PåskeOgrøsser 4: Kommer det avgjørende praktiske tips i dag?

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mar 2018

Første sak i PåskeOgrøsseren er forsatt ikke funnet, men det er rykter i etterforsknings-teamet om at misstanken går en spesiell retning. Der står denne saken foreløpig og vi kommer tilbake straks vi vet mer.

Men nå altså er vi spent på neste trekk i Ogrøsseren: Er granskerne fortsatt på frifot? Er de fornøyd med godtgjørelsen? Er i tilfellet denne posten den siste? Spenninga stiger!!

               ---------------------------------------------------------------------

Edmund du sjer trøtt ut. Ha du grubla på næste trækk i natt? Æ ha i hvært fall itj søvve my.

Nja.... Ha det sjedd nåkkå i dag, da?

Itj snakk! Nå ha vi fått oppskreft på kålles vi ska fårre mellom posten og siste plassen, Edmund. Vi kan faktisk start opp sprenginga i dag - sånn i teorien altså! Bærre sjå:Ja, akkurat det va det æ sa te dæ om at du  konn itj røv dæ førre du ha planlagt ALT og hær står det kvitt under svart! Men det med kurs O., det e vekti. Sjøl te føst plassen må du ta ibruk tommeldingsten for å rætt inn kartet. Det e alt for mang som starte ett strækk med feilkurs og det e så onødvendig, O! 

Æ bruk my kompasskurs før æ og da gjekke det glatt kan æ husspå og nå ska æ lægg på litjkompasset på all kursan. Og no, Edmund e vi i spranget!

Ja, O. e vi på en stødig kurs te føst plassen som e et stikryss. Da e det vekti å ta kursen litt te sides for krysset, for da vet en korr en e om en ikke træffe krysset på direkten.

Smarting du, Edmund! Så fløtte æ spissen på fingerdingsen te krysset og spreng som en ungfole helt te æ ska ta av fra sti`n der grøfta starte og fløtte ætte spissen dit. Det hær går strykandes, Edmund!

Dærifrå ska du ut i tærrenget og da.....

....da e det kurs igjen og så sjække æ opp fler smådetalja førre æ kjæm te næste plass som e ei lita myrsump. Hær e det et høydepunkt og skrent bakom. Næste e ei stor grop....

.....nei det e ei kolmil, O. Du har ho på kartet og like til høyre e det et lite søkk før...

.... og så fløtte æ ætte spissen ætte kvart. Oi, oi her i sompa, du! Hærrifå ska æ rett aust og spreng på høgda bortover te siste plassen.

Og da gjør........

Da lægg æ på kompasset og rette inn kartet og væla. Så e det å legg i vei...lite søkk med flombækk...kolle på vænstersida....smal myrtarm....og så runde inn i sløgda.

Det hær e no helt fruktansvært, O. Klart de e o-fortæling på o-loftet, men læll altså! Det hær e lovandes. Og da når du runde sånne bærgnasa og inn i sløgde e det vekti å rætt inn kartet...

...ja skjønne. Ellers kan det gå helt ront for den bæste løpar. Hær e skrenten rætt imot og da e vi komme fram til siste plassen...... Men da e vi jo itj fram enda?

O., vi mangle siste brikken i Oppskrefta - skræva inn te posten fra siste plassen. Den må du skaff te i mårrå, for no e vi mer enn klar te å praktiser lærdommen i marka.

Ska ta kontakt og den gången kan dæm itj kræv oss for nå mer - det må vårrå nå som hete rabatt hos di hær firmaa og. Vi prøve!

Tar med o-klea på bægge vona. Pugg Oppskrefta, O, så lægg æ løypa! Dessuten må æ hem å tænk - det e nå æ må sjækk......

               -----------------------------------------------------------------

Radarparet på o-loftet har helt rett: Her mangler det en viktig brikke og den må på plass skal Oppskrifta bli komplett! Er det fortsatt mulig å få kontakt med de hardt presset granskerne i Cambridge Analytica? Hvordan vi testing av den nye teorien i skogen.

Er det mulig å finne igjen første saken om denne grøsseren for våre dataeksperter?

Forresten: Hva er det Edmund må hjem å sjekke? Det her spisse seg til på mange plan. Det blir ikke bare Edmund Bakken som får lite søvn i natt, nei!