Kommunestyre-oløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mai 2022

I dag fikk kommunestyret i Melhus en innføring i o-sporten de sent vil glemme. O-klubbene i Melhus, OL Gaula, Leik IL og Melhus orientering arrangerte i dag o-løp for kommunestyret. Bakgrunnen er at det i 2022 er frivillighetens år, og kommunestyret har invitert alle foreninger og lag for å få mer innsikt i hvordan det står til med frivilligheten i kommunen vår. Jon Røstum fra OL Gaula har vært primus motor for presentasjon av o-lagene i Melhus. Det var veldig lurt å samle alle klubbene, for da fikk vi hele 30 minutter til å presentere sporten vår. Og det ble en fantastisk presentasjon av o-sporten. 

Først arrangerte vi 2-mannsstafett med gaffling og med poster både ute og inne i Rådhuset. Jon ga representatene en grundig innføring i kart og postbeskrivelser. Derfor rotet ingen seg bort til Melhustorget eller Melhusbanken. Løpet ble overført Live på storskjerm i salen med Stein Ivar som løpende kameramann. Jon er engasjert speaker, og stemningen i kommunstyresalen var stor. Det ble en durabelig duell mellom posisjon og opposisjon. Politikerne viste utrolig stor innsats og vinnervilje,  Vi arrangører var en stund redd for både tryning på asfalt og benbrudd i trapper, men det gikk heldigvis bra. Det var sekundstrid og kniving og stafetten ble til slutt avgjort med spurtseier. I god sportsånd delte vi ut gullmedaljer til alle løpere. 

Etter stafetten holdt Anna Bellingmo (15 år), også fra OL Gaula, et flott foredrag om o-sporten i Melhus. Anna fortalte om o-sporten som er en idrett for alle. Her kan bestemor, mor og datter delta på samme løp, og i det samme løpet kan også Norges eliten og andre som virkelig vil satse delta. Anna fortalte videre om de forskjellige disiplinene i o-sporten; Sprint-, Mellom- og Langdistanse. Hun gikk gjennom Tur-o, skole-o og viste kommunestyret den lange tradisjonen o-sporten har her i Melhus. Hun viste til tilbudet vårt i Melhus som er nybegynnerkurs, Orkla-Gaula karusell, O-åtter, Treningsløp og Turorientering. Til slutt fortalte Anna hvorfor hun liker orientering. "Fordi det er sosialt, artig å løpe etter et mål, mange venner, god familie og masse deilige kaker". 

Anna og Jon er fantastiske gode historiefortellere, bedre reklame for o-sporten i Melhus kan vi ikke få. Ordføreren ble kanskje litt overasket når hun fikk svar på spørsmålet sitt; "Hva forventer dere av oss?" For svaret vårt er; "Vi vil ha dere med på orientering! Vi vil se dere på OG-karusell og på Tur-o!" Derfor delte vi ut gratis Tur-o-pakker til alle i kommunestyret. 

Håper vi ser dere snart ved en post eller ved kakebordet!     


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.