Storseier for MIL i Klæbu. Om lag 750 poeng foran Leik i 2. karusell-løp!

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Jun 2016

37 deltagere fra Melhus gjorde susen i Klæbu! 748 poeng framfor Leik er stort og vi kan ta o-ferie med 656 poengs ledelse! Familien Boruta, opprinnelig fra Polen er fine representanter for nye familier i o-avdelinga i år. Her ved påmeldinga etter noen formaninger av Atle. Flott innsats og strålende fornøyd var de!

Ei sentral myr i løpsområdet var ikke enkel å forsere. Det var ikke bare Håkon som måtte redde sko opp av sumpen i går kveld.

Resultatlista ellers er også verdt et studium: Tre løypeseire ble det med Kristoffer Ler Lerli i Gul løype, Stein Ivar Foss i Rød løype og Audun Bakk i Blå løype. John Lerli med 3. plass i Grønn er også sterkt.

I Nybegynner stilte 16 løpere fra oss som er virkelig gledelig!

Som et eksempel på at det virkelig er stor innsats mot mål viser vi Johns kjempeinnspurt her.

Her er en kort snutt fra samlingsplassen ved Gjenvollhytta.

Resultatene kan leses på Brikkesys.

Se mange bilder på Bildegalleri. Foto ved Bjørn Rønningen, Alicja og Eivind.

Her er omtalen av 2. karusell-løp som er sendt avisene:

Melhus med seier i o-karusellen

Mange løpere og gode løyper i et fint terreng på Nordmarka i Klæbu

Det ble flott midtsommerkveld ved Gjenvollhytta i Klæbu sist onsdag. Hele 84 løpere fra 5 lag stilte til start i løypene som Nils Ottar Svaen hadde lagt. Løypene gikk i et variert og delvis vanskelig del av terrenget utenom de mest skogtette områdene.

Fortsatt er det gledelig mange nybegynnere som deltar i karusellen selv om mange lag sliter med å få med disse på løp utenom klubben. Arrangørklubben Klæbu hadde 6 deltagere, mens Melhus hadde hele 16 av de 24 deltagerne i nybegynnerløypa – flere av disse var helt ferske.

Gul løype på 2km er blanding av unge løpere og gamle travere. Når ungdommen har knekt koden er det ikke lett for de eldre å følge med. Der fikk bl.a. Jostein Glesåen, Gaula og Arne Grønset, Orkanger erfare, da Kristoffer Lerli fra Melhus utklasset alle i løypa med 11 minutter bedre tid enn Jostein på 2.plass. Løypa hadde 9 deltagere.

Hvit løype er også på 2km, men noe vanskeligere enn Gul, hadde denne gangen bare veteraner. Best ble Anne Kari Stubbsjøen, Leik framfor Mette Moa, Orkanger og Kjell Sølberg også fra Leik. Løypa hadde 12 deltagere der nesten alle fordelte seg innen 8 minutter etter vinneren.

Grønn løype er på 3km og hadde denne gangen 14 deltagere. Tone Almås, Leik gikk seirende ut denne gangen, men bare så vidt foran Hans Boye Skogstad, Gaula. John Lerli, Melhus tok 3.plassen like bak der igjen.

Rød løype er 4km og hadde 10 deltagere. Stein Ivar Foss, Melhus i god sommerform tuktet denne gangen Leik-løperne Svein Unsgård og Jan Hage. Det ble svært jevnt med mindre enn 5 minutter mellom de 5 første. Svein og Stein Ivar ligger nå likt etter to løp.

Blå løype er lengste løype med 5,5km, denne gangen med 10 deltagere. Audun Bakk har hver gang en real duell med mange gode Leik-løpere i denne løypa. Denne gangen ble det seier framfor Runar Krognes, Jonas Unsgård og Ola Keiserås alle Leik og bare innen 3,5 minutt etter.

Med Melhus sine 38 tellende deltagere av 84 startende i 2. løp ble det en solid seier denne kvelden med nesten 800 poeng framfor Leik som igjen var like mange poeng foran Orkanger. Deretter fulgte Klæbu og Gaula.

Stillingen i karusellen nå når det blir o-pause er at Melhus har knapt 700 poeng å gå på mot Leik. Det er ikke mye som skal til før det er spist opp på de neste 3 individuelle løp og en stafett. Vi må vent til poteten i Orkdal er tatt opp før vi har tabellen klar – det blir mange store og små interne kamper å se fram til!