Siste vintertreningskveld med o-løp og førpåskegodt

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mar 2024


Martin var løypelegger for siste o-løp i denne vintersesongen onsdag kveld. Han brukte poster fra all-idrettsopplegget fra tidligere samme kvelden til den korteste løypa. Mellomløypa og langløypa gikk derimot i neste ubrukt terreng sør for Hølondvegen. Traseene gikk blant annet opp Merradalen til like i nærheten av Tranmælsvegen. Så bars det ned forbi Gimslian og ned til dyrkamarka i Baggøya. Fortsatte så nordover langs elva, under Melhusbrua og opp den bratte kneika sør for hallene. Innspurt til mål over parkeringsplassen til videregående.

Ungdommene tok Råtassløypa som oppvarming og gjennomførte så mellomløypa på imponerende vis! De er virkelig blitt drevne dette året og det lover godt til sommeren. I går kveld møtte det opp fem ungdommer.

De som løp langløypa, gjorde det nærmest synkront! Bare med noen små sekunders margin rundt 30 minutter, ble alle plassert nærmest på linje. Det var ei tøff løype som gikk i lite brukte traseer som Martin hadde komponert.Begge bildene denne gangen er fra fellesarealet framfor kiosken mellom Melhushallene. Helt perfekt lagsområdet for oss!

Martin og Hege hadde ordnet med kaffe, saft, klementin og smågodt både i og utenom påskeegget. I tillegg hadde Martin med seg eplekake laget av 2023-sesongens siste epler fra Medalhus - kokk var muligens Ingjerd. 


Dette ble en lang og minnerik o-kveld ved Gimseskolene. Deltagere besto av ivrige o-rekrutter, flinke instruktører, kjappe ungdommer og seige og raske veteraner. Full innsats av alle.

De er vintertreninga avrundet og vi ser fram til barmarksesongen. Den starter like over påske med interne treningsløp som fort går over i sprintløp og Finn Fram Dager. Og ikke lenge etter det igjen starter OG-karusellen. Påska kan ikke gå fort nok!!


Men før det: Husk å ta Ski-orienteringspostene på Kregneskjølen!! De kan nå enkles nås med å ta på brodder eller piggsko og går innover Kjølen. Kommer det et lite dryss med nysnø, er det bare å kaste seg i skiskoene tidlig på morgenen når nattspeiken ennå er der. Postene står ute til og med første helga etter påske, minst. Kommer det ettervinter kan vi drøye det lenger - følg med!  Opplegget leses her.