O-trening for barn og ungdom fra 15. april

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 8. Apr 2024

Eidsvoll Orienteringslag starter opp orienteringstrening for nybegynnere, barn og ungdom (8-14 år) mandag 15. april 2024 kl. 18:00 ved Eidsvoll videregående skole.

Vi arrangerer orienteringstreninger for barn og ungdom (8-14 år) hver mandag kl. 18:00-19:30 frem til høstferien, med unntak av skoleferier og andre fridager. 

Dette er et allsidig treningstilbud med både opplæring i kart og kompass og fysisk trening. Vi legger vekt på å skape et godt miljø der alle blir inkludert og får utfordringer som passer den enkelte.

Treningsavgiften er kroner 250,- per barn for 2024. I tillegg kommer medlemskontingent i Eidsvoll OL. I 2024 er medlemskontingenten kroner 150,- for barn (t.o.m. 20 år).

Påmelding til treningene gjøres her

Spørsmål om treningen kan rettes til Øystein Bieltvedt Skeie på oystein.skeie [at] gmail.com.

Velkommen på trening!
Ny utviklingstrapp for orientering

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 13. Jan 2024

Norges Orienteringsforbund har laget et ny utviklingstrapp for orientering, se https://utviklingstrappa.idrettenonline.no/next/p/72341/hjem. Utviklingstrappa skal bidra til en en systematisk utvikling av utøverens ferdigheter fra start som nybegynner til man er mer erfaren, enten det er for å sanke medaljer på elitenivå eller ønske om å være aktiv i o-sporten livet ut.

Utviklingstrappa er ment som et verktøy for trenere, utøvere, ledere og foreldre både i klubb, krets og forbund som skal gi en praktisk og hensiktsmessig veiledning til å lage gode treningsopplegg som er tilpasset for de ulike nivåene i orientering og hvilke «krav» som bør stilles til utøvere på de forskjellige nivåene.

Den beskriver en god progresjon i treningsarbeidet for å utvikle de egenskapene som er viktigst for å prestere i orienteringsløp: o-teknikk, utholdenhet, løpeteknikk, mentale egenskaper m.fl.

Utviklingstrappa består av syv «trinn» der trinn 1-5 bygger på tidligere modell.  Aktiv start og aktiv med orientering hele livet er nye «trinn». Trinn 1 til 5 beskriver en alderskategori, men trappa kan brukes uavhengig av alderstrinn, f.eks. treningsår. Det vil være flytende overganger mellom de ulike trinnene.

Hvert trinn er stort sett bygd opp med flg. innhold:

  • Hva er viktig i den aktuelle perioden og hvilke forutsetninger behøver utøveren
  • O-teknikk (generelt, spesifikt for skog og sprint, analyse)
  • Fysisk trening (utholdenhet, styrke, løpeteknikk, spenst og hurtighet)
  • Mentale og taktiske elementer
  • Den helhetlige utøveren (pubertet og kjønnsforskjeller, ernæring og kosthold, fair play, antidoping, miljø, totalbelastning m.m.)
  • Trenerens rolle

For de som ønsker å gå mer i dybden på flere av områdene, så er det tatt med mer fagstoff og grundigere beskrivelse under «generell teori». 

Nytt i denne utgaven av utviklingstrappa er beskrivelse av orientering som en aktivitet man kan ha glede av gjennom hele livet. Den omhandler de aller fleste utøvere som har orientering som sin aktivitet med varierende ambisjoner, og denne perioden kan starte når som helst i livet.

Utviklingstrappa er tilgjengelig som:
Bli med på orienteringstrening for nybegynnere og rekrutter 8-12 år

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 18. Apr 2022

Eidsvoll orienteringslag starter opp orienteringstreninger for barn (8-12 år, født 2010-2014) mandag 25. april kl. 18:00 ved Skistua, Eidsvoll verk. Vi arrangerer treninger på mandager kl. 18:00-19:15 mellom påske og høstferie, med unntak av skoleferier.

PÅMELDING

Dette er et allsidig treningstilbud med både opplæring i kart og kompass og fysisk trening. Vi legger vekt på å skape et godt miljø der alle blir inkludert og får utfordringer som passer den enkelte. Mer informasjon om treningsinnholdet finner du her.

I løpet av sesongen trener vi  forskjellige steder i Eidsvoll. Vi vil bruke Spond og en lukket Facebook-gruppe: "Eidsvoll o-lag rekruttering" for intern kommunikasjon mellom trenere og foresatte. Følg ellers med på  eidsvollorientering.no og klubbens Facebook-side for oppdatert informasjon om aktiviteter. 

Treningsavgiften er kroner 400,- per barn for 2022. Dette dekker kart og annet materiell. Eidsvoll OL dekker også startkontingenter for barn og ungdom som deltar på o-løp.

I tillegg kommer medlemskontingent i Eidsvoll orienteringslag. I 2022 er medlemskontingenten kroner 150,- for barn og kroner 250,- for voksne. Vi har også familiekontingent på kr. 400,- for foresatte med barn t.o.m. 17 år. Vi vil gjerne at de foresatte også er medlemmer.

Orientering er en utendørsidrett og klær og sko må tåle røft bruk i skog. Vi anbefaler også at alle har kompass og tidtakerbrikke. Klubben selger rekruttpakker med kompass og tidtakerbrikke til kr. 450,-. Mer informasjon om utstyr til orientering finner du her.

Velkommen på trening!

Bli med på orienteringstrening for nybegynnere og rekrutter

Postet av Eidsvoll Orienteringslag den 18. Aug 2021

Eidsvoll orienteringslag starter opp orienteringstrening for nybegynnere og rekrutter mandag 23. august 2021 kl. 18:00 ved Eidsvoll videregående skole.

Dette er et allsidig treningstilbud for barn fra 8 år og ungdom. Vi legger vekt på å skape et godt miljø der alle blir inkludert og får utfordringer som passer den enkelte. Mer informasjon om treningsinnholdet finner du her.

Vi trener hver mandag kl. 18:00-19:30 frem til høstferien. 

Treningsavgiften er kroner 200,- for høsten 2021. I tillegg kommer medlemskontingent i Eidsvoll orienteringslag. I 2021 er medlemskontingenten kroner 150,- for barn og kroner 250,- for voksne.

Påmelding til treningene høsten 2021 gjøres her.

Spørsmål om treningen kan rettes til Øystein Bieltvedt Skeie på oystein.skeie [at] gmail.com.

Velkommen på trening!