Gimse all-idrett, trinn 1 på besøk

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mar 2024


Som siste økte denne vintersesongen, hadde Gimse all-idrett valgt å få en kort innføring i orientering av Melhus orientering. Da ble valget Gimseskolene, der det nå er et ganske stort område med hus, veier, plener og andre greie detaljer som er godt skjermet for trafikk.

Gruppa denne gangen var 13 spente deltagere fra 1. trinn, ledsaget av like mange og enda spentere (?) foresatte. De ble delt inn i grupper som ble betjent av våre instruktører Stefan, Trine, Jens Arne, Kristin og Eivind. 

Først var det to korte oppvarmingsrunder, der vi tok oss tid til å forklare kartet og løypene. Så fikk de noen ekle triks for å planlegge veivalget til hver post og etter hvert hvordan vi sjekket opp hvor vi var på strekket til enhver tid før vi gikk rett i posen. Det gikk mest tid på første oppvarmingsrunde, mens den andre gikk radigere unna. Her kunne vi ane at vi hadde med gryende verdensmestre å gjøre, noe som viste seg ikke helt stemte. Litt for fort og litt galt enkelte ganger. Veldig betryggende forresten - det er helt normalt. Sleivene var få og det gikk lynkjapt å justere seg inn på rett kurs.Jens Arne har her akkurat fått tatt første instruksjonen til tre spente løpere.


Etter de to innledende rundene, kom turen til Råtassløypa. Den var litt lenger og gikk innom både allerede kjente poster (men i en annen rekkefølge), men også helt nye som var rundt ungdomsskolen og barneskolen. Løperne fikk med seg den elektroniske løperbrikken som alltid er veldig stas å bruke. Den registrer tida til postene, kodene på postene og sluttida. Det kommer ut som en papirlapp fra tidtakerutstyret. Det viste seg at løperne hadde fått virkelig godt tak på o-teknikken, så løypa gikk unne i en fei. Ved mål satt Martin og administrert lapper og løperbrikker.

Etter løpet var det naturligvis god stemning. Deltagerne fikk så med seg diplom og medalje som bevis for denne første all-idrettssesongen, sammen med Råtassløypa fra kveldens o-løp. På bildet øverst ser vi noen av løperne i et rolig øyeblikk sammen med Trine og Eivind.

Topp innsats!