Endelig har OG-karusellen startet

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mai 2023

Vi arrangerte første løp i OG-karusellen denne sesongen. Det ble en fantastisk kveld med over 100 deltakere på Sjetnan. Audun bakk var årets løypelegger, og han hadde laget flotte mellomdistanseløyper. Løypene gikk i fantastiske Momarka og i nydelig terreng nord for skytebanen. 

Vi har i de siste årene samarbeidet med Melhus allidrett. Vi arrangerer tre aktivitetskvelder for de og avslutter med OG karusellen. Derfor deltok over 50 løpere i nybegynnerklassen. Vi synes det er en fin måte å vise barna hvor artig det er å være med på o-løp. Og vi håper at flere blir med oss fremover i sesongen. Noen vil nok mistenke oss for å være lure med tanke på at vi får masse poeng i klubbkonkurransen, men vi har kun ærlige hensikter ……

Uansett er det artig med masse folk og laaaaange køer. 

Alle barna fikk premier da de kom i mål, og enda bedre de fikk gratis saft og kaker. 

Vi fikk også tre klassevinnere. Kåre vant i gul løype, Stein Ivar vant i grønn løype og Kjell Rune vant i rød løype. Anne Kari og Ola frå Leik vant i hvit og blå løype.

Å kapre poeng til klubben vår gir oss motivasjon til å gi litt ekstra fart i løpet. Johannes var så motivert at han kom direkte fra ungdomsløpet på Byåsen til OG karusellen. Derfor deltok Johannes på to løp samme kvelden. Fantastisk innsats for klubben vår. 

Vi fikk mange poeng i går. Uofisielt samlet vi inn 3860 poeng, men Leik var gode de også og samlet inn 2028 poeng på bortebane. Orkanger og Gaula ligger lenger bak med 262 og 219 poeng. (Det kan komme noen justeringer i poengene siden det ikke er helt rett frem og regne ut poeng i Brikkesys)

Vi fikk en god start på årets OG-karusell, men ikke la deg lure. Vi vet at Leik kommer sterk tilbake utover sesongen. 


Sjelden har vi sett en så lange kø på Sjetnan

 Trond gir Martin og Erlend litt opplæring før de løp alene ut i skogen

 Jippi! Gratis kake til alle

 30 løpere fra Leik løp godt på årets første OG-karusell

 Tatiana, Sophie, Katrin og Barbora sammen med Stein Ivar

 
Martin hvilte seg i form på starten.
 Godt å slappe av etter at løpet er over

 Turorientering 2023 - da er vi klare

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2023

Til dere som har ventet i spenning på årets turorientering, kan vi nå roe nervene med at torsdag 25. mai åpner årets sesong.

Vi oppfordrer flest mulig å registrere seg og kjøpe turorientering på portalen turorientering.no


Nytt av året er at vi har laget 2 turer som et tilbud til Brekkåsen skole og Gimse skole. Dette er et gratistilbud og passer godt til aktivitet på skolen. 

Grønne turer og skoletur-O kan lastes ned gratis fra turorienterings-portalen.

På grunn av sen vår har vi måtte avvente åpningen og det er fremdeles enkelte steder i nordøstvendte åser fremdeles en del snø. Råder bl.a. at sort løype i Momarka avventes i 14. dager ennå.

Utover det er det fantastiske forhold og relativt tørt i marka. Så god tur til alle.

For mer informasjon se: Turorientering (melhusorientering.no)Mot i brystet, vett i pannen, stål i ben og armer

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Mar 2023

....slike gutter/jenter det vil gamle Norge ha...

Skulle tro at de alle som var på treningen onsdagen hadde dette gått i lydbiblioteket og funnet fram Mot i brystet. Med teksten godt i minne var det ikke noe å si på innsatsen. Etter en kjapp 3 kilometers løype i sentrum ble det klart at kveldens innetrening ikke var for de som ønsket å ligge på latsiden.

Dette illustrert ved Johannes, Frank Egil og Eivind


Vi oppfordre gamle og nye velkommen til å bli med oss på treningene.

Premiering RomjulsTur-O

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2023

Det begynner å bli en tradisjon.

Melhus Orientering hadde også denne jula 21 poster ute gjennom romjula og litt inn i det nye året. Postene var fordelt på tre løyper - en rundt Melhus kirke/Rye, en i området Gimse skole/Varmbo og en i området Brekkåsen/Lete. Postene ble satt ut i julehelga, og da var det 60-70 cm med puddersnø på flatmark, noe som ga muligheter for høye kneløft hos de første deltakerne.

Snøen pakket seg noe gjennom de to ukene postene sto ute, og ble dermed mer tilgjengelige for de som prøvde seg. På alle postene hang det en bokstav, som til slutt skulle kombineres til en smått kryptisk løsningssetning: POSTPLUKK OG KNELØFT HØY.

14 fullverdige og godkjente registreringsskjema ble sendt inn, og blant disse har vi trukket ut en vinner. Reidar Monsen er den velfortjente mottakeren av et gavekort på en turorienteringspakke til sesongen 2023 (oppstart rundt 17.mai). Vinneren tilskrives. Gratulerer!Joggeskoføre på kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jan 2023

Med den siste tids mildvær var de fleste veier, fortau og gangveier bare. Dermed var det mulig å parkere piggskoene og bruke vanlige joggesko. Det var 3 løyper å velge i under utedelen av treningen, og de fleste begynner nå å bli lokalkjente rundt Gimse skole. Uansett lokalkjent eller ikke, er det fremdeles viktig å lese kart og ta de riktige veivalgene, hvis man ønsker å finne den raskeste veien.

Innedelen var av den mer tradisjonelle sorten med basistrening.

Og så er det lov å ha det moro i tillegg til å delta på trening. Vi blir aldre for store til å leke. Her representert med alltid blide Ingrid og Hanne.


Her har vi noen av den harde kjerne etter kveldens løping. Her representert ved Hege, Atle, Johannes og Frank Egil.