Magisk kveld ved Lomtjønna onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Sep 2022


Vakrere enn Klara sitt blinkskudd kan det ikke sies. Noen sekunder etter fellesstarten kl 2000 ved Lomtjønna i det flotte høstværet - det er ikke til å tru!

Gimse by Night fikk rekorddeltagelse i år med 147 påmeldte og 132 startende og alle fikk seg en uforglemmelig kveld i terrenget fra Lomtjønna noe over 100-metre under Vassfjellmasta mot Lenadalen og over Litlfjellet.

Bilder og videoer i nyhetssaken er fra Klara, Hege og Kjell Rune.

Så begynner ting å skje:

Det er onsdag og klokke er nærmere 7-tida på kvelden og sola er i ferd med å senke seg ned over Hemnekjølen i vest. Et helt spesielt skue ble det som alle beundret i tida før start.


Arrangørene er kommet seg opp Vassfjellvegen for ei stund siden og det meste er på plass:

Postene kontrollert for siste gang. Parkeringa er i startfasen og venter på det store inntoget, 
Målteltet er på føttene og starten er i ferd med å rigges.
Se video.

Biler strømmer på og plassen på kulen der stien mot Vassfjellhytta tar av vegen fylles opp med spreke og spente o-løpere.
Det blir mørkere og mørkere og løperne blir stadig uroligere (oppvarming heter det).
Se video.
Så er tiden fullbyrdet.

Bildet helt øverst er for øvrig like etter fellesstarten og videoen viser like før, selve starten og de første sekund etterpå.

Klokka er nær 2000 og det er like før hornet lyder (video) for 125 løpere i fellestarten. Det er et øyeblikk mange har sett fram til å være en del. I år ble det rekordmange i feltet fordelt på fire ulike hovedløyper med ulike lengder og vanskegrad.

De to lengste løypene hadde såkalt gafling, der løperne ble delt igjen i 4 løyper. Løypene ble satt sammen der galingene kom ulikt, men at alle fire variantene i løype hadde til sammen like lang løype.

Løypelegger Audun forklarer grundig om dette og om passeringa av fellespost med kode 65 i denne videoen.De som vil løpe utenom fellesstarten har alt startet og mange har kommet i mål, som Maya, Sanna, Emma og Steinar


Løperne var borte i knappe 10 minutter når løper-reia kom til runding med en nylig oppsatt post der starten gikk like før. Noen ble kanskje litt overrasket der? Se video.Fellestart betyr mange løpere samtidig ut og det forplanter seg også ved innkomst. Vi hadde ikke helt klaff med resultatene, men roet oss inn når løpet var vel overstått. Audun og Eivind sjekkere ut hva som kommer inn på data`n.

Det var mye glede og begeistring onsdagskvelden og det var ikke bare løpet som begeistret. Det viste seg at Hege hadde bursdag - hun passerte 39 år... eller noen sånt. Det er ikke så farlig forresten, for Klara og Atle hadde kjøpt gave til å med. Det ble bare Atle som fikk klem.
Til venstre ser vi John komme til registrering etter sitt prikkfrie løp i Vassfjellet.

Da var årets Gimse by Night vel overstått. Løperne kom i mål, bilene kom ned til bygda og samlingsplass ryddet.  

To dager senere var også postene tatt ned.
Resultatene kan leses på Brikkesys.


Og da var alt som før ved Lomtjønna.