Leik best på Orkanger onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Aug 2017

Her er en del fra Melhus som har forsynt seg godt av Orkanger sine kakefat. Det gjorde godt etter karusell-løpet i Oksbåsen onsdag kveld. 

Vi hadde uvanlig mye forfall sammenlignet med oppmøte tidligere i år. Det utnyttet Leik og ble beste klubb drøyt 200 poeng foran Melhus. Vil tro at dette er en serie uheldige sammentreff, så om 14 dager da....


Hege gjorde et flott løp i Grønn løype og fikk sesongens første seier - gratulere! Stein Ivar leder fortsatt Rød løype, men måtte se seg slått av to løpere i går kveld. Filip prøvde seg for første gang i Rød løype og gjorde en respektabel innsats.

Audun B fikk også sterk konkurranse i Blå løype og ble slått av svensk landslagsløper (Konvertert til Leik) og Leik sin egen Ola Keiserås. Det er verdt å merke seg at Joakim og Ørjan fikk til gode løp. Trine tok en sterk 2. plass i Hvit løype med Martin på fjerdeplass.

I nybegynnerløype hadde vi også denne gangen flest løpere denne gangen med 11 løpere. Her har det i sommer og høst dukket opp nye løpere som vi er glade for å ha med. Foreldre har også begynt å delta, da oftest i Gul løypa. Det her lover godt!

Resultater fra 4. løp kan leses på Brikkesys.

Avisomtalen:

Hard kniving i mange løyper i 4. løp i OG karusellen der Leik var best

Det er stadig stor oppslutning om karusellen, men litt mindre enn i åpningsløpet ved Grønneset.

 

80 løpere møtte opp på Orkanger sitt løp i OG karusellen som ble arrangert fra Oksbåsen i Orkdal på kartet Geitryggen. Anders Solstad hadde lagt til dels krevende løyper i et småkupert terreng med blanding av hogst, noen myrer og tett skog.

Melhus har fortsett flest nybegynnere, men ikke så mange som i vår. Samlet i Nybegynnerløypa stilt 14 løpere onsdag kveld og hele 65 enkeltløpere har vært med i år til nå.

 

Leik med flest løypeseire

I toppen var det mange friske dueller i løypene, men det var også stort sprang ned til de siste. Første Leik-seier kom Gul løype på 2km der Eivind Næve var klart best og har en trygg ledelsen i sammendraget også.. Dernest kom Ola Neraune fra arrangørklubben og Åse Høgsteggen (Leik).

Øyvind Østeggen også fra arrangørklubben Orkanger var raskest i Hvit løype som er 2 km og litt vanskeligere enn Gul. Trine Sunnset (Melhus) og Ola Grendal (Orkdal) fulgte nærmest. Sammenlagt er det Anne Kari Stubbsjøen (Lei) som leder knapt før lagkamerat Kjell Sølberg.

I den 3km lange Grønn løype fikk Hege Solhjem til e knall-løp og fikk sin første løypeseier for året. Nærmest kom Leik-løperne Tone Almås og Oddbjørn Syrstad. De to første løperne bytter rekkefølge sammenlagt så langt, men det er ikke avgjort før siste løp.

Rød løype på 4 km er nest lengst og ble vunnet at Svein Unsgård for første gang i år. John Henry Hammer (Børsa) og Stein Ivar Foss (Melhus ble de nærmeste. Stein Ivar leder løypa, men det er svært jevnt i teten med spenning til siste løp.

Audun Bakk (Melhus) har allerede seieren i den 5,5km lange Blå løype inne, men måtte ta til takke med tredjeplass denne kvelden. Best var den helt ferske Leik-løperen Oskar Andre med Ola Keiserås (Leik) som toer og som også er nummer to sammenlagt.

 

Melhus med solid ledelse

Leik var 250 poeng bedre enn Melhus onsdag kveld, men har forsett 2500 poeng å gå på. Det må mer enn et jordskjelv til dersom ikke pokalen havner i Melhus, men det skal løpes først og ikke minst er det mange dueller å utkjempe i flere løyper siste onsdag i august.