Sterk innsats også i 3. karuselløp i Klæbu

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jun 2017

Til tross for gryende ferietid for mange kom rundt 70 løpere til Klæbu onsdag kveld. Vi klarte å mønstre 30 av disse og det ble tilstrekkelig til å ro seieren i land også denne gangen. John og Kristoffer bidrog i høyeste grad til dette og det gjorde vimpel-vokterne Knut, Andreas og Espen også.

Audun B i Blå løype klarte enda en gang å seire foran Ola Keiserås (Leik) med drøyt minuttet. Han var bare knappe 3 minutter framfor sterke nordiske løpere som Anton Sjøkvist og Andreas Sølberg.

Stein Ivar gjorde et solid løp igjen i Rød løype, men fikk sterk konkurranse fra John Henry Hammer (Børsa) denne gangen og kom inn ett minutt bak han.

John og Hege kjempet godt i Grønn løype og fikk til gode løp, men Tone Almås (Leik) var i det umulige hjørnet onsdag kveld og løp et godt o-teknisk løp. Verdt å merke seg er at både Kristoffer, Mirjam, Espen og Andreas gjennomførte den tunge og krevende Grønn løype med glans!

Det er også gledelig med Knut sitt løp som blandet seg i teten med o-sportens superveteraner i Gul løype.

Men enda en gang mønstrer vi flest løpere i nybegynnerløypa der vi denne gangen hadde med 10 iherdige deltagere. Virkelig imponerende. Alt dette førte til løps-seier enda en gang, denne gangen med om lag 700 poeng framfor Leik og vi har nå et forsprang med 2750 poeng. Hurra!

Flere resultater finner du på Brikkesys.

Ingrid har her selskap med gjesteløper Øyvind Schjelderup fra Freidig som ofte besøker oss.

Andreas Sølberg (Trollelg / Gøteborg til høyre) er også med av og til, mens Anton Sjøkvist er her første gangen og fikk dagens beste tid i Blå løype. Begge disse er i landslags-sjiktet i hvert sitt land - og samtidig er det også moro at Astrid Øyre Slind var deltager i Blå løype uten at det ble den store sportslige suksessen.

Da tar vi en real sommerferie hvor vi lader opp batteriene til en hektisk høstsesong. Vi har bl.a. tre løp i karusellen igjen, 4 løp i O6`eren og Midt-Norsk mesterskap på slutten av august. Her trengs det en aktiv o-hvile - god sommer!

Her er omtalen som er sendt avisene:


Bra med løpere i Klæbu i OG karusellen tross ferietid

Moro med toppidrettsløpere som Anton Sjøkvist, Andreas Sølberg og Astrid Øyre Slind som gjesteløpere


Tungt og krevende

Orkla Gaula karusellen ruller videre og Klæbu var vertskap i 3. løp sist onsdag. Samlingsplass var lagt til Sjøen skole i Brøttem ved Selbusjøen. Nils Ottar Svaan var løypelegger og hadde et krevende terreng å legge de seks løypene i. De tre lengste løpene hadde 225 meter forskjell i høye fra det høyeste til mål og alle løyper gikk i et tett og vanskelig terreng lengst ned.

Flere nye løypeseire

Nybegynnerløypa hadde 19 løpere denne gangen og Melhus stilte med 10 av disse. Gledelig var det at arrangørklubben Klæbu hadde 9 deltagere som gir håp for o-sporten der.

I Hvit løype var det Kjell Sølberg (Leik) som fikk sin første seier for året. Lagkamerat Anne Kari Stubsjøen lyktes ikke denne gange og ble nummer to, mens Hilde Bellingmo (Gaula) kom på tredjeplass.

Gul løype er løypa med de aller eldst og de yngste løperne. Denne gangen ble det seier til veteran Ola Neraune med veteran Arne Grønnset begge Orkanger. Mellom disse kilte ungdommen Knut Hage (Melhus) seg og gjorde et av sine aller beste løp for sesongen.

Flest løpere, unntatt nybegynnerløype, er det fortsatt i Grønn løype og denne kvelden var det 15 løpere. Tone Almås (Leik) slo til med et kjempeløp i den tunge og krevende løypa og hadde fire minutter til gode på 2. plassen. Den var det John Lerli (Melhus) som kapret framfor lagkompis Hege Solhjem Melhuus som begge hadde solide løp. Løypeleder Svein Olav Åmot måtte nøye seg med 4.plass denne gangen.

John Henry Hammer (Børsa) og Stein Ivar Foss (Melhus) hadde en tett kamp i Rød løype og oppnådde gode tider. På 3.plass kom Svein Unsgård fra Leik.

For tredje løp på rad ble det seier til Audun Bakk (Melhus) i Blå løype, men med bare ett minutt ned til Ola Keiserås (Leik). Disse to har gode løpstider, for sterke gjesteløpere som

Anton Sjøkvist (Store Tuna OK)og Andreas Sølberg (Trollelg) var bare 3-4 minutter framfor disse. Jon Røstum (Gaula) fulgte så på 3.plass.

Melhus fortsatt i best i lagkampen.

Melhus trygget ledelsen i lagkampen med å øke med 750 poeng på Leik i Klæbu. Karusellen tar nå o-ferie og i august blir det to individuelle løp og en stafett før det hele er gjort opp.