KM Stafett 2020

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 6. Sep 2020Kevin, Gjermund, Even og ErikKevin, Gjermund, Even og Erik


I helgen ble det avholdt KM Stafett i orientering for Oslo og Akershus samt Østfold. Raumar Orientering hadde flere lag på start hvor  eidsvollingene Kevin Rommetvedt på 1. etp, Even Engh og Erik D. Saxhaug som løp sammen på 2. etp og Gjermund Skeie som løp 3. og siste etappe var på samme lag i klassen 13-16.

Det var en spent gjeng som stilte til start i dype skogene utenfor Halden sammen med 14 andre lag.Gutta løp jevnt og godt og havnet til slutt på en god 10. plass. Vel blåst!

Resultater på Eventor: https://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=12349&groupBy=EventClass 

 

Kevin klar for start Even og Erik på start, venter på Kevin  

Veksling

 


Gjermund inn til mål

 


Drømmemila 2020

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 17. Aug 2020

Selv i et koronaår blir det drømmemil. For 26. gang arrangeres det Drømmemila. Arrangør Lars Saxhaug lover samme løypelengde som alle foregående år (1609m).I år skjer dette på Dokkenmoen. Dette er også 3. løpet i Raumarkarusellen. Les innbydelsen Innbydelse Drømmemila 2020.pdf
Orientering i høstsesongen

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 5. Aug 2020

Ettersom smittevernreglene nå tillater mindre idrettsarrangement så har vi satt opp terminliste for resten av sesongen 2020. Det betyr at vi kjører vanlige klubbkaruselløp på torsdager med emit-brikker og første start kl 18.00. Første løp i EOL-karusellen (Løp Nr 6 inkludert serien med coronaspesial tidligere i år)  blir torsdag 13. august på kartet Råholt Skog.

Smittevern:
Vi anbefaler å holde avstand (1-metersregelen) og ikke oppholde seg lenger enn nødvendig på samlingsplass. Vi kommer til å sprite stemplingsenheter når de settes ut, og alle må bruke håndsprit før brikkeavlesning i mål. Vi vil ha håndsprit tilgjengelig.

Arbeids- og terminliste finner du her. Terminliste 2020
TurO veteran Jens Herman

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 31. Mai 2020

Jens Herman Aamodt har deltatt og gjennomført alle de 50 turO-sesongene som er arrangert i Eidsvoll.Dette ble behørig markert i EUB denne uka.
Skilt ved skistua

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 23. Mai 2020

Vi har nå endelig fått på plass skilt ved skistua! Etter å ha hatt kontor og lager i skistua til Eidsvoll verk skiklubb siden tidlig 90 tallet er det nå mulig å se at vi hører til her. Etter at styret i vinter bestemte at et skilt var på sin plass har Tom ordnet det praktiske med bestillingen og oppsett av skiltet. Selve skiltet er lagd av Reklamehuset på Råholt. Skiltet er plassert mellom skiklubben og hundeklubben sine skilt ved innkjøringen til stadion.  
Tunge løyper i Hasleråsen - nå venter Bergermoen

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 18. Mai 2020

Eidsvoll Orienteringslags andre "koronaspesial" ble arrangert på rykende ferskt kart over Hasleråsen ved Dal. Nybegynnerløypa holdt seg nede på flata, mens både C-, B- og A-løypa gikk oppover i åsen før de avsluttet på flatene. Særlig A-løypa var svært tung med et solid klatrestrekk over toppen. Etter å ha vært oppe i åsen ventet lagt flatere terreng mot slutten.

Kart, resultater mv. ligger på https://www.eidsvollorientering.no/p/52304/2020-koronaspesial. Her ligger også invitasjon og kart til ny koronaspesial med løyper nord på Bergermoen. På Bergermoen venter et langt flatere terreng enn Hasleråsen.

Koronaspesialene i Hasleråsen var også godt besøkt med drøyt 50 starter. Mange har også lastet opp gpx-filer til LiveLox, dermed er det mulig å studere ulike veivalg. Det kan være lærerik. Nedenfor følger to eksempler.


Veivalg

Strekk 1: Langløypa hadde et meget tungt langstrekk på 610 meter over toppen på Hasleråsen. Hvordan hadde du løst dette strekket? (Veivalg nedenfor.)


Strekk 2: Et annet krevende strekk var felles for A. og B-løypa. Det var et utforstrekk på 478 meter. Hvordan hadde du løst dette strekket? (Veivalg nedenfor.)


Strekk 1: Dette er et meget tungt klatrestrekk som skilte mye fysisk. Det var imidlertid store variasjoner i veivalget også. De raskeste løp omtrent på streken, men flere gikk langt ut til både høyre og venstre. 


Strekk 2: Dette er et utforstrekk hvor rett på alternativet gikk rett over en kolle. Mange valgte derfor å løpe sti rundt kollen til høyre. Noen løp også rundt til venstre via Svinåsen. Den raskeste løp rett på mens den nest raskeste løp rundt til høyre.
Stolpejakt på Minnesund

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 11. Mai 2020

Oppdatert 14.04: Stolpe 49 er dessverre ødelagt og påtent. Vi har ingen erstatningsstolpe for dette pt men vil henge opp en plakat på gapahuken med koden på stolpen. De som evt har vært der i dag og ikke fått lest av koden kan legge inn beskjed via Kontakt oss i menyen så vil vi sende koden. 


Eidsvoll o-lag har i samarbeid med Nordre Eidsvoll IL tilgjengeliggjort 10 nye stolper på Stensbykartet på Minnesund. Disse er åpne fra i dag, den 11. mai. Stolpene ligger rundt skistadion til Nordre Eidsvoll samt i skrålia opp mot Mistberget, og lagt ut slik at man kan ta dem i sløyfer. 

Benytt muligheten til å bli bedre kjent i nordbygda, her er det mye flott natur.


Og husk:

Vis respekt for privat eiendom og dyrket mark.

Parker på tilgjengelige P-plasser.

Unngå kjøring mellom stolpene.  

Lokk igjen grinder, ta hensyn og vis forsiktighet ved passering av gjerder.
Første koronaspesial en suksess - ny koronaspesial startet

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 4. Mai 2020

Eidsvoll orienteringslags første koronaspesial ble arrangert i Styrimarka fra mandag 20. april til søndag 3. mai. Løpet var en suksess med 54 deltagere og 60 starter!

Det ble registrert 23 deltagere i A-løypa, 15 deltagere i B-løypa, 14 deltagere i C-løypa og 8 deltagere i N-løypa. Det er mange "gamle travere" på resultatlista, men det er gledelig at det også dukker opp noen nye navn! Det setter vi stor pris på.

Løperne ble oppfordret til å laste opp gpx-filer med gps-spor til LiveLox for veivalgsanalyse. Det er gledelig at svært mange av løperne gjorde dette. Det gjør det mulig å sammenlikne veivalg. Bildet viser ulike veivalg fra start til post 1 på A-løypa, og som bildet viser var det flere alternativer.

Kart, resultatliste og lenke til LiveLox finnes på samlesiden om Koronaspesialen, se https://www.eidsvollorientering.no/p/52304/2020-koronaspesial.

Nå tilbyr vi ny koronaspesial med løyper på nytt kart over Hasleråsen. Vi tilbyr som vanlig 4 løper med varierende lengde og vanskelighetsgrad. Løypene er tilgjengelig fra mandag 4. mai til søndag 17. mai. Det henger postskjermer i terrenget, men ingen stemplingsenheter. Tidtaking står den enkelte for selv, men vi ønsker at resultater, som ikke er offentlig tilgjengelig via LiveLox eller UsynligO, innrapporteres.

Invitasjon, kart og lenke til LiveLox er tilgjengelig på vår samleside om Koronaspesialen, se https://www.eidsvollorientering.no/p/52304/2020-koronaspesial.

Vi minner om at det er fortsatt er svært viktig at myndighetenes pålegg om smittevern overholdes. 

Vi ønsker alle velkommen til Eidsvoll OLs åpne klubbløp i orientering 2020 – koronaspesial løp 2!
Flytting av stolper ifm stolpejakten

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 3. Mai 2020

Vi gjør oppmerksom på at enkelte stolper er flyttet på kartene ved Eidsvollbygningen og Bygdetunet av forskjellige årsaker.

Stolpejaktappen er oppdatert med ny plassering men for de som har lastet ned kartene før stolpene ble flyttet vil fortsatt gammel plassering synes. For å få oppdatert med ny plassering må kartet slettes og lastes inn på telefonen på nytt igjen.


Hilsen

Eidsvoll o-lag 
Åpne klubbløp i orientering - koronaspesial

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 19. Apr 2020

Eidsvoll Orienteringslag inviterer til åpne klubbløp i orientering - koronaspesial, med første løp i Styrimarka fra mandag 20 april.

De omfattende smitteverntiltakene gjør at ordinære orienteringsløp ikke kan gjennomføres. Eidsvoll orienteringslag inviterer derfor til modifiserte klubbløp, basert på malen fra den klassiske klubbkarusellen, men med noen tilpasninger for å overholde smittevernbestemmelsene.

Løpene gjennomføres som "egentrening" hvor løypene løpes når som helst innenfor en periode på 14 dager. Løypekart lastes ned og skrives ut fra https://www.eidsvollorientering.no/p/523…/2020-koronaspesial.

Det henger postskjermer i terrenget, men ingen stemplingsenheter. Tidtaking står den enkelte for selv, men vi ber om at resultater innrapporteres.

Vi minner om at det er svært viktig at myndighetenes pålegg om smittevern overholdes. Særlig viktig er følgende:

- Grupper på mer enn 5 personer tillates ikke.
- Avstand mellom personer på under 2 meter tillates ikke.
- Postskjermer må ikke berøres.

All informasjon om klubbløpene finner du på https://www.eidsvollorientering.no/p/523…/2020-koronaspesial

Velkommen til en annerledes o-sesong!
Turorientering og Stolpejakt - hvordan komme i gang

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 6. Apr 2020

Vi er for tiden inne i en spesiell tid der oppfordringer til å ikke samles i større grupper og helst unngå kontakt med andre. Samtidig sier Folkeinstituttet (FHI) at fysisk aktivitet er bra for helsa, og anbefaler alle å være i aktivitet innenfor de rammer som er satt av smittevernhensyn.

Norge orienteringsforbund anbefaler i samarbeid med Norges idrettsforbund at klubbene iverksetter og opprettholder sine tilbud knyttet til egenorganisert aktivitet, med flere begrensende tilpasninger for å hindre spredning av smitte.

Turorientering og stolpejakt kan utøves alene eller som familieaktivitet. Det pålegges klubbene å tilrettelegge for berøringsfri registrering av postene. Dette betyr at klippetenger fjernes fra postene og økt bruk av digitale kart fremheves som et viktig tiltak.

Turorientering

I år er det 50. året Eidsvoll orienteringslag arrangerer turorientering. Sesongen vil i år starte allerede i påsken med tre områder, Staviåsen, Tærudåsen og Styrimarka mens resterende områder er tilgjengelig fra mai. Kart med de utlagte postene kan man enten laste ned på turorientering.no eller man kan hente kart i utvalgt butikker i Sundet eller på Råholt.Som en 50 års-gave til alle turorienterere vil alle kartene og turorienteringsposen i år være gratis. Vi oppfordrer og håper flest mulig vil registrere seg på turorientering.no og laste kartene ned og skrive ut selv.


Stolpejakt

Eidsvoll Orienteringslag arrangerer stolpejakt i Eidsvoll. 2020 er tredje sesong, med opplegg på 4 forskjellige kart. Områdene/kartene som blir benytta i 2020 er:

 • - Eidsvollbygningen
 • - Hasler
 • - Styrimarka
 • - Bygdetunet


Fakta

 Hvordan bli med på turorientering:

 1. Registrer deg som bruker på www.turorientering.no
 2. Trykk på finn arrangør, trykk på Eidsvoll Orienteringslag
 3. Trykk på Turer og søk opp ønsket tur/område. Last ned
 4. Skriv ut pdf-filen (kart med poster)
 5. Når du finner posten, skriv opp/ta bilde av bokstavkoden, tre bokstaver
 6. Registrer bokstavkoden på turorientering.no

Hvordan bli med på stolpejakt:

 1. Last ned Stolpejakt-appen fra Google Play eller AppStore
 2. Her vil du kunne søke opp området du vil lete etter stolper
 3. Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:
  1. GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  2. BLÅ – enkel
  3. RØD – medium
  4. SVART – vanskelig
 1. Registrering av stolpe gjøres ved å scanne QR koden på stolpen. For dette kreves det at du har opprettet en konto
 2. Stolpejakt er et gratistilbudTurorientering og stolpejakt starter i påsken

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 2. Apr 2020

Med den milde vinteren vi har hatt i år så ligger skogen klar til innrykk fra ivrige postjegere. I løpet av en liten uke har dugnadsånden i o-laget vært stor og vi kan nå tilby både turorientering og stolpejakt i Eidsvoll. 

Vi har fått et stort oppslag i dagens EUB som omhandler dette. Stor takk til Knut Saxhaug og Harald Opsahl som er ansvarlige for hhv turo og stolpejakt som har tilrettelagt og planlagt årets opplegg.

Her er utklipp fra EUB 2.4.2020
Aktiviteter våren 2020

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 28. Mar 2020

Hei. Pga de spesielle tidene vi er i nå får vi dessverre ikke begynt med noen nybegynnerkurs eller treninger for ungdommen.

Men vi ønsker at folk skal komme seg ut og vil framskynde oppstarten av både turorientering og stolpejakt.

Vi jobber for å få ut poster i terrenget og satser på å få dette ut i 3-4 områder i Eidsvoll før påske.Det vil være mulig å laste ned kart med poster på Turorientering.no. Her må man opprette bruker. Her vil man også kunne registrere klipp. Alle postene er merket med en bokstavkode som man legger inn i løsningen. 

Vi vil også følge orienteringsforbundets retningslinjer med oppfordring til ikke være for mange samtidig og poster uten klippetenger slik at disse ikke trenger å berøres.


Mer info kommer etterhvert

All organisert idrett opphører med umiddelbar virkning

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 12. Mar 2020

Helsedirektoratet har 12. mars 2020 vedtatt omfattende tiltak for å hindre spredning av Covid-19, herunder forbud mot og stenging av idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs.

For mer informasjon:

Se også https://www.idrettsforbundet.no/ for særlige informasjon for idretten.

O-løp i februar også

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 15. Feb 2020

Siden vinteren fortsatt glimrer med sitt fravær kan man like gjerne fortsette den tidlige o-sesongen. Løp 2 på Dokkenmoen trakk til sammen drøyt 30 o-løpere til start. Takk til Per Aas for flott initiativ.

O-løp i januar

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 19. Jan 2020

Per Aas inviterte til vårlig o-løp på Dokkenmoen den 18. januar. 15-20 ivrige o-løpere stilte opp. Når snøen glimrer med sitt fravær så er det bare å benytte mulighetene :-)Eidsvoll o-lag er 60 år den 8. januar

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 8. Jan 2020

8. januar 1960 ble Eidsvoll o-lag stiftet Ole G. Braaten inviterte til stiftelsesmøte i "lillesalen" på Festiviteten, Eidsvoll Verk. Han hadde et ønske om å etablere en ren o-klubb i bygda, og det var aldri tvil om at navnet skulle være Eidsvoll o-lag. 

Innmelding i NIF gjennom Romerike Idrettskrets og NOF gjennom Romerike o-krets ble vedtatt. Resultat av valg til styret ble:  

Formann: Ole G. Braaten

Viseformann: Sverre Andersen

Kasserer: Wilhelm Holm jr

Sekretær: Tormod Knutsen

Styremedlem: Lars Jan Yri

Til stede på møtet var det 15 stemmeberettigede (over 17 år) + 6 andre. 

Medlemskontingent ble satt til 10 kr for alle over 17 og 3 kr for yngre medlemmer


Gratulerer med dagen!!


Kilde: Jens Herman Aamodt som var 17 år den gangen og var til stede under møtet