Juleavslutning og 75-årsjubileum onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Des 2021


Nærmere 30 personer deltok på juleavslutninga i Gruva onsdag kveld. Den tradisjonelle avslutninga ble litt mer enn det, da vi ville markere at o-sporten i Melhus idrettslag er 75 år i disse dager.


Kvelden ble innledet med et kort jubileumsløp lagt av Atle Pedersen og Frank Egil Holm. 
Løperne fikk utlevert kart der de måtte merke på  1. post selv  slik som i riktig gamle dager. På grunn av vinterlige forhold ble det ikke påmerking post for post ute i løpet som var vanlig før. Fra 2. post og til mål var påmerkinga gjort på løpskartet.
I gamle dager var det  postmannskap på hver post som kvitterte at løperne hadde funnet posten. Kveldens løp hadde i stedet de litt mer "moderne" klippetengene, stiftetengene eller til slutt løperbrikken som postkvittering.

Og så var det klart for premieutdeling og jubileumsfeiring..............


 Festsalen er pyntet og klar!


Etter hvert strømmet kveldens deltagere inn i klubbhuset. Spent og forventningsfulle og også ivrige etter å ha en hyggelig prat om dagens o-verden og ikke minst mimre litt om gamle dager.

Her er et knippe veteraner samlet. Til høyre sitter Ivar Keiserås som startet som junior ikke lenge etter at o-avdelinga ble stiftet. Han var med å synfare kart allerede først på 1950-tallet og har siden bare fortsatt både som synfarer, løypelegger og instruktør. Stas å ha med han på et 75-årsjubileum!
I midten sitter Torbjørn Tranmæl som kom inn i o-sporten noen år seinere. Han fikk senere på kvelden utmerkelser for 40 år i Ukens løype. Bakerst sitter Martin Melhuus som tidlig i skoleåra ble bitt av o-basillen og som han aldri senere er blitt kurert av.  


Bespisning hører med til de store anledninger - så også denne. Stor jubileumskake og Trines sjokoladekake  ble populær utover kvelden.  Sammen med gløgg, saft, kaffe, pepperkaker og mandariner ble det god stemning i salen!

Bespisninga gled etter hvert over i avdeling med premiering fra sesongen som nå ebber ut.Vi startet med å påskjønne ungdommene som gjennomførte kveldens jubileumsløp og dermed fikk et innblikk i hvordan et løp i eldre dager kunne foregå. I tillegg til Ingrid, Hanne og Johanne løp også noen veteraner.

Til høyre har ungdommen fått velfortjent oppmerksomhet for stødig oppmøte gjennom hele dette året. Hege Solhjem presenterer her de som møtte opp på jubileet: Ingrid Tronvold, Hanne Døhl, Johannes Halvorsrud, Kristoffer Lerli og Johannes Lerli.Her til høyre ser vi ungdommene med den flotte medaljen som Martin Melhuus hadde laget.

Det må også nevnes at vi har en rekke andre barn og unge som har vært med i trening og løp gjennom en lang sesong. Selv om de ikke kunne møte denne gangen er de ikke glemt og når dagene blir lengre og varmen setter inn, da er de nok på plass i o-løypa!

Flere av de yngste fikk tidligere i høst utdelt rekruttsett med kompass og løperbrikke som påskjønnelse for ivrig deltagelse i trening og løp.


Til venstre er pokalen som vårt 1. lag erobret ett napp i under årets karusell-stafett i Klæbu. På laget stilte Atle Pedersen, Heges Solhjem Melhuus og Kjell Rune Logan-Halvorsrud. Stafettseier er det virkelig lenge siden vi fikk Legg merke til at Leik har to napp i pokalen og Melhus har ett. I 2022 kommer vårt andre!

I samme stafett ble det 4. plass til vårt sterke damelag! Over har Trine Sunnset og Klara Storler fått sine medaljer mens de holder fraværende Kristin Lerli sin medalje mellom seg. Gratulere!

Til slutt ble det utdelt merker og pokaler til deltagere i Ukens løype og Turorientering.


Kjell Rune Logan-Halvorsrud har vært ansvarlig for Ukens løype  i år.
Her har han delt ut fat til Torbjørn Tranmæl som har fullført hele 40 år i Ukens løype - imponerende! Fatet har bilde av Torbjørn i o-klær som det sømmer seg.

Ellers har Ukens løype hatt en et oppsving i år både i salg og deltagere med godkjent sesong.
3 nye kom med i år. Det er verdt å nevne Ivar Keiserås som i år gjennomførte sitt 43. år og Reidar Solem sitt 36. år.


Turorientering har også lagt tilbake et godt år med mange deltagere og flere nye som klarte kravet til  gull første gang som kvalifiserer til gullmerket. De som har klart gull-kravet flere ganger er det 5-års sprang til ulike plaketter. 


5-årsplaketten klarte Geir Ivar Mjøen og Odd Hansen i år. 20-årsplakett gikk til Eivind Bakk, 25-årsplakett til Gerd Rokne og ikke minst Jens Arne Meistad som har oppnådd gull-kravet 30 ganger. Gratulere!


Til høyre ser vi fra venstre Geir Ivar Mjøen, Jens Arne Meistad, Eivind Bakk og Simen Bruheim med sine utmerkelser.


Ansvarlige for turorientering i 2021 har vært Stein Ivar Foss og Martin Melhuus


------------------------------------------------------------------------

Etter ei så stri økt var det duket for litt påfyll av drikke og mat - før utdeling av de virkelige heftige utmerkelsene. Dermed ble det en liten pause og det samme gjør vi også. Men altså: Ikke fortvil, men vær årvåken - det kommer straks en oppfølger som skal berette om del to av jubileumskvelden.