O-folkets festaften i Gruva onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Des 2023


Det begynner å bli tradisjon med juleavslutning for o-folket litt ute i desember hvert år. Dette året var ingen unntak.

Frank Egil hadde dandert noen poster fra Varmbo i nord til Melhushallen i sør og kunne by på kort og lang løypevarianter. På bildet over ser du f.v. Maja som hadde den fineste spurten fra siste post til mål, Johannes var raskest i langløypa og Philip i den korte løypa. Godte-poser gjorde seg etter ei hard økt!Her kan du se to videoer fra løpet:

https://youtu.be/A-z7Maz8pIU                         https://youtu.be/xhuwJf9DHew
Sosialt samvær. Under løpet hadde Hege sett sitt snitt til å pynte, dandere, koka gløgg og kaffe. Da løperne hadde trukket pusten, var det bare å benke seg ved bordet og forsyne seg. Samtidig fikk vi noen smakebiter fra siste sesong gjennom bilder og videoer.
Leder Atle hadde komponert et noen lyriske vers som oppsummering av sesongen 2023. Det som en innledning til festkvelden.

Hege fortsatte så med å dele ut de først premiene som var fra O6`eren 2023. Her har Sanna fått premie for beste prestasjon i D12, mens Johannes var vinner i H13-16. 
I trimklassen fikk Maja og Emma heder.
Atle fikk beste premie i klassen H50, Martin ble nest best i klasse H75 og Kristin vant klasse D60.Turorientering har vært tilbudt siden først på 1970-tallet i Melhus

og er fortsatt populært - så også i år. Mange har deltatt mange ganger, slik som herren i midten på bildet over, Sturla Sandvei. Han har fått godkjent gullmerket 25 ganger - imponerende! Stein Ivar Foss og Reidar Monsen har 10 år hver.Ukens løype har vært en del av o-tilbudet siden 1976 og mange benytter dette hvert år. Grunnpremien er en pokal som får gravert inn årstall og satt på merker fram til tiende året. Siden kommer plaketter og fat. På bildet over har følgende fått sine pokaler med inskripsjoner (antall år godkjent i parentes) f.v. :Atle (7), Geir Ivar Mjøen (8), Stein Ivar (10), Hege (3) og Reidar (10).Avdeling for heder fulgte så med utdeling av Det gylne kompass 2023

Årets jury (Stein Ivar) har hatt utfordringer med å finne gode kandidater til årets gylne kompass. Om det er frykten for å få utmerkelsen eller at våre medlemmer og aktive løpere har utviklet seg og blitt så flinke, at utvalget av mulige kandidater har blitt drastisk redusert. Det kan man lure på?

Imidlertid har juryen etter hvert fått noen innspill på aktuelle kandidater, og i år er det faktisk slik at prisen deles mellom 2 personer.

Disse to har utmerket seg på hver sin måte, men passer godt sammen.

Første kandidat har utmerket seg med en lynrask karriere innen O-sporten både det sportslige, men også med sine humoristiske spørsmål til idretten … Den sportslige karrieren toppet seg i år med at vedkommende gikk helt til topps i Midt-Norsk mesterskap stafett mix-klassen. En flott prestasjon for vedkommende, men desto dårligere for Melhus IL Orientering så løp vedkommende for vår argeste konkurrent i OG-karusellen – LEIK … Men uansett en flott prestasjon – Gratulerer.

 

Til venstre ser vi glad vinner som mottar 1. premien på vegne av sitt lag – LEIK …

 


Andre kandidat ble plutselig under juleavslutningen en meget aktuell kandidat. Ikke for egne sportslige prestasjoner, men som en glimrende arrangør og løypelegger. Tidlig vårpart stod vi som arrangør av sprintcup-løp ved Melhus videregående skole. Vår debut med bruk av EMIT sitt touch-free-system. Som en rutinert løypelegger skulle dette gå prikkfritt … trodde han helt til det begynte å komme inn meldinger om at postenhetene ikke virket. Da var gode råd dyre. Hva var feil og hvordan i all verden kunne dette skje? Test av målposten viste seg å virke, hvorfor ikke de andre?  Heldigvis for løpere, arrangør og ikke minst løypelegger, ble det raskt avklart at postene IKKE var slått på … Men det løste seg raskt til lettelse for alle.


 


Derfor går årets gylne kompass 2023 til Klara Storler og Atle Pedersen
På forhånd var det bebudet mulige overraskelser og de ble det.Rema 1000 sponset ei fruktkorg til kveldens arrangement. Korga ble trukket ut blant kveldens deltagere og den heldige var Reidar Monsen. Klemmen ved utdelinga var bonus - og også en overraskelse!

En overraskelse er absolutt ikke nok! Det stundet til kaffe og kake og vårt utmerkede stafettlag D180 samlet seg ved matbordet og kalte inn Eivind til kakebordet. Sistnevnte ble mest overraket over kaka kan en vel si. Veldekorert som den var.På en pinne var det festet et bilde som ble tatt ved ei innendørstrening på Høyeggen for 14 dager siden. Bildet var beregnet til denne kveldens reportasje, mente Eivind, men nei da! Det var som kakepynt bildet skulle gjenoppstå.

Dermed er teksten på kaka litt mer forståelig. Vårt skarpe D180 stafettlag kunne utmerket godt blitt feiret med egen kake. Det var ikke nok, da det viser det seg at noen hadde snappet opp at Eivind hadde rundet en liten milepel i tidlig pensjonsalder. Dermed ble laget Mix D/H 250 skapt!Og med det var kalaset i gang! 


Etter at alle hadde forsynt seg med kake og det som enda fantes igjen av serveringa, stundet O-folkets festaften mot slutten. Da ligger jule-o-pausen for tur, men ikke fortvil.

2024 starter med et brak. Familien Lerli byr på langkjøring og sirkeltrening 3. januar!