O-boka 2024 - Eidsvoll OL er med

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 18. Okt 2024

Eidsvoll OL får fin omtale i O-boka 2024.

Vidar Benjaminsen og Erik Borg har nylig utgitt den 22. utgaven av "O-boka", en årbok for norsk og internasjonal orientering. Boka er tettpakket med bilder og reportasjer fra stort og smått i norsk orientering. Her kan du lese om alt fra elitens fremganger i internasjonale mesterskap til små klubbmiljøer med rekrutter og veteraner. Hele O-boka er på 256 sider og inneholder over 900 bilder.

I årets utgave er to sider viet til Eidsvoll OL, med bilder fra dagens aktiviteter og med et par historiske tilbakeblikk.

Eidsvoll OL selger O-boka for kroner 450,- (blir redusert til kroner 400,- dersom mange bestiller). Dersom du ønsker et eksemplar, så kontakt oss på oystein.skeie@gmail.com.


O-bokas hjemmeside: https://o-boka.no/

O-bokas Facebook-side: https://www.facebook.com/orienteringsboka/

Anmeldelse av O-boka 2024: https://www.orientering.no/next/blog/post/239885/anmeldelse-o-boka-nytt-familiealbum-med-samme-kurs?ispage=true




Kraftløpet arrangert for 46. gang

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 27. Sep 2024

Lørdag 21. september arrangerte Eidsvoll OL den 46. utgaven av Kraftløpet med 51 startende..

Kraftløpet ble i år arrangert fra Jøndalsvangen I Eidsvoll Almenning,

Løypelegger Fredrik Larsen hadde lagt løyper på kartet Starrtjennet fra 2024, Engertoppen fra 1996 samt en liten flik på MapAnt,

Kraftløpets herreklasse ble vunnet av Ove Haugereid fra Vang OL mens dameklassen ble vunnet av Ane Malene Kolstad fra Gjø-Vard OL.

De tre beste herrene i Kraftløpet: 1. Ove Haugereid, Vang OL 2. Geir Ødegaard Fossum IF 3. Harald Opsahl, Eidsvoll OL

Damevinneren Ane Malene Kolstad, Gjø-Vard OL

Eventor

Livelox




Kraftløpet 21. september

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 7. Sep 2024

Eidsvoll OL inviterer til den 46. utgaven av Kraftløpet, Eidsvoll OLs årlige kraftprøve! I år går løpet lørdag 21. september fra Jøndalsvangen i Eidsvoll almenning.

Løypelegger Fredrik Larsen har tradisjonen tro lagt tre løyper, selve Kraftløpet på 13,5 km, Kraftkorten på 8 km og Kraftsprinten på 5 km. 

- Løypene går i et flott, villmarkspreget terreng med fin og uberørt naturskog, sier Fredrik, men det er også noen stier. 

Deler av terrenget har middels kuppering, men det er også en del nokså flate myrområder. For det aller meste god løpbarhet, men den lengste løypa vil komme i berøring med noe eldre hogst.

- Som vanlig i Kraftløpet vil løpet gå på ulike kart, fra rykende ferskt kart fra 2024 til et eldre kart fra 1996. I tillegg vil alle løypene ha et lite innslag av MapAnt, sier Fredrik.

Fredrik lover også et par overraskelser!

Vi i Eidsvoll OL håper mange har lyst til å løpe Kraftløpet 21. september.

PÅMELDING og mer informasjon på https://eventor.orientering.no/Events/Show/20450. Ordinær påmeldingsfrist tirsdag 17. september 2024.

For inspirasjon kan vi anbefale Knut Øsmundsets videorapporter fra:


Løypelegger Fredrik, her på Eidsvoll O-karusell på Dokkenmoen.

Fra løpsterrenget

Fra løpsterrenget

Fra løpsterrenget






Astrid og Fredrik klubbmestere

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 13. Jun 2024

Eidsvoll OLs klubbmesterskap startet med et smell. Et kraftig lyn og tordenvær, med tilhørende regnskyll, passerte over Strandsåsen og Finstad like før start. Noen fikk oppleve naturkreftene på nært hold! Uværet, kombinert med skoleavslutninger og andre arrangement, trakk nok deltagelsen noe ned, men 21 løpere (inkludert gjesteløpere) fikk testet orienteringsferdighetene.

Løypelegger hadde lagt en intensiv mellomdistanse med mange poster og retningsendringer i et detaljrikt terreng. Både GPS-spor og samtaler i målområdet tyder på at løperne virkelig fikk testet seg.

Klubbmestere ble Astrid Karlstad Larsen og Fredrik Larsen. Vi gratulerer!

Komplette resultatlister, veivalg mv. ligger på https://eventor.orientering.no/Events/Show/20256.

Dersom du ikke fikk deltatt, så har du likevel mulighet til å få testet løypene. Vi tilbyr A-, B- og C-løype som "Ukas løype" frem til 30. juni 2024. Kart for nedlasting og mer informasjon finner du på https://eventor.orientering.no/Events/Show/20297.


Klubbmestere i Eidsvoll OL 2024

DamerAstrid Karlstad Larsen
HerrerFredrik Larsen


D40-Astrid Karlstad Larsen
D70-Berit Saxhaug


H13-14Even Øsmundset
H17-Gjermund Taje Skeie
H40-Fredrik Larsen
H50-Knut Saxhaug
H70-Terje Antonsen

Klubbmester Damer: Astrid

Klubbmester Herrer: Fredrik




Nytt klubbtøy for Eidsvoll OL

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 31. Mai 2024

Eidsvoll OL lanserer nytt klubbtøy! Klubbtøyet leveres av TRIMTEX. Bestillingsfrist er 16. juni og forventet levering 23. august.


Bestilling

Klubbtøyet til Eidsvoll OL kan kun bestilles via TRIMTEX sin teamshop - https://shop.trimtexcustom.no/.

Dersom du tidligere har bestilt klubbtøy fra TRIMTEX, f.eks. klubbtøy for Raumar Orientering, så logger du inn med ditt eksisterende brukernavn og passord. Dersom du ikke har bestilt klubbtøy fra TRIMTEX før, så må du opprette ny konto hos TRIMTEX.

Etter at du har logget inn, legg til teamkoden eidsvollorienteringslag-2938 for å besøke vår teamshop.

En veiledning for hvordan du oppretter ny konto, logger inn og legger til din teamshop finner du på https://trimtexcustom.no/pages/innlogging-kode-teamshop.

Bestillingsfrist: 16. juni 2024

Forventet levering: 23. august 2024

Eidsvoll OL vil kjøpe inn én Basic Mesh orienteringstrøye til alle barn og ungdom (8-14 år) som har betalt treningsavgift for 2024.


Design

Designet på løpstøyet er inspirert av løpstøyet Eidsvoll OL hadde fra 1982 og frem til Raumar Orientering ble stiftet i 1994. Det gamle løpstøyet var designet av Geir Koppang og Mette Norderhaug og besto av en rød og hvit overdel og en blå bukse med hvite striper.

Designet på overtrekksdressen er inspirert av overtrekkdressene Eidsvoll OL hadde fra 1970 og frem til Raumar Orientering ble stiftet i 1994. De gamle overtrekksdressene var blå med innslag av hvitt. Det nye designet har i tillegg hentet rødt fra løpstrøyen.



Neste mulighet for å bestille klubbtøy

Klubbtøyet til Eidsvoll OL kan kun bestilles gjennom TRIMTEX sin teamshop. Vi tar sikte på å åpne for bestilling to ganger hvert år:

  • i februar med sikte på levering til sesongstart i april
  • i mai med sikte på levering til starten av høstsesongen i august


2 Kommentarer