Solid laginnsats på Hølonda i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Jun 2023


Vi hadde nok vært forberedt på å bli slått av Leik i kveld, men det ble ikke noen katastrofe - snarere en stor opptur.

Individuelt er det mange gode prestasjoner, men det som imponerer mest er iveren og dyktigheten til våre yngste. Her er det mange som allerede går gjennom nybegynnerløypa på egen hånd og til og med rykket opp i Gul løype og som gjennomføres med den største selvfølgelighet. Kjempeflott! 

Gul løype har blitt Melhus` sin løype dette året og atter en gang topper Kåre lista: Tre seire på rad! I kveld var det Emelia som kom nærmest Kåre og det med bare knappe 2 minutter bak. Her lukter det troneskifte? Sammenlagt etter tre løp leder Kåre med Martin på andreplass. I Gul trim har Melhus flere løpere som gjennomfører og plukker dermed verdifulle poeng.

I hvit løype har vi fortsatt ikke kommet oss helt opp i teten, men Eivind hadde beste plassering av Melhusløperne like ens som i det andre løpet. I kveld dominerte Leik-løperne, men sammenlagt ligger Trine og Kristin på fjerde- og femteplass.

Grønn løype ble plasseringene broderlig fordelt mellom Leik og Melhus. Stein Ivar ble så vidt slått av Tone Almås, Hege inntok fjerdeplassen og John sjetteplassen. Sammenlagt leder fortsatt Stein Ivar, mens John ligger på 3. plass og Hege på 4. plass.

Tore Kanestrøm fra Orkanger tok sin andre strake seier i Rød løype. Johannes fikk seg en sleiv ekstra i kveld, men berget andreplassen med Frank Egil på tredje. Johannes innehar enda førsteplassen i løype, noe som er imponerende.

Leik sin store o-sønn Andreas Sølberg er hjemme på ferie og benyttet anledninga til å ta en suveren seier i Blå løype. Løypa ble ellers dominert av Leik, men Atle gjorde en fin innsats med sin fjerdeplass. Ikke verst etter stafettløping i de finske skoger i helga, noe som Stein Ivar var med på. Ola Keiserås og Runar Krognes fra Leik leder løypa, men med ett løp mindre har Stefan tredjeplassen og Atle sjetteplassen.


I lagkampen ble kvelden batalje jevnere enn vi hadde sett for oss. Leik ble best med 2558 poeng mot våre 1930 poeng - altså bare vel 600 poeng bak. Det betyr at vi fortsatt leder ganske klart med om lag 1200 poeng. Skulle vi tape like mye i hvert av de to siste løpene, ja da kan årets seier ryke. 

Akkurat det utfallet har vi ikke tenkt skal skje! Vi tar en velfortjent karusell-ferie med et godt forsprang!!

Resultatene kan leses på Brikkesys.


Før vi tar o-ferie i laget, skal vi neste uke avvikle klubbmesterskap onsdag kveld. Følg med, følg med!