølen i vest. Et helt spesielt skue ble det som alle beundret i tida før start.


Arrangørene er kommet seg opp Vassfjellvegen for ei stund siden og det meste er på plass:

Postene kontrollert for siste gang. Parkeringa er i startfasen og venter på det store inntoget, 
Målteltet er på føttene og starten er i ferd med å rigges.
Se video.

Biler strømmer på og plassen på kulen der stien mot Vassfjellhytta tar av vegen fylles opp med spreke og spente o-løpere.
Det blir mørkere og mørkere og løperne blir stadig uroligere (oppvarming heter det).
Se video.
Så er tiden fullbyrdet.

Bildet helt øverst er for øvrig like etter fellesstarten og videoen viser like før, selve starten og de første sekund etterpå.

Klokka er nær 2000 og det er like før hornet lyder (video) for 125 løpere i fellestarten. Det er et øyeblikk mange har sett fram til å være en del. I år ble det rekordmange i feltet fordelt på fire ulike hovedløyper med ulike lengder og vanskegrad.

De to lengste løypene hadde såkalt gafling, der løperne ble delt igjen i 4 løyper. Løypene ble satt sammen der galingene kom ulikt, men at alle fire variantene i løype hadde til sammen like lang løype.

Løypelegger Audun forklarer grundig om dette og om passeringa av fellespost med kode 65 i denne videoen.De som vil løpe utenom fellesstarten har alt startet og mange har kommet i mål, som Maya, Sanna, Emma og Steinar


Løperne var borte i knappe 10 minutter når løper-reia kom til runding med en nylig oppsatt post der starten gikk like før. Noen ble kanskje litt overrasket der? Se video.Fellestart betyr mange løpere samtidig ut og det forplanter seg også ved innkomst. Vi hadde ikke helt klaff med resultatene, men roet oss inn når løpet var vel overstått. Audun og Eivind sjekkere ut hva som kommer inn på data`n.

Det var mye glede og begeistring onsdagskvelden og det var ikke bare løpet som begeistret. Det viste seg at Hege hadde bursdag - hun passerte 39 år... eller noen sånt. Det er ikke så farlig forresten, for Klara og Atle hadde kjøpt gave til å med. Det ble bare Atle som fikk klem.
Til venstre ser vi John komme til registrering etter sitt prikkfrie løp i Vassfjellet.

Da var årets Gimse by Night vel overstått. Løperne kom i mål, bilene kom ned til bygda og samlingsplass ryddet.  

To dager senere var også postene tatt ned.
Resultatene kan leses på Brikkesys.


Og da var alt som før ved Lomtjønna. 

Gimse by Night i Vassfjellet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Sep 2022


Høstens stor løp i nattorientering i Melhus, Gimse by Night, er klar til start!

Onsdag 28. september er det nattløp fra Lomtjønna i Vassfjellveien med samlingsplass fra der stien til Vassfjellhytta starter. Kjørerute her.

Dette er et kombinert påmeldingsløp og treningsløp internt. For de som ønsker å være med på fellesstarten går den kl 2000. For dere som vil løpe C- og Nybegynner-løypene er starten individuelt og du kan starte mellom kl 1900 og 2000. Påmelding på samlingsplass.

Det er fint at dere kan samkjøre, for det er bra å begrense antall biler på den smale veien. Det er greie parkeringsforhold ved Lomtjønna.

Velkommen til et spesiell o-opplevelse!


Limer inn PM til løpet her:

Nattorientering på Hollumsåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Sep 2022

Lise og Lilly Marie klar for nybegynnerløypa

Bilde: Ylva og Lilly Marie klare for nybegynnerløypa

16 løpere fant veien til Klevavegen og gapahuken på Hollumsåsen med fin utsikt mot Brekkåsen og bugnende havreåker, der løpsleder og løypelegger Martin Melhuus hadde forberedt trivelig samlingsplass med bålkaffe og kona Ingjerds nydelige eplekake. Svartkjelen med kaffe gikk runden til og med før start, så det skulle ikke stå på serveringa.  

Hele 9 løp langløypa i septembermørket. Hollumsåsen bød på høydekurver men tørr bakke, unntatt rundt 14. posten. Det ble mye retningforandring og utfordringer for løperne i skrålier og mange tråkk utenom hovedstiene. Det gjaldt å bruke kompass og hodelyktlyset godt.

Bilde: Martin lagde trivsel på samlingsplassen. Kaffen smakte godt, til og med for ungdommen i kveld.

Stein Ivar var raskest i langløypa, men bare 10 sekunder foran Stefan. På plassene etter fulgte gjesteløpere fra Trollelg/Buvika, ekteparet Kristin og Frode Haugskott.

I mellomløypa tok Eivind innersvingen på John. Ingrid og Hanne tok kortløypa og i nybegynnerklassen fullførte 3 løpere, Lise, Ylva og Lilly Marie.


Vi takker Martin for gode løyper og trivsel rundt bålet. Om ei uke er det Gimse By Night på Vassfjellet/Lomtjønna.

Resultater fra kveldens løp her.

Billedgalleri.

Fra jomfruelige Kregneskjølen til premieutdeling i KM langdistanse

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Sep 2022


KM i Sjetnmyra er vel overstått: Alle løpere er kommet i mål, premiene er delt ut, samlingsplass er ryddet og postene er i hus igjen. KM-dagen var over, ja, men det har vært mye før det!


Hvor lenge tilbake vi skal starte er som en ser det, men det første kartet som faktisk dekte hele Kregneskjølen var NTHI`s kart Råbygda fra 1962. Det er mange av dagens eldre løpere som startet som nybegynnere i junior- og gutteklassene som fikk sin opplæring med treningsløp fra grustaket like sør for Stensåsgården NØ i kartet. Det var NTHI og etter hvert det nystartede o-laget Gaula som arrangerte.

OL Gaula og Melhus inngikk en avtale i 1983 om fordelinga av terreng i området som ga Melhus anledning til utarbeide moderne kart over hele Kregneskjølen.
 
Gaula hadde på den tida tatt over rettighetene til Råbygdkartet og laget et moderne kart i forbindelsen med student-VM i 1988, synfart av de beste synfarerne i verden. Det dekket omtrent halvparten av Kregneskjølen østfra i tillegg til Råbygdmarka naturligvis.

Melhus fikk kart over Momarka i 1985 og omfattet også den aller nordligste del av Kregneskjølen. Det har med andre ord ikke vært moderne kart over den vestre halvdel av Kregneskjølen før i dag.
Audun B tegnet vinteren 2019-20 grunnlagskartet over Kregneskjølen med bakgrunnsdata bl.a. med laserkurver, vegatasjonskart og de gamle o-karta.

Et arbeid der det ble brukt vel 150 timer på. Kartet over er over samme området som de to andre utsnittene.  

Kregneskjølen er nå en del av kartbasen Sjetnmarka.

Våren 2020 startet Eivind synfaring på Kregneskjølen og etter vel 200 timer med synfaring og rentegning var det meste gått over en gang høsten 2021. Kartutsnittet over er det samme som til venstre, men med masse kruseduller etter å ha korrigert under dagens marsj. Til kvelds er det bare å sette seg til pc`en og rette grunnlagskartet etter observasjonene.
Audun tok så over kartet nå i vinter og startet løypelegging. I sommer var det ut i terrenget og se over kart og terreng både i løpstraseene og ved postene. Kart og løyper er justert mange ganger.
Det er nesten umulig å oppsummere den del av jobben i timer, men svært mange timer er det blitt.

Resultatet ser du til venstre og post 7 er for øvrig væskepost som Johannes Halvorsrud og Stefan Krog Dodig betjente under løpet.


KM-dagen nærmer seg: Postbukker og skjemer bæres utog løypene trykkes etter hvert, funksjonærliste justeres, påmeldinga kommer inn og det kalles inn til dugnad. Først med trekking og sveising av kart, plakater lages, før en del av oss møtes i Sjetnmyra for rigging fredag kveld før løpet.


Da møtte det oss dette synet:


Til venstre filosoferer Kåre hvordan løperne kan passere denne "innsjøen" uten å bløte ut skoene i innløpet. I bildet over er en kanal gravd lørdag morgen og vannet siger ut. Etter ei stund var innløpet ganske tørrlagt. Godt jobbet, Kåre!
Samlingsplassen ble rigget, klar for å ta i mot løpere dagen etter....

og her er en av de første telt-slagerne kommet. NTNUI har en stor kontingent løpere og de dominerte i senior damer og herrer skulle det vise seg.Ved start har Kjell Rune, Frank Egil og Stefan rigget starten etter alle kunstens regler. Det er bare å rykke inn i båsene etter hvert som startklokka tikker. Alt foregår stille og rolig - helt til startsignalet går.
På samlingsplass er det kjemisk rensket for løpere og publikum venter i spenning på innkomsten - om ei stund. 

Også i målteltet er det fred og fordragelighet. Eivind, Stein Ivar og Trine speider etter løpere ved målbukken.Løypelegger Audun og fotograf/kontrollør Bjørn Peder Løvås ser spent på om fjorårets KM-vinner i H21, Johan C Ørke, kan forsvare tittelen. Han klarte det ikke og havnet midt på treet denne gangen.
Dette er stedet startposten er plassert og mange løp inn feil skogsvei herfra.


Steinar, Sanna og disker opp med saft, skuffkake, vaffel og kaffe. Det tar litt tid før handelen tar seg opp, men det ble denne gangen også!
Ved premieteltet var det også start for Småtroll-løypa med påfølgende premieutdeling.

Det som er samlet på premiebordet er gavepremier bl.a. fra Rema 1000, Spar og Sport1 og de ble til Uttrekkspremier.
De tre beste i hver klasse fikk medaljer og vi delte ut 31 medaljer i alle valører.
Det som virkelig slå an var Hege sin håndmalte kopp som alle medaljevinnerne og alle i de yngste klassene fikk.

Hver kopp ble håndmalt og lagt i stekeovn i nesten ett døgn for brenning. Det er itte no knussel!

Et minne for livet!
Kjellrun Sporild er tidligere verdensmester og ble kretsmester i D65. Her i samtale med løypelegger Audun og Jens Arne som trakterte starten for de yngste.

John var den ene av to løper fra Melhus denne gangen. Vi brukte opp våre løpere som funksjonærer. Han løp i klassen H60. Mona Windseth løp C-løypa som startet like bak skytterhuset.


Premieutdeling ble det. Samspillet mellom speaker Atle og premieansvarlige Hege og Klara var virkelig flott. En verdig avrunding av løpet ble det. Her kommer noen bilder fra denne seanse:


Her er pallen i klassen D50 f.v. Gøril Eide, Byåsen, Kristin Haugskot, Trollelg og Tone Almås, Leik.

Anna Bellingmo fra Gaula ble kretsmester i D15-16.Her er klassen H60 f.v. Jostein Alvestad, Wing, Dag Ove Tinnmannsvik, Trollelg (svært god løper på 70- og 80-tallet) og Haakon Arnesen, Byåsen.


Rolf Wærnes, Orkanger tok seieren i H70 foran Knut Lillealtern og Nils Olav Vennevik begge Freidig.

Gaula og familien Røstum tok sin andre gullmedalje for dagen, denne gangen med Jon i H50. Agnar Renolen, Wing kom på andreplass.

Leidulv Vinje, Nidarøst t.h. ble kretsmester i H80 foran Anders Lauglo, Trollelg. Her snakker vi om veteraner!På bildet over sees vinnerne i D21 med fra venstre Aurora Gjølsjø, Ane Dyrkorn og Thea Dyrkorn alle fra NTNUI.

I herreklassen ble det også bare NTNUI`ere på pallen. F.v. Ulrik A Arnesen, Mads Eidsmo og Sander Arntzen.

Seierspallene for damer og herre senior har løpere både i noregstoppen og i verdenseliten. Virkelig et sterkt knippe toppløpere!


Resultater fra mesterskapet kan leses på Brikkesys.Løperne forlater etter hvert løpsarenaen i Sjetnmyra. Noen godt fornøyd med innsatsen andre litt mindre fornøyd, man alle fornøyd med dagen på Kjølen og med at været rettet seg under konkurransen. 

Fornøyd var arrangørstaben også med egen innsats. Det kan for øvrig rett og slett ikke gå galt med denne stødige og arbeidsomme gjengen. Her bunkres det opp med rester fra kiosken, så nedrigginga kan gå radig. 
Vel blåst!
Arrangementet er ikke komplett før alt er ferdig. Noe av det siste som gjøres er "postplukk" i ordets rette forstand. Småtroll-løypa som Sanna og Emma både satte ut ble også tatt inn av dem. Så var det de 38 postene i KM inklusiv væskeposten som Audun hadde satt opp ei uke før. Nedtakinga ble utført av Martin, Kjell Rune og Frank Egil som bar inn mange kg aluminium.

Frank Egil kom med følgende kommentar og bilder tirsdag kveld:

Postinntak på Kregneskjølen i fin ettermiddagssol nå nettopp. Sugende rusletur for min del, der jeg kontemplerte litt rundt det at det er helt uvirkelig at H21-klassen travet rundt oppå Kjølen på lørdag med en fart på 6.30 pr kilometer…😮 Sykt fort!!


Kregneskjølen har ikke mistet sin magi, selv etter at løpet er ferdig:

Melhus idrettsfestival søndag

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Sep 2022


Melhus idrettsfestival gikk av stabelen søndag og det var andre gang den ble arrangert. Det skal være et fellesarrangement for alle avdelinger som skal promotere idretten i sentrum.

De to spente o-løperne med nummer er Kristian og Fredrik Rønning og de tok seg gjennom løypa med glans.Utgangspunktet var ved Svinsås auto. Alle avdelinger i idrettslaget hadde sine egne stand - og det manglet ikke på fantasifulle påfunn.

Orientering hadde knapt pakket ned etter å ha arrangert KM i Sjetnmarka, før det var klart for nye tak.

Hege, Atle og Stein Ivar stilte opp til ny dyst på formiddagen og vartet opp med en flott stand.

Det ble en livat dag med mange konkurranser fra de ulike avdelingene. Nabostanden var swingklubben, så det var livat utover dagen!

Som i fjor hadde vi lagt ut ei enkel løype trafikksikker mellom Miljøgata og jernbanen. Løype som heter Råtassløypa, ble besøkt av et trettitalls smårollinger og noen eldre.

Det ble en fin dag hvor o-sporten fikk vist seg fram litt også.


Nattløp på Hollumsåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Sep 2022
Bildet er fra treninga for tre år siden, men alle løperne er så godt som prikk lik som den gangen!

Martin er løypelegger kommende onsdag og han sier følgende:

Det blir nattløp med 4 løyper på onsdag 21. september og de blir på Hollumsåsen. Det er uklart om kornet blir tatt innen onsdag, derfor holder vi oss unna Brekkåsensida. Nybegynner, kort, mellom og lang. Start fra rundt kl 2000 når løypelegger mener det er mørkt nok.  En årsgammel okse av det godlynte slaget befinner seg i det sørlige området (nyb løype går i det nordlige området). Denne supersosiale hvite katta med blå øyne fulgte med under utsetting av postene. Den anses som kontrollør og løpets høye beskytter. VELKOMMEN


Samlingsplass blir gapahuken som Tommy Engan har laget med utsikt til Brekkåsen. Merket med bånd hvor sti tar av fra Klevavegen. Også klarert med Jomar Vuttudal at vi kan parkere på den ene siden av Klevavegen bort til huset hans (Klevavegen 71). 

Ta av fra Hølondvegen ved skilt Klevavegen. Merket med postflagg (helst ingen kjøring langs Rogavegen). Se kjørerute her.

Saft og kaffe fra svartkjel kan påregnes - og noe å bite i.


KM langdistanseorientering i Sør-Trøndelag o-krets 2022 vellykket gjennomført!

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Sep 2022


116 deltagere ble med på premieren av nykartet over Kregneskjølen under KM langdistanse.

Bildet viser noen av deltagerne og funksjonærer under den stilfulle premieutdelinga på Melhus skistadion i Sjetnmyra.

Vi vil komme tilbake med mye mer stoff fra mesterskapet. Kikk på resultatlista i mellomtida på Brikkesys  og se litt på noen av GPS-spora fra løpet med å trykke på Reprise for den klassen du ønsker å se.
Da er natt-løpsesongen i gang!

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Sep 2022


Altså: Stemningen kunne ikke vært bedre før start enn den var her - og den ble ikke særlig dårligere etter innkomst heller! Alle hadde beste tid i sine løyper! Stefan i Rød løype, Kåre i Grønn løype og Hanne og Ingrid i Hvit løype. Hurra!!

Løypene fra gårdsdagens bedriftsløp ble resirkulert og dermed ble det to-dagers løypelegging for Hege og Trine på Brekkåsen. De hadde sørget for at være ble adskillelig tørrere enn i går kveld - raust gjort!

Her kommer et knippe bilder fra kveldens løp:


Frank Egil tar en prat med Trine om løypene.

Ingrid og Hanne var virkelig like blid etter løpet.


John og Kristin gjør sine grundige forberedelser før start - Kristin for første gang!

Atle hadde beste tid i Blå løype. Frank Egil har sikkert noe å spørre han om.


Klara var litt spent før start, men klarte det helt utmerket! John og Stein Ivar er helt enig.


Stefan tok seg ut og det ble kveldens nest raskeste km-tid.
Til venstre er stemningen avslappet. Anita og Eli har også sluttet seg til diskusjonen etter løpet.

Dermed var kveldens løp i havn. Takker Hege og Trine for vel blåst!Resultater fra kveldens nattløp kan du lese på Brikkesys. Om en ønsker det, kan du sammenligne tida fra bedriftsløpet i går i samme løype.

Bedriftsorientering natt på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Sep 2022


Her er kveldens løypeleggere Hege og Trine med to løpere i mellom seg. Den ene er vår egen Kåre  og den andre er Jan Erik Ledal.
Bedrifts-o-kretsens første nattløp i år hadde Melhus som arrangør. Samlingsplass var Brekkåsen skole og løypene gikk nordover i boligfeltet før de dreide sørøstover opp på og rundt Nordgardsmyra.

Løypene hadde lengde fra knappe 2 km til vel 5 km. Deltagelsen var ikke aller verst med 54 løpere.

Til venstre poserer Stein Ivar og Atle i målteltet mens de venter på løpere skal komme inn fra skogen.


Resultater fra kveldens løp kan leses i Brikkesys.
Under ser du noen blinkskudd fra kveldens løp knipset av Martin.I målteltet  er det kø. løperen uten tent lykt er Finn Faye Knudsen. Atle venter tålmodig.


Frode Haugskott i dyp konsentrasjon ved start.

Vassfjellet krevde sin løper også i år

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2022


Oppsummeringa etter treningsløpet er nærmest ferdig for disse. John, Frank Egil og Johannes frankerer løypelegger Kristoffer.

22 løpere møtte opp for å løpe ei av de fire løypene som Kristoffer hadde lagt. Parkering var på Markavollen litt inn fra nye boligfeltet i Løvsethaugen. Deretter ble det en kort og intens gåtur noen 100 meter sørover opp skogsvegen.

Løypelengdene var fra om lag 1,5 km til nesten 3,5 km. Lengste løypa gikk opp på høyde med Øvre Svartåsen, mens de andre nøyde seg men en del færre høydemeter før unnabakken mot mål.

Mange av løperne stilte i nybegynnerløypa og viste stor iver i terrenget. Flotte greier!

Beste KM-tid i kveld fikk Stefan med så vidt over 10 minutter i det bratte terrenget. Imponerende rett og slett! Resultater fra kveldens løp ligger på Brikkesys.

Det ble en flott o-kveld igjen - også denne gangen med fint høstvær. Det var sist treningskveld i lys, for neste gang skal vi igjen lade hodelykta og ta oss igjennom første natt-løpet på Brekkåsen.
Siste kveldstrening i lys og siste O6`er fra Markavollen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Sep 2022


Kristoffer innbyr til treninga fra Markavollen onsdag 7. september med start fra kl 1800. Se kjørerute her.

Parkering på Markavollen (avgift) og merket 350 meter sørover til samlingsplass.

Det blir siste kveldstrening i lys, da treningen onsdagen etter blir vårt første nattløp. Det er også siste løp i vår interne O6`er - høsten er her!

Det blir en fin anledning til å roe ned etter den hektiske uken som gikk.
Seier i årets karusell - med et nødskrik!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Aug 2022


Det ble seier i karusellen i 2022 også og har med det to napp i pokalen!

Det er dette som har vært saken i hele år, nemlig hvem får et nytt napp i pokalen?

Vi hadde 1350 poeng i forsprang til Leik før siste løp som var stafett og individuelle løp på Gåsbakken. med Leik som arrangør - ikke mindre!

Når kveldens løp er oppsummert er vi fattige 101 poeng framfor Leik. Skikkelig en triller!!

Men uansett er vi seierherrer i år også og da har vi to napp av tre i inneværende pokal. Fabelaktig!

Det vitner om at vi er best som lag gjennom alle fire løp og stafettkvelden og da er det all mulig grunn til å være stolt. Stor takk til alle som har bidratt!

Her ser du video fra starten: https://youtu.be/dsiI6WWYCGU


I selve stafetten var Leik nokså suveren, både i antall lag (6) og i gode prestasjoner. Her ser vi vinnerlaget med Svein Unsgård, Ola Keiserås og Kai Ove Bjerkenås. Leiks andrelag kapret 2.plassen 4 minutter bak.
Dermed ble det ikke mer enn ett napp i stafett-pokalen for Melhus, men med den neste pokalen som settes opp neste år blir det noen annet!Vårt beste lag gjorde en flott figur som ble premiert til 3.plass! Her er de knipset like etter at Stein Ivar var kommet i mål. Hege og Kjell Rune løp de andre etappene. De var ikke mer enn 11 minutter bak vinnerne og vel 6 minutter bak 2.plassen. Løperne i de tre andre laga la ned stor innsats og samlet mange poeng, men litt lenger ned på resultatlista!


Samlingsplassen var den samme som i 2017. Gåsbakken skole sin gapahuk. Idyllisk. Melhus hadde samlet seg ved innløpet. 

Leik stilte med mange løpere og samlet seg rundt kaffebålet inne i den hesteskoformede gapahuken.Her veksler Kjell Rune med Stein Ivar og siste etappe er i gang.


Kåre er ferdig med sin 1.etappe og Maja skyter i vei på sin 2.etappe.

Mens 1. laget har dratt ut på sin siste etappe, venter John, Martin og Mirjam på sine 2.etappeløpere. Det skulle ikke gå så lang tid før de kom.

Og her komme Kristoffer halsende ut av skogen og John kan starte på sin Hvite løype.Det var også individuelle løyper og til venstre har Emma fullført sin løype Gul i god og sikker stil.
Etterpå vanket det premier til Emma og Sanna både for innsatsen i stafett-kvelden og ikke minst for godt oppmøte og innsats gjennom alle fem karusell-løpa.

Så har det skjedd igjen: Melhus klarte å vinne igjen og kan belage seg på å få på et nytt skilt på pokalen: Melhus 2022.

Kristoffer fikk æren av å motta pokalen på vegne av alle løperne som har bidratt i år. Ikke rart han smiler lurt sammen med Maja, Martin og Eivind ved MIL-vimpelen.

Hipp hipp!!


Du kan se resultater fra stafetten her og resultater sammenlagt i karusellen her.Siste og avgjørende løp i OG-karusellen onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Aug 2022


Onsdag kveld den 31. august skal vi igjen gjenskape et like magisk øyeblikk som på bildet over. Det er fra stafettkvelden i 2017 da vi tok tredje og siste nappet i karusell-pokalen den gangen. 

Situasjonen er likt i år også med unntak at det er "bare" 2. napp i dagens pokal vi kjemper om. Samlingsplass er ved Gåsbakken skole sin gapahuk noen hundre meter nordvest for skolen. Parkering er ved skolen og kjørerute ser du her. For de som vil er det felles kjøring fra Melhus vgs kl 1645. Tida er sett for at 1. etappeløpere skal rekke fram til start kl 1800. Det er fullt mulig å møte opp seinere både for stafettløpere individuell løpere.

Vi har nå 5 fulle stafettlag og fristen for påmelding til stafetten er mandag kveld. For dere som løper individuelt er det påmelding på samlingsplass som i et vanlig karusell-løp og starten er like etter fellesstarten i stafetten og fram til kl 1900. Merk at det er reduserte løypelengde onsdag kveld i alle løyper og at nybegynnere har ingen startkontingent. Individuelle løpere kan fritt velge løype.

Poengberegninga er slik at de som løper stafett får poeng etter tid etter vinnerlaget, mens individuelle løpere får 50 poeng. Altså er både stafettløpere og alle individuelle løpere med i poengsanking i årets karusell! Merk at det må være godkjent løp for å kunne sanke poeng både i stafett og individuelt, så sjekk alle postkoder! 

Samtidig er det viktig å rippe opp i tilsvarende løp i fjor i Klæbu:
Da klarte løperne til venstre bragden å vinne stafetten og ett napp i stafett-pokalen. Seier i stafetten er det nok 20 år siden sist vi hadde.

Der har vi enda en utfordring, nemlig å ta 2. napp i stafett-pokalen! Det er viktig med seier, for Leik har 2 av 3 napp allerede-1

Altså her er det bare å mobilisere igjen. Onsdag kveld møtes vi på Gåsbakken!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Under er innbydelsen fra Leik:


 Innbydelse til OG-stafett onsdag 31.august 2022

 

IL Leik inviterer til OG stafett på Gåsbakken onsdag 31.august kl.18.00.

Parkering: Ved Gåsbakken Skole, samlingsplass og start ved gapahuk ca. 500m fra skolen.

Start: Stafett kl. 18:00. Individuell start kl. 18:15 – 19:00

Bestemmelser for stafetten:

Stafettlagene består av 3 deltagere med valgfri sammensetning av lagene, men deltageren må minst løpe den løypen som tilhører sin klasse. Man kan fritt velge å løpe en klasse som er høyere enn den man tilhører.

 Følgende løyper og klasseinndelinger benyttes for stafetten:

Løype

Klasse

Løypelengde

Blå

H 17-44

2,7 km A/B

Rød

H 15-16, H 45-54

2,5 km A/B

Grønn

D 15-49, H 13-14, H 55-64 

2,1 km A/B

Hvit

D 13-14, D 50-64, H 65-74

2,0 km B

Gul

D/H12, D/H13C, D65-, H75-

1,9 km C

Nybegynner

 

1,5 km N

 

Løpere individuelt kan velge fritt blant løypene.

 

Startkontingent: Nybegynner – gratis, individuell start kr. 60, - , Stafett kr. 120, -.

Kart: Svartåsåsen, målestokk 1:7500.

Løypelegger: Svein Olav Åmot

Kontrollør: Tone Almås

Påmelding stafett: På epost til: soaamot@live.no senest mandag 29. august.

Premiering: Utdeling av pokaler i lagkampen og stafetten. Premier til nybegynnere og løpere under 16 år med 4 løp. 

Salg av kaffe og kaker. 

 VELKOMMEN TIL O-LØP PÅ HØLONDA
Virkelig flott oppmøte og varierte løyper i kveldens trening ved Yraberget.

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2022


Olive og Live Marie med følge troppet tidlig opp for å løpe nest sist O6`er fra Yraberget.

Det var de etter hvert ikke alene om, da det til sammen kom 30 løpere før det ble kveld! Vi hadde til og med internasjonal deltagelse. Hanne og Ingrid hadde tatt med utvekslingsstudent Belgiske Hannah Dekelver som alle går på Melhus vgs.

Kjell Rune hadde lagt fire løyper som seg hør og bør for en O6`er og de ble godt mottatt. Ikke enkelt å legge løyper herfra, da skogen er nokså tett i stigningene opp til Snellmyra like sør for Bjønnabakken. Det taklet løypelegger fint.Martin i mål!


Pernille og Edvard i fint driv inn til målpost.

Johannes og Mirjam med reserveposten etter sine løp. Begge med gode tider i sine klasser.

Trine godt fornøyd med sitt løp.

Atle med kveldens beste tid i langløypa.

Viljar klarte nybegynnerløypa helt alene!


Kristin i mål etter sitt løp i 2,4 km B.


Samme løype hadde Jan Petter.

Emma Sofie og Sanna Elise får noen formaninger av far Steinar etter sine flotte løp: Du skal alltid stå med ryggen til den retningen du kom fra!Til venstre ser vi Hege og Stein Ivar som hadde en intern kamp i langløypa.
Etter løpet var det mange som tok seg god tid i det flotte sommerværet. Løypelegger hadde med kaffe, saft og kjeks som smakte godt.

Resultater med poengstilling i klassene kan leses på Brikkesys.


Dette var en god premiere før siste og avgjørende slaget på Gåsbakken neste onsdag. Da stiller vi med mange stafettlag og en hel haug med individuelle løpere. Pokalen skal til Melhus igjen!
Blir du med til Åre på klubbtur og ”Världens största orienteringsäventyr” 22-29 juli 2023?

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Aug 2022


På bildet har Stein Ivar allerede under Midt Norsk mesterskap i Selbu i 2019 pekt ut O-Ringen Åre som den perfekte klubbtur for oss. Så kom korona, og Åre som arrangør for dette gedigne orienterings-eventyret ble først utsatt til 2021, og så igjen til 2023!

Men nå blir det og dit skal altså Melhus orientering og vi håper mange Melhus-løpere blir med! 

Det blir stor variasjon og mange valgmuligheter innen klasser og løypelengder, så her er det bare å velge etter ønske, form og behag. Selve påmeldingen til løpene er det lenge til, men det vi derimot trenger nå, er en tilbakemelding på hvem som ønsker å være med. Det er stor rift om overnattingsstedene i Åre denne perioden, så vi bør begynne å se etter noe som er egnet for oss. En stor hytte der vi kan bo sammen kan være ideelt. Kanskje med en biloppstillingsplass utenfor med mulighet for campingvogn eller lignende.   

Dette skriver arrangøren:

“Vi funktionerer lovar och se till att ni får en underbar vistelse i skogen, på sjøen och på fjellet”. O-Ringen Åre 2023 kommer att bjuda på tevlinger som ni kanske inte har upplevet tidigare! Vi lovar att ta vel hand om er som kommer til Åre i 2023!


Kom derfor med en tilbakemelding til Hege innen utgangen av august om det er aktuelt for deg å bli med! 
 

Dette kommer til å bli tidenes happening - alle som deltar på O-Ringen er overbegeistret over alt som foregår både av sportslige og sosial karakter! 

·  

Håper DU blir med!
Trening og O6`er 5 fra Yraberget onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Aug 2022


Nest siste O6`er går av stabelen fra Yraberget midt mellom Nordgrenda og Øyås onsdag 24. august kl 1800. Veibeskrivelse fra Rema vest her.

Kjell Rune vil legge 4 løyper av ulik lengde og vanskelighet. 

Dette blir kjempefin trening før siste løp i karusellen!
Vi slo tilbake i karusellen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Aug 2022


Etter et sviende nederlag i Orkanger like før ferien, kom vi sterkt tilbake i Gaula sitt løp i går kveld. Med 130 poeng flere poeng enn Leik rykker vi dermed fra i lagkampen og har nå en ledelse med vel 830 poeng før avslutninga om 14 dager.


Det er ikke rart Johannes L og Snorre er lykkelig - både med egen innsats og laget sitt resultat.


Bløte, men fornøyde med kveldens flotte opplevelse!

Jan Petter, Kristin og Snorre har funnet roen etter løpet.


I nybegynner og Gul løype hadde var vi dominerende som vi har vært til tider og i Hvit og Rød løype har vi halvparten av deltagerne. Leik har brorparten i Grønn. Blå løype hadde bare tre deltagere og der tok Atle like godt seieren!

Du kan studerer individuelle resultater og lagkampen på Brikkesys.


Da er det 13 dager til det skal avgjøres og Hege har allerede kladdet lagoppstillinger til stafetten. Vi håper mange stiller opp og gjerne i stafetten - det har vi tradisjon for. Det er fullt mulig å starte individuelt også og nybegynnerne starter ikke i stafetten uansett.

Snart kommer det ei liste over stafettlag nær deg!
4.løp i Orkla Gaula-karusellen onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Aug 2022


Karusellen er inne i sin nest siste konkurranse for i år og vi leder med knappe 700 poeng på Leik! Det vil si at vi må mobiliserer for å holde unna. Leik slo oss i siste løp før ferien med 850 poeng, så det er bare å gjøre en ting: Møt opp store og små og gjennomfør ei løype!

Vi kjører fra Melhus vgs kl 1715 for de som ønsker samkjøring og følge. Ellers er det bare å møte opp på Langmyra skistadion. Kjørerute fra Ler her.


Her kan du se hva Gaula sier om onsdagens løp:


Mange med i treninga i Våttåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Aug 2022


Første trening etter ferien var lagt til Våttåsen med Kåre som løypelegger. Løypene hadde utgangspunkt fra vanntanken på Hollum og gikk i området nord og vest for toppen. Det var som vanlig fire løyper fra 1,4km til 4,1km og med varierende vanskelighet tilpasset de ulike klassene.

Det var litt ekstra bløtt i marka, men slettes ikke noe stort problem for løperne. Været var svært tjenlig med opphold og god temperatur.

På bildet over er det forberedelse til start som foregår. Kåre registrer inn Hege til løpet, mens det er familieråd i bakgrunnen for Schrøder: Erlend og Live Marie får gode råd fra mor Randi. Lengst bak er Trine i fullt firsprang i retning 1. posten i 3km B-løypa.


Sanna Elise og Steinar slapper av etter å ha gjennomført nybegynnerløypa i god stil. Maya tok 3km B-løypa og fikk beste tid av alle der.

Ett knippe rutine er samlet!
F.v. Atle som hadde best tid i 4km A-løypa, Johannes og Frank Egil løp 3km B, Kjell Rune tok 4km A, John hadde 3km B og Hege fikk ei god tid i 4kmA.
Kåre  og Stein Ivar (4kmA) sorterer litt kart, løyper og postbeskrivelser.

Resultater fra onsdagens løp med summering av poenger fram til dette løpet finner du på Brikkesys.


Da er høstsesongen sparket i gang. Neste gang er det 4. løp i OG-karusellen fra Langmyra med Gaula som arrangør. Da må vi stille store og små for å bevare ledelsen om pokalen!


Trening og O6`er 4 i Våttåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Aug 2022


Så er "o-ferien" over og det er sensommer!

Vi starter med internløp i Våttåsen onsdag 10. august kl 1800 med Kåre som løypelegger. Samlingsplass er ved Vanntanken på Hollum og Kåre har låst opp bommen til løpet, så vi kan kjøre helt opp - elegant!  Kjørerute fram til bommen ser du her

Det blir som vanlig fire løyper som i hovedsak går øst og nord for Våttåsen: 1,4km N, 2,1km C, 2,8km B og 4,1km A.

Ikke helt uventet er det i overkant bløtt i skogen, men det rapporteres slettes ikke om svømmeforhold på strekka! For de som imidlertid  ønsker å komme gjennom uten å bli bløt på føttene er det lurt med støvler.

Løypelegger har for øvrig ordnet med et skapelig løpsvær med opphold og god temperatur!

Da er vi i gang igjen og husk at dette er siste trening før den spennende kampen om å sikre et nytt napp i karusell-pokalen. Her må det øves!
Sommerløpet i Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jul 2022


Løps- og trenings-sugen i ferien? Vi har medisinen!

Melhus har lagt løyper til o-kretsens trening de nest 14 dagene fra Bjønnabakken på Øyås.

Det er i utgangspunktet korridororientering som betyr at noe av kartet er visket ut og det blir korridorer som skal følges. Treninga er også øvelse i bruk av kompass og retningsendringer.

Blir dette for vanskelig, kan du også løpe som ei vanlig o-løype - eventuelt bruke o-løypa som sikring.

Treninga står ut fra nå og til søndag 31. juli.

Treninga finner du på Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/Show/17014

God tur!


Sommerløpene i Nord-Østerdal 2022

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jul 2022


Melhus var også i år representert under Sommerløpene i Nord-Østerdal. Løpene gikk på Røros, Haltdalen og i Ålen.

Bildet er fra Løbergsvollen ved Riastveien i Ålen og viser en salig blanding av løpere fra Leik (Mai Iren Almås, Tone Almås og Ola Keiserås), Orkanger (Rolf Wærnes) og Melhus. 
Trine hadde ordnet med standsmessig overnatting denne gangen også. Skjerdingstadvollen i Hånesåsen mellom Røros og Os er en flott plett på jorden!

Her er det flere soverom med mange senger, stue, kjøkken, innedo og dusj.
Trine, Hege, Stein Ivar og Eivind kom fredag kveld, mens Klara og Atle kom lørdag.

Over ser du Trine sin utmerkede kyllingsuppe med tilbehør servert fredag kveld.

Lørdag disket Klara og Atle opp med surpølse med tilbehør - en lokal spesialitet som ligner morrpølse av rein.Vi starter med tre bilder fra fredagens mellomdistanse i Orvos like nord for Røros. De er tatt ved innkomsten av Hege.
Kartet var deler av Enarsvola og løpet gikk i skogsterreng med en del einer og tuer og i skråli. Kartet hadde god kvalitet tegnet av Roar Forbord.
Av våre løpere var Hege best resultatmessig med en knepen 2.-plass, mens Stein Ivar hadde også et godt løp tidsmessig vel 7 minutter bak vinneren. Trine og Eivind var også fornøyd med løpene sine.Lørdagen opprant med oppholdsvær og ikke aller verst temperatur. På tur ned til samlingsplass i Haltdalen fikk vi noe vått på bilruta - så beskjedent at det ikke er noe å skrive om. Derimot midt under løpet ble det betydelig mer å berette med styrtregn i flere timer.

Det gikk ikke ut over det sportslige i mellomdistansen som gikk på sørsida av Gaula like nord for Haltdalen sentrum. Terrenget var litt mer kupert enn dagen før.

Her kjempet Hege en heroisk kamp i sin klasse og gikk seirende ut av bataljen. Flotte greier!

Ellers hadde både Atle og Stein Ivar gode løp tidsmessig og med gode plasseringer i sine klasser.
Klara, Trine og Eivind var vel tilfreds med egen innsats.
Søndagen opprant med strålende sol og fortsatte videre med utmerket løpsvær.

Løpet gikk fra Løbergsvollen ved Riastveien mellom Ålen og Stuggudal. Terrenget er består av relativt åpen fjellskog og åpne myrer og rabber mot høyfellet. Rett nord ligger bl.a. Kjølifellet. Både terreng og kart falt i god smak hos løperne.

Denne dagen hadde Atle beste resultat av oss med bare 3,5 minutter bak vinneren i klassen. Hege løper som vanlig fort, men fikk seg en runde utenom kartkanten. Hun tapte en del på det, men det ble en god 4.-plass.
Ellers var det bare smil å se hos resten av løperne.

Det er også verdt å merke seg gode resultater fra Leik-løperne. Tone Almås løper jevnt godt og sønnen Ola Keiserås lukter virkelig på topp-plasseringer jevnlig og det ble to andreplasser i helgas løp.

Da var ei super helg over og det er helt sikkert at Melhus-løpere kommer tilbake neste år også!
Over ses et utsnitt av kartet i Ålen med mye åpne myrer og fjellskog. 

Mye godt lesestoff etter ei helg på o-løp!

Klubbtur til sommerløpene i Nord-Østerdalen første helga i juli!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jun 2022


Etter at vi har gjennomført årets klubbmesterskap, er det på sin plass å minne om påmeldingsfristen til SOMMERLØPENE I NORD-ØSTERDAL 1-3.juli! Fristen er søndag 26.juni! 

Håper mange blir med da dette blir årets fellestur for oss! Trine Sunnset har allerede booket oss inn på vakre Hånesvollen! Hiv dere med - dette blir sosialt og trivelig - og attpåtil får vi muligheten til å delta på 3 o-løp! Sol og godvær ble bestilt allerede i mai☀️Gi beskjed til Hege eller Atle om deltagelse også.
Klubbmesterskap i tradisjonens tegn ved Lauglovatnet

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jun 2022


Det var som det pleier å være på denne tida: Midtsommer, klubbmesterskap, Lauglovatnet og John sine løyper.Teamsmøte med perfekt bakgrunnsbilde eller Eivind som forbereder datamaskina på mange påmeldinger?

Til høyre ser vi at det strømmer på med påmelding til John fra Martin M, Anita og Johannes.
John hadde ordnet med fire løyper som stort sett gikk øst for Lauglovatnet, noe som var nytt land for deltagerne i klubbmesterskapet. Løypene fikk mye ros.
Terrenget er nokså tett i nedre del, men åpner seg med store myrområder nordover i retning Vellikvatnet. Området har også mange skitraseer og stier som er greie ledelinjer.John hadde satt opp spurtpris til raskeste løper fra sistepost til mål.  Her er noen av de raske: Hege i 3B, Maren i NY, Johannes hadde beste tid av alle og Martin Å N i NY. Stefan hadde beste tid av deltagerne i langløypa.To mødre med hver sin datter: Anita, Hanne, Ingrid og Eli. De hadde en tett kamp i C-løypa, der juniorene kastet seg så vidt framom mødrene.

I nybegynnerløypa stilte disse til dyst: Martin Å N med bestefar Dagfinn, Maren med far Frank Egil og Lilja med far Øystein.Ja, så må vi ikke glemme disse damene som også gikk nybegynnerløypa, men hadde ikke behov for tidtakerbrikke: Hanne Nikolaisen, Liv N Randen 

Disse løp styggfort i langløypa på 4,5km: Kjell Rune (3.), Atle (seier) og Stein Ivar (4.). Stefan (2.) hadde dratt når det drog seg til med premieutdeling.

Premieutdeler og vinner av dameklassen i 3B, Hege her sammen med løypelegger, tidtaker og servitør John.

Martin M (t.h.) hadde beste tid i 2C-løypa, mens Kåre (t.v.) tuktet Eivind i 3B.

Johannes vant sin klasse i 3B-løypa og hadde beste tid fra sistepost til mål av alle!


Etter grilling, bading og premieutdeling, ebbet kvelden ut. Den ble avrundet med noen få regndråper. I tillegg kom det noen små svarte, flygende vesener og ville delta. John mente at siste start hadde gått og at han ikke hadde passe løyper for disse. Da ble de små flygende sure og begynte å bite - helt greit for oss. Vi pakket bare sammen og dro etter enda en vellykket kveld med klubbmesterskap ved sørbredden av Lauglovatnet.

Resultater fra onsdagskveldens klubbmesterskap og sammendrag etter tre løp i O6`eren ser du på Brikkesys. Av disse kom også to Wing-løpere og tok seg gjennom langløypa i ganske god fart.
Leik ga oss en real nesestyver i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2022


Snorre Duesten og Johannes Lerli var tilfreds etter sine løp i henholdsvis nybegynnerløype og Grønn løype. I tillegg stilte Martin Åsegg Nikolaisen i nybegynnerløypa for Melhus.
Orkanger var arrangør av 3. karusell-løp i år fra Ulvåshytta rett opp for Thamshavn.
 

Anders Solstad hadde lagt løyper som utfordret løperne både fysisk og o-teknisk. Til venstre står han sammen med Martin og studerer løypene fra løpet.


Som vanlig var det mange oppe i toppen i Rød løype og Atle tok enda en gang seieren framfor Audun B og Kjell Rune. I sammendraget er det Stein Ivar som leder.

i Grønn løype var Hege temmelig nær vinneren Tone Almås, Leik. Imponerende i grunnen,  da Hege sitt kompass hadde ei kompassnål som hadde kollapset allerede fra start.

Trine gjør det fortsatt skarpt i  Hvit løype med tredjeplass i kveld og 2. plass sammenlagt.

Martin tok en flott 2. plass i kveldens Gul løype og dermed inntar han ledelsen sammenlagt.

I lengste løypa (Blå) hadde vi ikke noen deltager og Leik tok enda en gang tredobbelt seier.I lagkampen var Leik overlegen i kveld med 860 poeng overvekt. Leik gjorde dermed en svært solid innsats og knappet sterkt inn på oss i sammendraget. Der har vi enda 710 poeng å gå på - en ikke alt for betryggende ledelse lenger. Men vi har nok mange poeng å sanke ekstra når vi får ungdommer og foreldre tilbake etter bl.a. skoleavslutninger.

Resultater ligger på Brikkesys.

Onsdag i neste uke er det St.Hans- feiring ved Lauglovatnet med klubbmesterskap og bading!
Ungdommenes kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Jun 2022

Torsdagskvelden stod i ungdommens tegn. Godt og vel 100 ungdommer deltok på STOK´s ungdomsløp som vi arrangerte ved Brekkåsen skole.


Ivrige løpere klare til start

Atle hadde lagt fartsfylte løyper med start oppe på Nordgardsmyra. Etter en runde på myra krysset løperne veien ved Capro for en siste runde tilbake til Brekkåsen skole. Noe som innebar raske løpstider. Selv om løypene tilsynelatende så enkle ut, måtte løperne hele tiden være konsentrert og følge med. Mange poster og viktig å sjekke at man var på riktig post.

Innlagt i konkurransen er det for de eldste klassene ledertrøyer for sammelangtleder og sprurttrøyer. Kveldens løp hadde sistestrekket inn til mål som spurtstrekk, og dette viste seg ved at løperne hadde høy fart inn til sistepost.

Full fart mot mål 

 


Etter løpet vanket løperdrikke og kioskansvarlige fikk omsetning på kaker og vafler. Tydeligvis falt utvalget i god smak til deltakere og foreldre.

Kristin, John og Klara klar for sultne løpere...

 

Mange og sultne var de :-)

 


Fra egen klubb hadde vi to deltakere, Martin (til venstre) og Johannes (til høyre). Flott innsats av guttene.


Tilbakemeldingene fra både løpere og foreldre var enstemmiig. Flott arrangement med gode løyper, godt gjennomført opplegg i godt vær. Takk til alle innvolverte. 


Flott vær og fin atmosfære på samlingsplass.

To "skuffede" Wing-løpere etter løpet. Selv med disk virket ikke humøret å være dårlig....

 

 

 
Mange løpere og noen geiter i O6`er på Valshaugen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jun 2022


O6`eren på Valshaugen bød på fire løyper av Eivind, mange o-løpere og 6 geiter.

Geitene er leid inn av Olav og skal rydde kratt i sommer. At det var o-løp var stor stas både for geitene og for løperne! O-skjermen på sisteposten var også av interesse ikke bare for løperne.Familien Krogstad / Solberg blir her påmeldt av Eivind. Det er Ylva og Tuva som har fått seg løperbrikke og er straks klar for nybegynnerløypa. Mye å passe på med kart og brikke! 

Vel fornøyde løpere etter sin runde i skogen: Trine, Frank Egil, Maren, Emina, Kjell Rune, Olive og Live Marie med løypelegger Eivind bak.

Oppmøtet var upåklagelig i ei travel tid med skoletilstelninger o.l. over alt. 25 løpere kom og av disse var et hele 17 i de korteste løypene. Flotte greier! Alle strålende fornøyde med sine løp.

Av de mer erfarne ble det løp veldig raskt i langløypa med km-tider like under og over 10 minutter. Det er brukbart i et småkupert terreng som har noe tett vegetasjon.

Resultatene kan leses på Brikkesys.

Da fikk mange en fin gjennomgang før vi skal trå skikkelig til i o-karusellen i Orkanger til uka. Rydd plass!
Nærmest likt mellom Leik og Melhus i 2. karusell-løp

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jun 2022


Klæbu var arrangør av 2.løp i OG-karusellen. De hadde valgt Gjenvoldhytta i Nordmarka ved Selbusjøen som arena. Terrenget her er mye snillere enn med samlingplasser lenger ned mot bygda, så de som tok den litt lange turen fra Melhus fikk godt betalt. Det gjaldt også i form av oppholdsvær under det meste av løpet og så hadde løypeleggerne Nils Ottar Svaan og Ingrid Lien Johnsen  gjort en god jobb med løypene.

Til løpet kom det 64 løpere som er nesten halvering i forhold til løpet på Bjønnabakken. I nybegynnerløypa var det 18 løpere som ikke er aller verst og fordelinga mellom klubbene var mye jevnere denne gangen.Leik stilte med en solid tropp, både i antall og ikke minst i form av gode løpere.

Stefan, Atle og Klara lar seg ikke skremme av Leikløpere verken på samlingsplass eller i løypa. Atle fikk for øvrig beste tid i Rød løype!John og Johannes var i perlehumør etter løpene sine.

Kristin og Kjell Rune roer ned etter en sugende innspurt opp mot Gjenvoldhytta.Her har vi flere i den sugene innspurten: Kåre og en Leik-løperen Ole Blækkan i en durabel kniving mot mål!

Stein Ivar har nettopp stemplet på sisteposten og klar for oppløpet.


Individuelt hadde vi mange flotte prestasjoner. Ola Keiserås fra Leik er ikke til å true i Blå løype der han er hele 16 minutter framfor 2. mann. Kristoffer gjorde et godt løp og er ikke mer enn 6 minutter bak 2. plassen.

I Grønn løype kom Hege ikke langt etter Tone Almås og hadde nok blitt hyperfarlig om det ikke var for en sleiv på 2. post, så neste gang....! Johannes og John er heller ikke langt etter pallen tidsmessig.

Trine er svært nær toppen i Hvit løype med sin 3.plass 5 minutter bak. Her hadde Melhus mange løper som Klara, Eivind, Kåre og Kristin og de fikk til sine løp ganske bra.

I Gul løype manglet Martin bare et drøyt minutt på seieren der også.

Rød løype må vi ta til slutt. Her ble det Melhus-fest på resultatlista. Atle tok innersvingen på alle med seier 5 minutter framfor Audun. Bak der igjen var det ytterligere tre MIL-løpere: Kjell Rune, Stefan og Stein Ivar!

I lagkampen strekte Leik seg så vidt framfor oss med fattige 32 poeng, men vi har en masse å gå på fra jubelkvelden på Bjønnabakken uten av det må bli en sovepute: Neste gang mobiliserer vi enda flere spreke MIL-løpere!


Da er det bare å studere resultatlista på Brikkesys og vente i fjorten dager på 3. løp i Orkanger.

Før det blir det anledning til å pynte på formen i 2. O6`eren fra Lete og Valshaugen onsdag til uka.
VIKTIG BESKJED TIL TUR-O-DELTAKERE SOM HAR KJØPT TUR-O PÅ SPORT1

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2022

Til dere som har kjøpt tur-O-konvolutter på Sport1 i mai (dvs før 1/6) har dessverre ikke fått med konvoluttkoden som dere trenger for å registrere dere på www.turorientering.no og får registrert postene på nett eller i app.

Vi beklager dette og for de av dere som har kjøpt tur-O på Sport1, ta kontakt med Stein Ivar Foss, 97694418, så får dere tilsendt konvoluttkoder.

Koden tastes inn i feltet «Konvoluttkode» på «Min side på Turorientering på nett.
Gode prestasjoner i helgens Trondheim Open

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2022

Wing arrangerte i helgen Trondheim Open fra fredag til søndag. Løpene markerte at vi nå er godt i gang etter en lengre periode med få løp. Derfor var det godt å komme i gang med helgaløp igjen. Her representert med Sigurd Rønning, John og Johannes Lerli.

Fredagen var det sprintløp i Nissekollen på Nardo. Løpet var også KM-sprint. Utfordrende løyper med veivalg som var krevende. Fredag stilte Melhus med 3 løpere, John og Johannes Lerli og Hege Solhjem Melhuus, hvor Hege fikk den beste plasseringen med en 2. plass. Flott innsats av Johannes, her med pappa John som ivrig heier :-)


Her ser vi et knippe fra Melhus og Leik som gjorde skarpt i KM sprint: Hege Solhjem Melhuus ble sølvvinner i D55 i årets KM sprint, som ble arrangert under Trondheim Open, fredag. Tone Almås (i midten) vant klassen D50, med Mai Iren Almås på andreplass.Lørdag var det langdistanse med utgangspunkt fra Wing sine klubblokaler på Tømmerholt i Estenstadmarka. Estenstadmarka er ikke kjent for det mest lettløpte terrenget. Løypeleggerne hadde flyttet starten høyt i terrenget og dermed kom vi i flott o-terreng. Lørdag stilte Melhus med 4 løpere som gjorde en hederlig innsats. Arrangøren hadde på grunn av værforholdene åpnet låven til samlingsplass og her ser vi Atle og Stein Ivar diskutere etter løpet:


Søndagen var det kortdistanse fra samme plass som lørdag. Søndagen stilte Melhus med 6 løpere hvor løpene til Johannes og Sigurd trekkes fram. Tungt terreng og utfordrende orientering gjorde at det ble lange løpstider for alle. Guttene gruste de voksne på spurtprisen inn til mål. For de voksne lar vi tidene være unevnt for ikke å havne i forlegenhet til de yngre..... Fornøyde løpere etter målgang på søndag.

Kort om O6`er, O-sonen og Orkla Gaula-karusellen

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mai 2022


Hva er O6`eren?

Etter to år uten O6`er er vi i år i gang igjen og første løp gikk i denne uka på Brekkåsen. Bildet over er fra 5. løp i 2019 på Fremo med Johannes, Sigurd og Kristoffer samlet rundt kakebordet etter sine løp.

O6`er er som navnet sier 6 løp i en serie som gir ei sammenlagtliste. Løpene er fordelt over hele sesongen og i forskjellige terreng, der de fire beste løpene for hver løper teller sammenlagt. Så altså her gjelder å stille opp så mange ganger som mulig!

Hvert løp gjøres opp etter hvert og poengsystemet er ordnet slik at beste løper i hver klasse får 100 poeng og den som bruker dobbelt så lang tid som vinneren får 50 poeng. Løperne mellom der får poeng etter tid bak vinneren. Ingen løpere med godkjent løp får mindre enn 50 poeng. Løpere i nybegynner og trimløypene får 50 poeng for fullført løp. 

Alle nybegynnerne med minst fire løp får premie. Det blir premiert også i ordinære klasser. Premieutdeling blir under juleavslutning i desember!

Løp i årets O6`eren i år er: 25. mai (som var sist onsdag) + 8. juni + 22. juni (klubbmesterskap med ekstra premiering!) + 10. august + 24. august + 7. september.


Her er løyper og tilhørende klasser:

1,5km Ny2,0km C3,0km B4,5km A/B
Nybegynner

D-12 + D65- + H-12 + H75- +

2km Trim

D13-16 + D17-34 + D35-64 + H13-16 + H50-74 + 3km TrimH17-49
Hva er Orkla Gaula-karusellen?

Det startet med Melhus, Leik og Gaula i 1979! Det var også den gangen ett arrangement pr. klubb hvert år og sammenlagtresultater både individuelt og i lagkampen. Etter hvert kom flere lag med og til slutt ble O-sone-stafetten tillagt i sammenlagtlista for lagkampen. 

I år har vi fem lag med, der Klæbu og Orkanger er lag ut over de tre originale. Det er fire individuelle løp og en stafettkveld også med individuelle løyper.

I individuelle klasser teller 3 av de 4 beste løpene. I lagkampen teller alle 5 løp.


Klipp fra Løpsopplysningene 2022 

Terminliste: 18.5 Melhus (som gikk fra Bjønnabakken) +1.6. Klæbu + 15.6. Orkanger +17.8. Gaula +31.8 Leik (Stafett og premieutdeling).

Premieutdeling for OG-karusellen 2022 legges til O-sonestafetten 31.august som arrangeres av Leik.

I karusellen premieres alle med min. 4 løp inkl. stafett i klassene D/H-16. Nybegynnere med minst 4 løp får ekstra premie. Uttrekkspremier før øvrige løpere.

Startkontingent

Ordinære løp: D/H - 16 = kr. 40,- +  D/H 17 - = kr. 60,-. I stafetten betaler klubben startkontingenten.

Det er å merke seg at alle betaler startkontingent i ordinære løp, da det ikke blir sendt regning mellom lagene etter disse løpene. Dette er de eneste løpene i sesongen som løperne selv må betale startkontingent som deltager fra Melhus.

Til slutt ser du tabellen for veiledende løypelengder og klasser i karusellen i ordinære løp:
O-sonen var et forsøk fra O-kretsen for om lag 20 år siden på å samle små lag i soner for å få trenings- og løpssamarbeid med større deltagelse og høyere kvalitet. Vår sone lå allerede klar i og med at vi hadde karusellen og navnet ble Gaula-Orkdal o-sone (GO-sone). Tidlig hadde vi egne stafettdager for å kåre beste stafettlag i sonen med egen pokal som ble det laget som fikk tre napp først. Som omtalt over ble denne o-sonestafetten lagt inn som siste løp i OG-karusellen etter hvert. Leik har i mange år dominert stafetten, men i fjor høst kom Melhus-navnet inn på pokalen for første gang på mange år. Se bildet til høyre.


Karusell-pokalen er også et gjevt trofe. I starten klarte vi flere år lagseire, men vi lå litt nede rundt årene før og like etter år 2000. Etter det fikk vi en jevn oppgang i deltagere og gode resultater fram til vi i 2014 tok vårt første napp i pokalen. Fire år seinere, i 2017, tok vårt 3. og siste napp. Bildet over viser en glad gjeng etter at vi sikret seieren i lagkampen på Gåsbakken under o-sonestafetten. Den nye pokalen har bare ett navn og det er Melhus etter seier i 2019. Bildet til høyre er en del av gjengen som jublet i Børsa den kvelden lagseieren var et faktum.

I år har vi startet skarpt med en utklassingsseier på Bjønnabakken for vel ei uke siden. Der har vi et godt poeng-forsprang til de andre, uten at det er noen trygg ledelse. 
Vi summerer alltid sammen poengene etter at poteten og kornet er kommet i hus til høsten!

Flott oppmøte av nybegynnerne i sesongens første O6'er

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2022

Ekstra hyggelig var det at så mange nybegynnere valgte å møte opp også i kveld. Nybegynnerklassen var den desidert største og det er lovende. Her er kveldens mest fornøyde og ikke minst den blideste - Anna :-)


I sekstiden strømmet det til med løpere til Saga på Gimse hvor årets første løp i vår interne karusell (O6'er) ble arrangert. Stein Ivar hadde lagt løyper i et tørt og lettløpt terreng.

For de som har vært med flere ganger ble det delt ut løpstrøyer som de kunne bruke gjennom sesongen. Til stor glede for de som fikk disse. Her representert ved Live Marie og Olive.


Her kommer Hege inn etter å ha vært med som instruktør til Christine og Lilja.


For de mer interesserte finner du resultatene her. Karusell-poengene vil komme senere.


Neste uke er det igjen klart for OG-karusell-løp på Gjenvoll-hytta i Klæbu. Her er det bare å møte opp slik at vi kan fortsette poengfangsten fra sist løp. Følg med for mer informsjon.
Kommunestyre-oløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mai 2022

I dag fikk kommunestyret i Melhus en innføring i o-sporten de sent vil glemme. O-klubbene i Melhus, OL Gaula, Leik IL og Melhus orientering arrangerte i dag o-løp for kommunestyret. Bakgrunnen er at det i 2022 er frivillighetens år, og kommunestyret har invitert alle foreninger og lag for å få mer innsikt i hvordan det står til med frivilligheten i kommunen vår. Jon Røstum fra OL Gaula har vært primus motor for presentasjon av o-lagene i Melhus. Det var veldig lurt å samle alle klubbene, for da fikk vi hele 30 minutter til å presentere sporten vår. Og det ble en fantastisk presentasjon av o-sporten. 

Først arrangerte vi 2-mannsstafett med gaffling og med poster både ute og inne i Rådhuset. Jon ga representatene en grundig innføring i kart og postbeskrivelser. Derfor rotet ingen seg bort til Melhustorget eller Melhusbanken. Løpet ble overført Live på storskjerm i salen med Stein Ivar som løpende kameramann. Jon er engasjert speaker, og stemningen i kommunstyresalen var stor. Det ble en durabelig duell mellom posisjon og opposisjon. Politikerne viste utrolig stor innsats og vinnervilje,  Vi arrangører var en stund redd for både tryning på asfalt og benbrudd i trapper, men det gikk heldigvis bra. Det var sekundstrid og kniving og stafetten ble til slutt avgjort med spurtseier. I god sportsånd delte vi ut gullmedaljer til alle løpere. 

Etter stafetten holdt Anna Bellingmo (15 år), også fra OL Gaula, et flott foredrag om o-sporten i Melhus. Anna fortalte om o-sporten som er en idrett for alle. Her kan bestemor, mor og datter delta på samme løp, og i det samme løpet kan også Norges eliten og andre som virkelig vil satse delta. Anna fortalte videre om de forskjellige disiplinene i o-sporten; Sprint-, Mellom- og Langdistanse. Hun gikk gjennom Tur-o, skole-o og viste kommunestyret den lange tradisjonen o-sporten har her i Melhus. Hun viste til tilbudet vårt i Melhus som er nybegynnerkurs, Orkla-Gaula karusell, O-åtter, Treningsløp og Turorientering. Til slutt fortalte Anna hvorfor hun liker orientering. "Fordi det er sosialt, artig å løpe etter et mål, mange venner, god familie og masse deilige kaker". 

Anna og Jon er fantastiske gode historiefortellere, bedre reklame for o-sporten i Melhus kan vi ikke få. Ordføreren ble kanskje litt overasket når hun fikk svar på spørsmålet sitt; "Hva forventer dere av oss?" For svaret vårt er; "Vi vil ha dere med på orientering! Vi vil se dere på OG-karusell og på Tur-o!" Derfor delte vi ut gratis Tur-o-pakker til alle i kommunestyret. 

Håper vi ser dere snart ved en post eller ved kakebordet!     
Storseier i Orkla Gaula-karusellen i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mai 2022


Det ble virkelig en pangstart i årets karusell med løpet på hjemmebane med nesten dobbelt så mange poeng som Leik og mer poeng enn alle de andre laga til sammen! Gratulere med toppinnsats!

De spreke unge o-løperne her er Ida, Ive og Sanna sammen med ledsagere.Det var ei stund stille etter opprigging, men ikke lenge!Leik kom med en stor og løpssterk tropp som trivdes i nærheten av MIL-fanen - og med den flotte utsikten.
I tida før løpsstart kom det en jevn strøm med løpere i alle aldre. Noen var nettopp kommet, mens andre hadde gjennomført løpet og var kommet i kiosk-kø.

Det ble registrert inn nesten 100 løpere i løpet. I tillegg kommer en del foreldre til barna som ikke ble registrert inn. Det var folksomt i kveld!


Løpet var det siste Finn-Fram-Dagen i år og rekruttene fikk være til stede på et litt større o-løp med ordentlige løyper og tidtaking. For samtidig var løpet først løp i Orkla Gaula-karusellen i år og det første siden 2019 og uten restriksjoner. Det var mange som var virkelig glade for det!
Løpsleder Kjell Rune Logan-Halvorsrud og løypelegger Frank Egil Holm hadde stelt i stand en flott arrangement på lunningsplassen like sør for Bjønnabakken og  i marka innover mot Onstjønna. De hadde med seg en rutinert arrangørstab. 

I motsetning til de to forrige åra, var nå restauranten på plass, til stor glede ikke minst for de små Den ble betjent av Kristin og Trine.Jan Egil Rud fra Orkanger beretter her om sitt løp til løypelegger Frank Egil.

Løypene fikk veldig god omtale og falt tydeligvis i god smak, noe som også kan tolkes fra løperens ansiktsuttrykk.


Under her kan du kosen den med noen utvalgte stemningsbilder fra kvelden.


Leder for Melhus all-idrett, Lasse Børgersen er på vei til registrering ved mål sammen med Leon.


Til høyre er det meningsutveksling av veivalg til og sleiver på poster mellom Martin og John.
Mari Kanestrøm, Orkanger ble vinner av Gul løype. Tore Kanestrøm fikk til et godt løp i Rød løype.

Sigurd og Vetle uttrykte: «herre va skikkelig artig!»
Spesielt brikke er moro å ha med, ja også det andre som heter noe med kar...?


Ola Keiserås tok en utklassingsseier i lengste løypa. Litt under 37 minutter på 4,5 km i dette terrenget er mer enn godkjent!
Etter han kom det enda tre Leik-løpere som dermed hadde totaldominans i den løypa.

Gjesteløper Kristin Haugskott fra Trollelg fikk til et virkelig godt løp i Rød løype.Vinneren i Rød løype i karusellen ble Stein Ivar. Her på tur til målposten (over).


Til høyre er Johannes Halvorsrud ferdig med sitt løp i Grønn løype - godt fornøyd med løpet!


Resultatene fra løpet med tider, strekktider, individuelle poenger og poengene i lagkonkurransen finner du her.

Resultat lista er hyggelig lesning for oss i Melhus med en utklassingsseier i lagkonkurransen. 

Vi håper nå på fortsatt like stort oppmøte til uka. Da blir det treningssløp fra Saga på Brekkåsen i et trygt terreng. Vi fortsetter med opplæring og de som møter opp der og er villig til å fortsette med orientering, vil få tilbud om å låne ei av våre flotte nylon løps-skjorter. Det blir stas både i treningsløp og ikke minst i karusell-løpene som kommer utover sesongen!
Stor aktivitet under Verdens o-dag ved Gimseskolene og Høyeggen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mai 2022


Veldig fornøyde elever i 7. trinn på Høyeggen skole. Her avbildet på trappa ved Melhus videregående med Martin som vert i forgrunnen.

Skoleorienteringsdagen i skoleområdet til Gimseskolene og Høyeggen skolen gikk av stabelen i uka for Verdens o-dag 2022. Verden o-dag arrangeres over ei uke rundt 17. mai hvert år og samler nesten en halv million elver verden over i en o-aktivitet. I Norge er det aktivitet nesten over hele landet og det samler om lag 40 000 elever.

I nedre Melhus har vi aktiviteter på alle skoler som sogner til MIL`s område og i tillegg Øya vgs. Fredag før helga var det aktiviteter ved Gimseskolene der Gimse barneskole 6. og 7. trinn, Gimse ungdomsskole 8. og 9. trinn og Høyeggen skole 6. og 7. trinn deltok. 

Senere i vår blir det aktivitet for 10. trinn ved ungdomsskolen og noe for elever ved videregående. Brekkåsen skal arrangere noe i tida før skoleslutt. Øya vgs har rapportert at det blir o-dag med utgangspunkt fra Bjønnabakken med Øybergkartet som løpsområdet nå ganske snart.Hver skole hadde sin egen start. Barneskolen ved nyskolen der Eivind veiledet elever og lærere, ungdomsskolen hadde plass ved C-byggen med Ingrid og Hanne som verter og ved Melhus videregående hadde Martin sitt revir.

Her ser vi elver i 9. trinn fra Gimse ungdomsskole klare for sine løyper. I bakgrunnen skimtes Hanne og Ingrid som hjelper til med utskrift etter løpet.Ved nordenden av Gimse ungdomsskole har disse lykkelige elevene i 7. trinn fra Høyeggen skole stemplet på en av posten i o-løypa. De var tilfreds så langt  i løpet!

På Høyeggen var alle de fire første trinn i aktivitet med o-løyper i og rundt skolegården og det er rapportert om storfornøyde elever der også.

Disse var fire kan representer i alt 600 elever som var i sving den dagen i Verden o-dag- uka i år.

Senere i vår blir det aktivitet for 10. trinn ved ungdomsskolen og noe for elever ved videregående. Brekkåsen skal arrangere noe i tida før skoleslutt. Øya vgs har rapportert at det blir o-dag med utgangspunkt fra Bjønnabakken med Øybergkartet som løpsområdet nå ganske snart.

Oppsummerer vi skoleorienterting senere i år vil nesten og legger til 2. løp i Finn-Fram-Dagen ved Tambartun har vi over 1000 deltagere. Vi håper at mange får en bedre forståelse av kart og terreng av dette.
Finn-Fram-Dagen 2 samlet mange ved Tambartun onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2022


Ivrige løpere i strie strømmer inn til målposten etter ei av stjerneløypene. Eivind hadde lagt tre stjerneløyper og ei Råtassløype med tidtaking for de unge og to løyper for de noe eldre som gikk for det meste i terrenget opp til Nordgardsmyra. Det ble altså Finn-Fram-Dagen 2!Oppfølgeren av sentrumsarrangementet lørdag ble ikke noe nedtur. All-idrett kom med over 20 barn, flere av rekruttene fra de siste åra stilte opp til ny sesong og veteraner for øvrig møtte også opp. 

Det ser ut til av det var litt over 30 barn i opplegget for disse og i ordinære løyper stilte 12 løpere. Når vi kan legge til en god del foresatte for barna, var det nærmere 80 som deltok i arrangementet. 

Av våre løpere stilte vi med 8 instruktører som skulle veilede de unge håpefulle. Av instruktørene hadde vi igjen med oss ungdommene Hanne og Ingrid som begynner å få litt rutine etter hvert.Vi har valgt å legge de mange blinkskuddene fra kveldens begivenhet i et eget bildealbum som nyhetssak på denne sida.

Resultater fra løpet kan leses på Brikkesys.

Vel blåst!

Siste løp blir førstkommende onsdag den 18. mai på Bjønnabakken på Øyås. Det blir en "eksamen", der løperne skal delta i vårt arrangement i Orkla Gaula-karusellen. Løypa for rekrutter blir veldig enkel, men litt lenger og går etter skogsstier. Herlig!
Kjempedeltagelse i Finn-Fram-Dagen tross kjølig vårvær

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Mai 2022


Martin Tranæl ble i morgentimene lørdag gjort om til postdetalj - da ble det ikke like ensomt som det vises på bildet.!

Etter to år uten sentrumsarrangement for Finn-Fram-Dagen, ble det endelig en tradisjonell rekrutteringsdag igjen. Værmessig hadde vi en variert dag med vindstill og blå himmel som lirket fram solbrillene via kjølige regnbyger til vannrette haglbyger der teltet tilsynelatende hadde lyst til å slå følge med vindkula.


Hege har i bildet til høyre knipset arrangørstaben før det braker løs. Frank Egil, Trine, Stein Ivar og Eivind er mer enn klare til å ta i mot ivrige barn og voksne.

Menyen bestod av Atles to sentrumsløyper med informasjon om o-avdelinga på baksida, tidtaking med brikke, premier, info-materiell, vafler, saft og kaffe. Det skulle vise seg at deltagerne forsynte seg rikelig av alt! Vi hadde denne gangen ikke noe telleverk, men det måtte være rundt 60 barn + minst en voksen for hver unge som deltok gjennom dagen.

Det var helt tydelig at de alle fleste hadde bestemt seg i god tid for å besøke teltet og gjennomfør minst ei løype - ja, mange løp naturligvis både lang og kort løype når de først var der!Slik så det ut like etter oppstart sette innefra teltet.

Og så var vi i gang!

Stein Ivar forklarer en familie litt om kartet og løypa.

Etterpå var Lucas, Sebastian, Brage, Linda Marie og Pål veldig fornøyde.


Her har Martin fått besøk, gitt! Her stempler noen inn på siste post.

De fleste var godt kledd for været, men votter, kart og løperbrikke passer ikke helt sammen og her må vottene vike!


Sanna, Emma og Maya er trofaste o-løpere og så slettes ikke mørkt på å trosse vinden som her truer med å legge flagget flatt. Jentene gjennomførte begge de to løypene helt uten hjelp denne gangen.


Det gjelder å ordne seg praktisk. Bespisning etter et krevende løp gjøres naturlig vis i knestående!


Henrik Simet og Kristin Hoston poserer gjerne foran flagget vårt. Arrangementet passet utmerket for de to.

Det gjorde det også for Konrad og Victoria Kvernø også. Alle like blid!


Det var også virkelige veteraner som deltok i sentrum lørda. Her representert med Johanne og  Arne Solhjem.


Da var dagen over og vi var alle særs fornøyde!

Og vi forbereder oss for like stor tilstrømming til dag to i rekruttcupen onsdag 11. mai ved Tambartun. Da blir det enda mer hjelp til løypene i et litt mykere underlag enn lørdag.

Dette var en lovende start!!
Blide fjes på Lete

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Mai 2022

Viljard og pappa fant alle postene i nybegynnerløypa i en fei

21 løpere og en løypelegger møtte på kveldens treningsløp på Lete. I nybegynnerløypa deltok hele 11 løpere som hadde en runde på vel en km. Litt uvant her var postdetaljene lita myr og søkk, men disse var trygt plassert ved stien, så alle fant postene. Snøfonner og blautstrekk ble forsert  i stor fart og med stor entusiasme. 

Sanna fikk snø i skoene da hun passerte snøfonna, og søstra Emma sprang fra mor Maja og søstra.

Live og Olive med sine mødre på vei til siste registrering. Martin er fornøyd med å ha løpt fra pappa.

B-løypa på 2,3 km fullførte 8 løpere og noen gruet seg til førstestrekket som hadde mye oppoverbakke. Dette ga fin mulighet for å løpe seg inn på kartet og bli varm, mente noen. Post 3-5 gikk netto oppover og her fikk de også testa blodpumpa og o-teknikk. Det ble meldt om noe bomming mellom post 4 og 5 da ei myr der post 6 var plassert fintet ut løperne.

Johannes L har nettopp fullført B-løypa. Kåre og Johannes H diskuterer veivalg og det samme gjør far og sønn Lerli.

Så blid blir man når man av å få i gang blodpumpa i stigningene opp mot Våttåsen: Trine, Eivind, Hege og Stefan. 

A-løypa hadde 2 deltakere. Hege og Stefan var godt fornøyde etter innkomsten i den 3,5 km lange løypa, som var langt nok i dette terrenget. Det meste av snøen var tint, men løypelegger måtte fjerne en opprinnelig planlagt post pga store snøfonner. 

Da takker vi alle deltakere for i kveld og ønsker alle velkommen på neste arrangement som allerede er på lørdag: Finn-fram-dagen. Se egen sak om dette.

Neste uke er det treningsmuligheter på Tambartun (11. mai). Kommer du?
Treningsløp på Lete

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Mai 2022

Onsdag 4. mai blir det treningsløp fra Lete opp mot Våttåsen. Kjell Rune er løypelegger og har lagt nybegynnerløype, C-løype, B-løype og A-løype. Noe stigning er ikke til å unngå der, men den er forsøkt holdt moderat med stjerneorientering på de lengste løypene. Det ligger igjen noe snø, men det skal ikke være noe problem og det skal stort sett være mulig å komme rundt snøfonnene. Det er fint i marka nå. 

De som trenger veiledning vil tilbys det. Man kan starte fra kl. 18.00. Brikker får man lånt. 

Velkommen på treningsløp!


Kartlenke: https://goo.gl/maps/wnG4aXKRxHe2qpnk7 
Vårsesongens første treningsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Apr 2022

Det var ikke mye vår i luften på årets første treningsløp. Til tross for litt surt vær møtte 25 løpere opp på Brekkåsen skole. Terrenget var tilnærmet snøfritt og løperne satte pris på å komme ut i skogen igjen. Ekstra hyggelig var de å få besøk av venner fra Leik. På Hølonda har de fortsatt litt for mye snø i skogen for å kunne arrangere treningsløp.  

8 nybegynnere, Viljar, Johannes, Anna, Emine, Maren Solveig, Live og Olive,  suste rundt i N-løypa. Tre litt mer rutitnerte løpere løp C-løypa og 7 løp B-løypa. 6 av de mest rutinerte løp A -løypa. De to lengste løypene var lagt til ravineterrenget nord på Brekkåsen, Her fikk alle testet lårstyrke og kondisjon siden løypeleggeren hadde lagt strekkene på tvers og ikke på langs. 

Dette ble en god start på en ny sesong som forhåpentligvis blir helt fantastisk uten Covid-19. 


Maren, Solveig og Emine

 


Martin lar Maren, Solveig og Emine stemple først

 


Johannes stempler inn i mål

 


Hege og Stefan diskuterer de fantastiske veivalgene de tok

 
Vintertreninga ble avsluttet med o-løp fra Gimsmarkvegen og ute-grilling

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Apr 2022
Selv om Kong Vinter gjenstridig har sendt noen snøbyger vår vei de siste dagene går det mot lysere tider. 

I O-avdelinga markerer påsken overgangen fra vintersesong til sommersesong. Vekk med smertefull styrketrening på Høyeggen og gateorientering i sentrumsstrøkene. Inn med skogsorientering på mjuk mose i lett løpbare strøk i skogene rundt Nedre Melhus.

Under kommer kveldens resultatliste:


I kveld ble det løpt kort og lang løype med utgangspunkt i Gimsmarkvegen ved Tambartun. Kveldens løypelegger var Frank Egil,

10 stykker tok kortløypa som gikk på platået rundt Tambartun/Trøndertun. 6 stykker tok langløypa, og de måtte i tillegg ta seg over Hollumvegen for noen tøffe klatremeter opp til poster i Eindrides veg/Olderbakken.

For de som løp langløypa fikk en ekstra utfordring, ut over høydemetrene også
Frank Egil utnyttet nyervervet kunnskap om gafling av løyper. I kveldens løyper ble det lagt to sløyfer ut fra en felles post og der sløyfene endte i den samme posten. Dette ble til to varianter av langløypa med samme løypelengde, men poster tatt i ulike rekkefølger.
Litt mer stressende, for her må det orienteres nøyaktig og ikke skule til løpere rundt seg. Løpet blir noe mer spennende også.

Under ser vil løperne i det fellesstarten går.


Kort løype:

Johannes Halvorsrud 29:04

Martin Melhuus 34:16

John Lerli 36:48

Kristin Lerli 39:42

Eivind Bakk 41:10

Maren Holm Klemmetvoll 46:15

Solveig Arntzen Mellingsæter 46:15

Signe Holm Klemmetvoll 46:15

Ingrid Tronvoll 54:04

Hanne Døhl 54:04


Lang løype:

Kristoffer Lerli 36:43

Kjell Rune Logan Halvorsrud 36:52

Stein Ivar Foss 38:27

Hege S. Melhuus 40:24

Øyvind Mellingsæter 1:05:00

Atle Pedersen - Brutt

Etterpå ble det kveldsmat på bålet i gapahuken i Gimsmarkvegen. Fyringsvakt var løypelegger Frank Egil.

Løpet ble oppsummert, kommende sommersesong ble diskutert, mysteriet med orgelpipene i Melhus kirke ble rekapitulert, og vi konkluderte etter litt frem og tilbake at det er behov for flere bruer over Gaula. Eller færre.

Bildet til høyre viser andre halvparten av de som deltok i bål-seansen - andre halvparten sees på første bildet.


Så var det bare å kaste seg ut i grilling, kartstudier, hverdagsprat og alt eller ingenting. Johannes fikk beste tid i kortløypa,og Kristoffer beste tid i langløypa

Atle og Eivind forbereder kveldens grillmat.Kristin og John ser ut til å trives godt. Fornøyd  med sine løp og fornøyd med grillplass og servering.Hege og Stein Ivar er her midt i kvelden løps-evaluering.

Kjell Rune er nok godt fornøyd med ei god tid i langløypa, sekunder etter Kristoffer.
Her sammen med Johannes og John.


O-løp og grilling er virkelig stas - og godt vennskap! Maren og Solveig har det kjekt i lag!


Dermed var årets vintersesong ved veis ende og over påske er det ordinære treninger - forhåpentligvis på barmark!

God påske!
Avslutning av vintertreninga onsdag med løp og bålkos

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Apr 2022Vi avrunder vintersesongen med en fartsfylt treningsøkt og litt sosialt samvær i området rundt Tambartun onsdag 6. april 2022.
Start og mål blir i en gapahuk ved Gimsmarkvegen 39/41, like ved Tambartun barnehage.
Anbefalt parkering ved barnehagen.
Se vedlagte kartutsnitt.


To løyper, kort og lang. Fri start fra 1845 til 1915. 

For de mest konkurranseorienterte blir det mulighet for fellesstart med gaflede løyper i langløypa, presis kl 1910.


Arrangøren fyrer bål hele kvelden, og fra cirka kl 2000 håper vi at så mange som mulig blir med på sosial kveldsmat rundt bålet.  Ingen blir naturligvis avvist, selv uten løp i beina først!

Avdelinga stiller med kald saft og varm kaffe, og deltakerne tar med seg mat som kan varmes på bålvarmen. Gitt værmeldingen er det sikkert greit å ha med seg klesskift, med lue og en varm jakke. Velkommen! 


NB! For de som savner styrketreninga sterkt etter løpeturen, er ei kort-økt med 90-graderen som egentreninga ok!
Vintertrening ble det i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mar 2022


Må si det ble full klaff med det meste i kveldens trening: Vi fikk gått opp yttergrensene for sprintkartet, da vi sist var helt i nordøst var vi denne gangen helt i sørvest. Langløypa hadde 2.-strekket fra Tambartun til ned for Brekkåsen skole. Fin oppvarming!Det var spekt til igjen, så alt var hardt og reint etter de siste dagers mildvær.
 
En svak  og vinterlig nordavind strøk seg kjærlig rundt hjørnene på Tambartun. Og enda med treninga gikk, var det helt oppholds.

Oppmøtet var upåklagelig med 12-13 løpere i fullt firsprang i gatene på Brekkåsen og i nærmeste skogsområde ved Nordgardsmyra. Løypelegger Eivind får en skildring av Stein Ivar sitt løp i langløypa. Ingen store utglidninger.Martin og Trine hadde noe å snakke om etter løpet. Ingen store bom, men smårusk.

Hanne og Ingrid får utskrift av løpet sitt i kortløypa. Ole får en liten løpsrapport i samme slengen. Alle tre fullførte i god stil!

Johannes og Trine hadde samme løype og det ble mye felles som kunne deles da.Til slutt ble treninga toppet med styrketrening - til og med under tak! Her er det full innsats i push up. Da blir det armstyrke til å holde kartet, kompasset og løperbrikken. Det er ingen lusing i øvelsene, .............. 

men ettrerpå er det godt å slappe av på matta men en god bok, nei altså: Løpskartet!


Enda ei oppbyggende treningsøkt var over, ei ubekymret stund uten mygg, flue og overopphetede løpere. Det blir nok tid for det også!

Men før påske har vi siste vintertreninga kommende onsdag med Frank Egil og det ryktes at store overraskelser venter!

Tida er ikke til å holde ut!
All-idrett på Brekkåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2022


Denne gangen var det 1. trinn Brekkåsen/Gimse all-idrett som hadde orientering. Være var litt surt, men ingen sure miner for det! Her er noen av de 14 deltagerne avbildet sammen med vårt supersterke instruktørkorps for kvelden: Ingrid, Hanne og Trine. Siste instruktør var Eli som samtidig var kveldens fotograf.
Det var tre løyper for de kommende o-løperne.

To korte løyper som ble gjennomført først som instruksjon og ei til slutt som var litt lenger, men hadde de samme postene i en annen rekkefølge. I den løypa var det tidtaking med påfølgende utskrift å fordype seg i.

Mye nytt for de små, men det går lettere neste gang.

Takker instruktørene for vel utført arbeid enda en gang!

 
Trening fra Tambartun onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mar 2022


Lover ikke slike fasiliteter kommende onsdag, men det blir trening fra Tambartun onsdag 30. mars kl 1830 fra østre vegg på kompetansesenteret.

Eivind legger to løyper som for det meste går i gatene og på stier. Gode vintersko med pigg er tingen.

På grunn av at gymsalen på Høyeggen er stengt, tar vi styrketrening ute. Det skal være mulig å holde til på østsida der taket gir overbygg. Ta med liggeunderlag, så tar vi ei økt styrketrening fra kl 2000.
Rønningstrøa i skuddet!

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mar 2022


Onsdag for vel ei uke ble det for første gang løpt o-løp i gater på Rønningstrøa. Atle hadde tegnet grunnlagskart i sprintnorm og tatt førstegangs synfaring av området. Utgangspunktet for løpet var barnehagen som ligger på eiendommen til Rønningsgårdene. Rett opp bratta derfra ligger Rønningstrøa som har vært utmark-slått/ -beite til disse gårdene. Etter den store boligutbygginga har området fått noen utnavn som Sjampanjeåsen og Porsche-town.

De første åra av 1980-tallet ble det tegnet o-kart helt fra Løsetvegen og opp til Lenadalskartet som var ferdig på midten av 1970-tallet. Disse to karta ble koblet sammen og døpt Vassfjellet Vest med utbredelse fra Løvsethaugen lengst nord på vårt nye sprintkart og til Gravråksmyra rett opp for Hofstad i sør. Kartet manglet noen få 100 meter til Gaula sitt kart Vassfjellet sør. Synfarer var Sturla Arnesen i Trollelg og rentegner Ole Gundersen i Gaula.

For å innvie denne dette store tilskuddet med synfarte o-kart i våre nærområde, ble vi tildelt KM lang + Nasjonalt løp i 1988. I våre dager er ikke slike arrangement formelt delt , men det opereres med mesterskapsklasser i stedet. 

Løpsdagen var 12. juni 1988 og vi hadde fått låne det åpne beitelandskapet nord på Rønningstrøa. En fenomenal plass i seg selv med fantastisk utsikt sør-, vest- og nordover til Melhus, Orkdal, Trondheim og enda lenger. Samlingsplassen var også helt ideell for løp nordfra på kartet og opp Svartåsen for videre løyper sørover og oppover. Samlingsplassen brukte vi også til bedrifts-o-løp i 2012, da også i godt vær og med kjempedeltagelse.

Til KM lang hadde vi mobilisert alle våre medlemmer og dagen opprant med sol fra skyfri himmel og god sommertemperatur.

Her kommer et bilde av midtsida av innbydelsen som har mange interessante opplysninger og navn på noen av nøkkelpersonellet:


Vi ser at klasseinndelinga og nivå er nærmest helt lik i dag, men påmeldingsavgifta var mer dempet. Trykte kart var det også denne gangen, men trykkinga gjorde vi selv med Mulle-trykk. Vi kunne bruke flere timer for å trykke opp løyper til større løp

Ellers kan en her se kjente navn som enda er aktive.


Ivar var altså løypelegger for de 13 løypene - alt fra korteste N-løype til løypa som H21- fikk på voksne 19,2km. Den hadde kartbytte like nord for Løvsetdamtjønna og løperne fikk omtrent to runder rundt Litlfjellet før de returnerte til Rønningstrøa godt og vel sliten!

Litt moro å lese TD`s kommentar til terreng, kart og løyper. Legges løyper og poster fornuftig etter kart og terreng, er det opp til løperen å gjøre resten.

Legg også merke til at 1. utgaven av kartet ble trykt i 1:15000, noe som fortsatt er norm internasjonalt og brukes i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Mye interessant lesning her:


Dermed var overgangen til ei ny tid på Rønningstrøa vel blåst.

For de som deltok var det i tillegg lett å se det store hogstfeltet som har bredt seg ut både oppover i Svartåsen og sørover i retning vanntanken rett opp for Storåsen/Østerdalsvollen. Av dette feltet blir ryggen rett opp for Løvsetvegen fra vegen opp til Rønningstrøa og sørover til vanntanken bebygd nå i de nærmeste åra. 

Terrenget minker, men sprintkartet blir større!

O-Trening på nytt sprintkart

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mar 2022

Sprintkartet på Løvset er så bra nå at vi inviterer til o-trening med rykende ferskt kart. Oppmøte på Løvset barnehage kl 18.30. Vi stiller med kort og lang løype.

Klokken 20.00 fortsetter vi med styrketrening i gymsalen på Høyeggen skole. 

Snart er o-sesongen 2022 i full gang og nå må du begynne å spisse formen.
Workshop - Løypelegging med Purple Pen

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mar 2022

Snart starter o-sesongen, og da gjelder det å være godt forberedt. Mange av oss skal legge løyper på forskjellige nivåer. Alt fra enkle treninger til KM - lang. Men på alle nivåer må løyper og kart ha god standard.

Vi arrangerer workshop på torsdag 17. mars kl 19.00  1. etg. på klubbhuset i Gruva.  

Her vil vi dele erfaringer med å bruke Purple Pen i løypelegging. Vi planlegger å komme inn på følgende temaer:

 • Hvordan kan man lage gode løyper med færrest mulige poster?
 • Hvordan regulerer man streker og størrelse på postsirkler i PP?
 • Hvordan kan man redusere filstørrelsen på kartfilene?
 • Hvordan skal man lage gode nybegynnerløyper?
 • Spørsmål fra salen.

Ta med PC og møt opp til en god arbeidsøkt i Gruva.


NOF har laget en et fint kurshefte om Purple Pen. I tilegg så har vi ny versjon av Melhus sin innføring i Purple pen. Legg merke til sidene 27  32 hvor vi beskriver hvordan du setter størrelsen på postringene.  

Du kan også finne løypene og kartene som vi brukte på kurset i vårt nettarkiv.
God innsats på kveldens trening - gryende form....

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Mar 2022


Selv med konkurranse om parkering med UKM ved rådhuset var det godt oppmøte på kveldens trening. Første del av treningen ble gjennomført som et treningsløp i sentrum. Selv med mye snø begynner det å nærme seg joggeskoføre, som igjen fører tankene mot vår og sesongstart.

Etter uteøkten ble det gjennomført vanlig sirkeltrening på Høyeggen skole. 

Minner alle om at det allerede til helgen er det terminfestede løp som det er mulig å delta. OL Trollelg arrangerer i helga Heimdal Vintersprint fredag og lørdag.

Terminliste for interne løp/OG-karusellen osv... vil i nærmeste fremtid bli lagt ut på hjemmesidene. Inntil videre kan dere følge med på det som skjer på Eventor. :  Eventor - Terminliste (orientering.no) 
Onsdagstrening

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Feb 2022


Vinterferien er over og sesongstart nærmer seg med stormskriftt. Med snøskavlene så virker det som barmarksføret er langt unna. Viktig å holde kontinuitet nå.Selv med masse utbygging og sperringer prøver vi igjen med O-løp i sentrum fra kl 1830. For deretter å bevege oss til Høyeggen med tradisjonell sirkeltrening kl 2000.

Oppmøte og start fra parkeringsplassen utenfor rådhuset mellom kl 1830— 1900.

Kort og lang løype.

Vert for kvelden er Stein Ivar
Kjøttkaker eller rømmegrøt? Vellykket skitur til Elgsethytta

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Feb 2022

Onsdag kveld gikk 9 o-løpere fra Melhus i mer eller mindre samlet flokk fra Kumlokket parkering på Henriksåsen til Elgsethytta i Bymarka. 3 løpere tyvstartet turen allerede før kl. 17 på jakt etter skijegerposter og bedre skiskøyteteknikk og -form. Martin er en ivrig skijeger, en vinterlig tur-o-aktivitet i Bymarka, og overtalte Hege, Stein Ivar og Kjell Rune til å sveipe innom noen poster da de allikevel skulle ut på treningstur.  Det er Byåsen IL som står for Skijeger`n. www.turorientering.no Damene på Elgsethytta kunne by på rømmegrøt med spekemat og kjøttkaker. Trivelig betjening og god mat. Skiføret var upåklagelig. Skarpt føre, men litt tiltagende vind og snøskavler utover kvelden. Postjegerne erfarte at skøyteski og små stavtrinser er lite egnet for løssnø utenfor løypene. Ikke alle Skijeger`n-postene lå rett ved oppkjørte skiløyper. Martin mente postene var på det letteste nivået. Postjakten utløste allikevel lange diskusjoner om veivalg og hvilken skiløype vi så på kartet.

Kåre fylte nylig år og ble feiret med kake


Stein Ivar og Hege i godt humør etter å ha funnet førsteposten


 Stein Ivar og Kjell Rune ved en Skijeger`n-post

 Fornøyde o-løpere ankommet Kumlokket etter endt skitur og trivelig middag/kveldsmat

Takk for en fin tur!

Neste uke er det vanlig onsdagstrening med Stein Ivar.

 


Skitur til Elgsethytta

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Feb 2022

Onsdagstreninga 23.2. blir alternativ trening: Avgang på ski senest kl. 1800 fra Kumlokket. https://goo.gl/maps/M6hkzuoBKPR6RxTo7 

Vi går samlet marsj til Elgsethytta. Den som ønsker det kan kjøpe seg middag. Elgsethytta  

Hodelykt er påkrevd da det ikke er lysløype innover der. Vi har reservert bord til 1830. Elgsethytta stenger kl. 2000. 

Fint om man melder sin interesse for å delta i chatten i messenger, så vi ikke risikerer å gå fra noen som kommer litt forsinket. 
Orienteringsdrag i Rye-bakkene og spensthopp påtjukkas er gode saker!

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Feb 2022


Spensthopp på tjukkas er heftige saker og er helt perfekt til KM langdistanse på Kregneskjølen til høsten!


Frank Egil presenterte en god miks for kvelden til de 13 løperne. En treningskveld ute som var av den sjeldne sorten: Stødig vinterføre med noen få minusgrader, vindstille og fullmåne. Da er orientering på sitt vakreste!


Først del av treninga var et intervall-preget o-løp med utgangspunkt fra nedre parkeringsplass ved Melhus kirke.
Det var en kort variant på 2,5 km og en lang på 3,8 km.

Løypene gikk østover til Loddgarden, mot øvre platå ved kirka, opp og ned i Rye-feltet og nedover til dyrkajorda ned for jernbanen og tilbake til mål

Kjell Rune stempler på en samlepost på gangbrua over Lodda.

Kristin og Signe virker helt uberørt av bakkeløpet i kveld - i hvert fall tilsynelatende.Kristoffer, Hege, Kjell Rune og Eivind er samlet omkring kveldens "tekst" som er løypa på kartet. Langløypa hadde flere vriene veivalg som ble ivrig debattert.

Martin står bak benken "Martin" flankert av Kristoffer og Eivind. Benken fungerte som sekretariat for løpet.

Over ser vi Johannes som løp kort løype i kveld, mens Kristoffer, Hege og Kjell Rune gjennomførte lang løype.

Til høyre har nettopp Ingrid og Hanne etter sin kort-løyperunde.

 Alle var svært fornøyd med kveldens trening. Store smil over alt!
De 8 som var med inne fikk trimmet alle muskelgrupper med gode sammensatte øvelser.

Som seg hør og bør bød pausene på kartstudie, denne gangen ei løype som gikk mellom Stykket og Leirsjøen i Bymark


Til uka er det vinterferie i skolen, men det hefter ikke en o-løper stort. Da er det planen klubbtur fra Henriksåsen til Elgsethytta på ski - vi spiser middag først før returen. Sett av kvelden!!a.Intervall med kart ved Melhus kirke og Rye onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Feb 2022


Frank Egil byr opp til løping fra nedre parkeringsplass for Melhus kirke onsdag 16. februar med start mellom 1830 og 1900. Start og mål på P-plassen like nord for Melhus Kirke, altså bare et kort steinkast fra Martin M. Se rødt kryss her til venstre:

Meny:
Intervalltrening innpakket i et o-løp? Eller et o-løp med innslag av intervall? Onsdag er det mulig å plukke noen poster i traktene rundt Melhus Kirke som innbyr til både høy puls og syre i leggene. Start mellom 1830 og 1900. To løyper, kort og lang. 

Det er det vanlige i tillegg: Refleks, piggsko, kompass og brikke.


Fra kl 2000 blir det sirkeltrening fra gymsalen på Høyeggen skole.

Friskt vintervær under o-løpet i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Feb 2022


Trond og Martin var i strålende humør etter kveldens treningsøkt fra Rønningsgjerdet

Eivind hadde regien i kveld og hadde lagt to løyper fra Rønningsgjerdet på Løvset. Begge løypene hadde i starten en såkalt linjeorientering. Den består av ei linje som er tegnet på kartet som løperen skal følge så nøyaktig som mulig, fordi det er hengt ut poster på linja i terrenget som skal finnes. Ved linjeorienteringas slutt startet et vanlig o-løp i kort og lang utgave.

Løypene var lagt med intervallpreg med en del opp og ned i boliggatene i nærmeste omegnen.


Frank Egil, Signe, Stein Ivar og Hege var godt fornøyd med egen innsats i de kuperte løyper i området fra Rønningan til Loddgårdstrøa.

Kristoffer får utskrift fra eget løp. Han er på stigende form og syntes kvelden trening gikk greit.

Så var det klart for styrketrening med kart. Ja, ikke kart under øvelsene, men mellom øvelsene!

Styrketrening kunne ha benevnelser som tå hev, sideutfall, hofteløft, supermann, høy planke og knebøy. Uttøying hører med til slutt.

I pausene i styrketreninga var det veivalgstrening fra et løp på Nordmarka mellom Selbusjøen og Klæbu - ei riktig vrien løype på 5,2km.

Treningskvelden  avsluttet med blide og litt støle løpere. Neste onsdag er det Frank Egil som er vert.

O-løp fra Rønningsgjerdet og styrketrening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Feb 2022


Vi starter treninga fra Rønningsgjerdet onsdag 9. februar med start fra kl 1830 - 1900 - se kjørerute. Det blir kort og lang løype som blir en kombinasjon av tradisjonell løypeorientering og linjeorientering i boliggatene på Løvset og Loddgårdsstrøa. De vil få et intervallpreg. Refleks og piggsko er lurt!

Etter en god runde i frisk luft, trekker vi ned til skolen, hvor vi avslutter med sirkeltrening og kart fra kl 2000. Ta med liggeunderlag. Det er Eivind som er vert onsdag kveld.
Langkjøring i sentrum og tradisjonell styrketrening med kart på Høyeggen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Feb 2022


Treninga startet ute med løp i sentrum øst med utgangspunkt fra Rådhuset.Atle var kveldens vert og bød på løyper i sentrum lagt som langkjøring. Kort løype på 2,5km gikk øst for jernbanen i sentrum, mens langløypa på 4,5km var i tillegg nedenom Lenamælen en gang og Kuhaugen en gang. 


Været i kveld var helt nydelig og når føret også var stødig. Det ble altså en helt topp opplevelse for de drøyt 10 deltagerne.

Som bildene viser er det innsats i alle ledd.
Her er også en videosnutt som viser det samme: https://youtu.be/PcMjEeVwPVE


De fleste løperne trakk så opp til Høyeggen skole for ei styrkeøkt med 8 øvelser. Det tradisjonelle kartet med ei løype var med i kveld også - denne gangen fra Atles hjemtrakter i Øst-Fold. Løypa var døpt Fokus-løpet

Her kommer noen bilder fra Høyeggen - kartarbeid krever konsentrasjon:

To fine treningstimer ble resultatet i kveld også!

Neste uke blir det intervall med kart.
Treningstilbud Onsdag kveld: SprintO-løyper i sentrum og sirkeltrening på Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Jan 2022


Atle stiller med løyper i Melhus sentrum 2. februar. Oppmøte på parkeringen ved rådhuset kl 1900:

Ta på deg refleksvest og hodelykt. Vi anbefaler å bruke piggsko

Etterpå (kl 20.00) blir det tradisjonell sirkeltrening i gymsalen på Høyeggen skole. 

Ta med egen gymmatte!

 
Sprek gjeng møtte på treninga på Høyeggen i kveld.

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jan 2022


Intervall var tema for kveldens utetrening, og de fremmøtte valgte selv lengde og dermed antall drag. Løypene var lagt på kryss og tvers i Høyeggen, og det blinket i godt i «lykter i godt driv» der oppe! Felles for løypene (intervallene) var at løperne var innom målområdet og stemplet, før neste drag. Stjerneintervall er kanskje en mulig beskrivelse av økta! Bildene viser det ble satt full fart ute i vintermørket..

Men selv etter motbakkedrag, var folk klare for styrketrening i gymsalen, slik som de siste bildene viser. Johannes sørget for god musikalsk stemning til styrketreninga, herlig, og applaus til han! 

Gjengen i salen var skjønt enige om at denne typen øvelser gjør godt for muskulatur både i armer, mage, rygg og bein. Det er bare å fortsette med andre ord! 

Nå er det bare 1 uke igjen til neste trening. Den er det Atle som har ansvar for! Det er bare å sette av kvelden😊

Tilbud onsdag kveld: Stort utvalg av o-løyper og sirkeltrening fra Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jan 2022


Hege er kvelden vert på Høyeggen onsdag 25. januar fra kl 1900:

I følge Kjell Runes treningsopplegg er det dags for intervaller på onsdag. Det blir ulike løyper, og det er fritt frem om en velger en "vanlig" o-løype, kort-intervall-løype inne på skolens område  eller en variant  med litt mer bakke-intervaller. Alle løypene/postene er i området rundt Høyeggen skole!

Piggsko er å anbefale.

Etterpå blir det tradisjonell sirkeltrening inne i gymsalen! Ta med liggeunderlag!
Sentrums-runden i kveld med stort oppmøte

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2022


En særdeles frisk og opplagt gjeng etter kveldens sentrums-runde. Fra høyre: Kjell Rune Logan-Halvorsrud, Frank Egil Holm, Signe Holm, Ingrid Tronvold, Anita Døhl, Hanne Døhl, Kristoffer Lerli, John Lerli, Johannes Halvorsrud, Hege Solhjem Melhuus, Eli Aasland, Atle Pedersen, Stein Ivar Foss, Eivind Bakk, Marte Figenschou, Marit Melhuus og Ingjerd Melhuus.

Martin var kveldens løypelegger og hadde lagt løpet i sentrum øst med utgangspunkt fra parkeringa ved COOP Extra. 


Både kort og lang løype gikk over til Melhustunet, Kuhaugen og ned til Lenamælen før den rundet tilbake til utgangspunktet. Langløype gikk i tillegg rundt og bak Lena Terrasse og Buen.

Oppslutninga var helt fenomenal, tross litt surt vinddrag og snøbyger, for hele 17 deltagere stilt opp.Til venstre ser vi Anita og Eli  som kvitterer i mål ikke lang fra Høvdingen.

Her kommer kvelden resultater:

KORT:
 1. Johannes Halvorsrud 25.02
 2. Anita Døhl 27.31
 3. Eli Aasland 27.31
 4. Signe Holm 28.06
 5. Frank Egil Holm 28.35
 6. Marte Figenschou 37.05
 7. Ingjerd Melhuus 37.05
 8. Marit Melhuus 37.05
 9. John Lerli 37.08
 10. Ingrid Tronvold 43.16
 11. Hanne Døhl 43.42
 12. Eivind Bakk, - Fullført med glans
LANG
 1. Atle Pedersen 32.55
 2. Stein Ivar Foss 35.26
 3. Hege Solhjem Melhuus 36.38
 4. Kjell Rune Logan Halvorsrud 37.49

       5.    Kristoffer Lerli  33.54  - Mangler  1 post


Kommende uke blir treninga lagt til Høyeggen med en runde ute med kart i hånda og ordinær trening i gymsalen etterpå.
O-trening flyttes til sentrum øst onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jan 2022


Vi fortsetter de vellykkede vinter-treningene med et nytt nattløp!

Onsdag 19. januar kl 1900 byr Martin på o-løyper igjen. Oppmøte blir i sørøstre hjørne av parkeringa til Coop Extra vis a vis Høvdingen. Tre timer fri parkering skulle holde for de fleste! 

Nye gangforbindelser på langs og tvers i sentrum er bl.a. kveldens nøtt.
Orienteringsløpere trosset Gyda

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jan 2022

O-løpere lar seg ikke stoppe av litt ruskevær. 11 løpere møtte opp til kveldens treningsløp med innlagte overraskelser. Blåst og regn stod på fra vest da treningsglade melhusløpere la ut på kort og lang løype fra Brekkåsen skole. Kjell Rune, med god hjelp av assistentene Mirjam (24)  og Johannes (16), hadde planlagt og satt ut 13 poster fra skolen og ned til Tambartun, fordelt på 2 løyper. Før løperne la ut, fikk de med seg beskjeden: "På hver post er det en oppgave. Tenk sikkerhet. Dere skjønner det når dere kommer dit." 

Frank Egil og Signe klar for treningsløp

Overraskelsen på postene var styrkeøvelser. Man skulle f.eks. ta 10 spensthopp, planken i 1 minutt eller utfall bakover før man fikk løpe videre. Slik fikk vi bygget inn trening for musklene også under løpetreninga. Sikkerhetstenkinga bestod i å holde seg borte fra veibanen når man f.eks. tok push-ups.

John og Kristin er kledd for o-løp i regn og mørke

 

Siste utfordring etter 100-posten (målgang) var 90-graderen mot veggen, mens arrangøren tok tida. En god o-løper holder hodet kaldt og har god husk, men de små grå må trimmes om man skal være godt forberedt til o-sesongen 2022. Løperne måtte, i 90-graderen, memorere styrkeoppgavene de fikk på hver av de 8 postene underveis. Etter hvert som melkesyra svei mer og mer i lårene, ble det verre og verre å konsentrere seg om å huske, akkurat som å klare å konsentrere seg når man blir sliten i et o-løp og bommene kommer. Alle klarte seg imidlertid veldig bra. Her er resultatene fra den uhøytidelige 90-grader-memorere-konkurransen: 

DeltakerTid i 90-graderPoeng memorering
Atle1:308
Stein Ivar1:168
John1:455
Kristin1:007
Signe3:007
Frank Egil2:107
Hege1:098
Mirjam3:127
Johannes1:228
Martin1:184
EivindHeiagjeng
Kjell RuneHeiagjeng

Arrangøren var imponert over at så mange kom seg ut i det fuktige høstmørket på tross av varslet uvær. Melhus orientering kan være stolt av å ha så spreke og sporty aktive i laget. Neste uke er det nye muligheter for å komme i bedre form. Da er det Martin som har ansvar for opplegget. Vi har en mistanke om at det blir treningsløp da og. 
Årets første trening i fantastiske omgivelser

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jan 2022

Årets første trening ble gjennomført som treningsløp med utgangspunkt fra Capro på Brekkåsen. Stein Ivar hadde lagt løyper som innbød til veivalg og høye kneløft i skogen på Nordgardsmyra.

Litt i overkant av 10 deltakere møtte opp, og fikk en fin og stemningsfull tur i skogen. Nydelig vær, minus 3 og lett snødryss. Vakkert :-)

Er det noen andre som ønsker å være med oss på trening nå på vinteren, er det bare å følge med på våre hjemmesider. Meld din interesse så kommer kan du også komme med på e-postlisten vår med informasjon.

 Martin klar for start

 
Da er vi i gang igjen - trening onsdag 5. januar kl 1830 fra Capro.

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2022

 Da er det på tide å riste av seg jula og begynne å se framover mot lysere dager og ny sesong.

Vi starter opp året med o-løp onsdag 5. januar kl 1830 fra Capro på Gimse.

På grunn av nedbør og fremkommelighet vil ikke løypene bli klare før tirsdag ettermiddag. På grunn av dette vil dere få kart ved start.

NB! "Vanlige Covid-regler".