10-trinn på Gimse ungdomsskole med o-dag på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Okt 2021


53 ungdommer og to lærere møtte til skoleorientering på Nordgardsmyra på Brekkåsen i dag i et flott høstvær. Her ser vi noen av elevene, de to lærerne og våre arrangører.

Dette trinnet har har friluftsliv som valgfag og fikk i fjor hjelp fra instruktører i o-kretsen med nybegynneropplæring. I år ville de prøve "ordentlig orientering" med poster i terrenget og tidtaking. De fikk servert et opplegg med 9 poster som først ble tatt i tre sløyfer (sommerfugl-vinger) uten tidtaking, så elevene skulle få bli litt kjent i terrenget og med karttegna. Til slutt skulle de løpe ei vanlig o-løype (sprintløype) med de samme postene, men i en helt annen rekkefølge enn de tre andre og da ble det tidtaking også. 

Alle virket fornøyd med dagen i skogen. Nesten alle fullførte alle sommerfuglene. Det samme med sprintløypa som de fleste løp i grupper, men noen tok den alene. Ett par av de løpe den baklengs i tillegg. Beste tid ble 12 minutter på 1,7 km- ikke verst. Best i alle fall er fornøyde elever og lærere. 

Eivind hadde lagt løypene, mens Kåre og Martin dirigerte det hele fra samlingsplass like sørøst for Saga på Brekkåsen.