Minnerik samling i Bjugn for våre ungdommer

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Apr 2017

Foran fra venstre: Knut, John, Kristoffer, Erik, Ørjan og Espen. Bak fra venstre: Eirik, Andreas, Joakim, Peter, Martin, Sander, Håkon og Eskild.

Kjempespurt i blautmyra

Alle som synes det er tunge myrer i Gauldalen, bør prøve myrene på Fosen. Orientering er en sport for tøffinger, og 13 av våre ungdommer deltok på Vårspretten i Bjugn i helga. Her møtte de blautmyrer de aldri hadde opplevd før. Ikke var de bare blaute, men myrene var fulle av småhauger, torvtuer og tørrere rabber, men innimellom tråkket man nedi til over ankelen. Alternativet til å løpe myrer var bergknauser og krevende kupert terreng. Noen spennende bekkekryssinger var det også, og de ble det pratet om lenge etterpå. Terrenget var imidlertid ganske åpent, og arrangørene i Bjugn idrettslag hadde ikke greid å skjule postene mer enn at de var godt synlige på avstand. Hvis man var i nærheten da......

Det var lagt krevende løyper, og særlig for dem som er i ferd med å gå over fra nybegynnerløyper til C-løyper ble det utfordrende. Men alle var motivert for å dra ut alene, og fikk lov til det. Med tips om å bruke god tid, for dette var ikke terreng å stresse i. Mistet man kontakten med kartet kunne man passere ti like knauser før man kom på sporet av nye terrengformasjoner.

Helgaturen for ungdommer til Bjugn ble arrangert av orienteringskretsen, og 65 deltok. Botngård samfunnshus ble benyttet til overnatting fra lørdag til søndag. Det ble ei fin og sosial helg, med pizza, konkurranser og quiz på kvelden. Tre store rom ble brukt til overnatting. På flatseng. Noen kalte det feltsykehus, og det lignet. Lederne fra Trondheim holdt stramme tøyler, og klokka 23.00 ble lyset slokket, og merkelig nok stilnet det ganske raskt etter de siste fnis og viskinger.

Da vi kom til Fosen på lørdag var det to o-løp. Det første var en skogssprint, og etter et par times pause var det et nytt løp med jaktstart. Vi fikk bruke skihytta Tjønnstua, med servering og fyr på peisen. Det var godt, for været var ganske ekstremt det også, med vekslende sol, snø, sludd og kraftige haglbyger. Det eneste som var konstant var en kraftig vind. Om natta kom det fem centimeter nysnø, og etter frokost var det å hente fram våte sko, luer og hansker for ei treningsøkt ute i terrenget. På jakt etter nye poster. Vi hørte ingen klage, til tross for mer nedbør og vind. Det finnes ingen pyser i orientering!

Flere bilder fra samlinga finner du her.