Omtale stefettdagen

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Sep 2014

(14.09.2014)  Omtalen som er sendt avisene om stafettdagen leses under.

Brakseierseier til Melhus i o-karusellen

Spennende stafett på Bjønnabakken var avslutningsløp i årets OG karusellen

Det lå spenning i lufta når distriktets o-løpere møttes til avslutningsløp i o-karusellen ved Bjønnabakken på Øyås nå lørdag. Leik og Melhus lå helt likt før dette løpet og det skulle avgjøres med en spennende stafett, men også løpere i individuelle klasser som nybegynnere deltok. Melhus stod som arrangørklubb.

Atle Pedersen var løypelegger og hadde lagt flotte løyper i et vanskelig terreng mellom Bjønnabakken og Onstjønna. Terrenget er ikke spesielt tungt, men har få store holdepunkter som gjør orienteringa litt vrien. Her var det best å følge med på kartet!

Leik hadde 7 stafettseire før årets stafett og var nok favoritt i år også. Ved første veksling ledet derimot Melhus 2 med Hege S. Melhuus ikke langt framfor Leik 1 med Line Sølberg, Melhus 2 med Tor Hammer og Leik 2 med Tone Almås. Alle lag vekslet innen ett minutt!

I orientering kan skiftet skje fort, for ved 2. veksling hadde Leik 1 med Svein Olav Åmot i støtet tatt føringa framfor Leik 2 med Kjell Sølberg og Melhus 1 med Stein Ivar Foss som dermed holdt 3. plassen. Når så Jonas Unsgård på Leik 1 tråkket til med en solid tid på siste etappe var det lite å gjøre med når ledelsen før veksling var 12 minutter. Audun Bakk på Melhus 1 hadde også svært stor fart og løp laget opp på 2. plass 15 minutter bak Leik. Da var Leik 2 med Svein Unsgård 2,5 minutt bak igjen. På 4. plass kom Gaula 1 med Jon Røstum som løp en sterk ankeretappe. Alt i alt en spennende stafett med 11 lag og der Leik nok en gang stilte med det beste mannskapet.

Individuelt stilte det 54 løpere og 48 deltok i nybegynnerklassen og hele 41 av disse kom fra Melhus. Samlingsplassen var full av barn med foreldre! Et svært sjeldent syn på o-løp. Da var det unødvendig med fintelling av poeng – Melhus tok en knusende seier både under stafettdagen og i karusellen totalt. O-lagai håper at mange av de nye vil fatte interesse for o-sporten, en nyttig og morsom idrett for alle.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.