Fullt hus på Bjønnabakken i kveldens lommelyktløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Okt 2021


Alle de 25 løperne følger godt med når løypelegger Atle forteller om reglene i kveldens poengorientering i Vaksineløpet i de to løypene Alfa og Beta.

Lommelyktløpet er tradisjon helt tilbake til 1985 på Bjønnabakken. Onsdag kveld var det atter duket for løp - denne gangen uten at premiering for bl.a. turorientering og ukens løype. Det kommer senere i høst.Løpet var lagt opp til at det var en hel del poster på karta som ble delt ut. Postene var ikke satt sammen som ei løype, så løperne selv måtte bestemme rekkefølgen. Hver post ga 50 poeng.

Til venstre er et eksempel på overraskelser som kunne dukke opp på noen poster: En bonuspost som ga 150 poeng om den ble funnet. Posten måtte løperne huske på på sitt eget kart.

Og så var det haken med løpet: Dersom løperne kom inn for sent ette makstida på 40 minutt, ble det trukket 35 poeng for hvert minutt for sent. Da var det viktig å følge med klokka og beregne hvor langt det var til mål før beslutninga om man skulle satse på en ekstra post eller ikke!

Etter målgang regnet datamaskina ut tillegg eller trekk etter hvor gammel løperen var. Mest tillegg for å være ung, litt mindre tillegg for å være gammel og trekk for de som var midt mellom.

Resultatene finner du her:
resultater.pdf

Her følger en billedkavalkade over kveldens premiering for innsatsen i Vaksineløpet:


Johannes (over) fikk premie etter kveldens løp.

Til høyre har Hege fått kveldens ekstrapremie med tekst fra en dertil kjent o-løper i nærmeste kretser.

Til slutt hadde Frank Egil laget en o-quiz der det var om å gjøre å holde tommelen rett - enten opp eller ned alt etter hva det ble spurt om. Mange spørsmål dreide seg om orientering og Melhus kommune.
Etter hvert som deltagerne svarte feil, måtte de sette seg ned.
Bildet viser resultatet etter at siste ordinære spørsmål var stil: Trine og Stein Ivar stod helt likt. Utslagsspørsmålet var så hvor høyt Brekkåsen skole er over havet - over eller under 140 moh. Trine svarte rett med at skolen lå over 140 moh.

Da var en vellykket kveld over på Bjønnabakken med god servering av Trine og Hege.
Neste uke venter vintertrening som går helt til like over påske neste år. Oppmøte på Høyeggen skole.


Vi takker alle for en flott sesong i et unormalt år og ønsker oss en jubelsesong i 2022 med et yrende o-liv!