Karuselløp nr 3 - onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2016

Varsel om styrtregn ble gjort til skamme; ikke en regndråpe og mild østavind gjorde at alle trivdes på grasvollen ovenfor Mo gård i Sjetnemarka. Eivind Bakk hadde lagt krevende og utfordrende løyper. Mange klaget da de kom i mål, men det var over egen utilstrekkelighet. Hege Solhjem Melhuus var nesten utrøstelig. Med topplaseringer i bedrift og blant "top five" i Midtnorsk presterte hun å bli disket i to distanser i dette karuselløpet. Dette må være en o-historisk begivenhet; folk som har deltatt i tusenvis av løp gjennom mange tiår har aldri hørt om noe liknende. - O-gruppa har satt av plass til henne på neste års nybegynneropplæring hvor hun skal instruere om viktigheten av å sjekke postkoder :-)
72 tok del i løpet, noen færre enn på tidligere løp. Dette gjorde at de fem skuffkakene og pølsene fikk dårlig avsetning. Alicja og Kari måtte på tampen halvere prisen på godsakene, likevel ble det mange som kan nyte skuffkaker hjemme i dagene framover. At arrangør Kåre Onsøyen presterte å gjøre om 4-hjulingen til 2-hjuling i ei veggrøft ved samlingsplass ble raskt håndtert av gode medhjelpere, så denne saken er knapt verd å nevne.

Melhus fikk hele tre løypeseire. Kristoffer Lerli imponerer fortsatt i gul løype og var godt framfor neste løper. Kåre Onsøyen tok seieren i Hvit løype og Martin Melhuus fulgte opp med andreplass. Tredje løypeseier sørget Stein Ivar Foss for i Rød løype. Melhus hadde hele 16 av 20 nybegynnere og bidro sterkt til lagseieren.

I lagkonkurransen slet vi oss dermed til hjemmeseier. 400 poeng bedre enn Leik gjør at vi leder med om lag 1000 poeng før de to siste løpene, noe som slett ikke er noe trygg ledelse. Neste løp er fra Langmyra onsdag til uka med Gaula som arrangør. Lørdag om ei uke er det siste løp i karusellen fra Knyken med Orkanger som arrangør.

Resultater fra løpet finnes her.

Mange stemningsbilder i Bildegalleri.

Omtale av løpet sendt til avisene kommer her:

Krevende løyper og terreng i o-karusellen onsdag

Melhus tok tre og Leik to løypeseire og Melhus drar ifra sammenlagt

Melhus var vertskap for 3. løp i Orkla Gaula karusellen onsdag kveld. Tross truende værmelding gikk løpet i strålende høstvær i østre deler av Skjetnemark-kartet. Samlingsplass var fra en grasvold i skogen like overfor Mo gård. Løypelegger Eivind Bakk hadde fått til krevende løyper i et noe tungt terreng og det gjenspeilet seg i løps-tidene.

Det som preger karusellen i år er fyldige klasser i Nybegynner og Gul løyper og det var det denne gangen også. Melhus kunne stille med 16 av de 20 nybegynnerne denne gangen, mens Orkanger har de fire andre. Det ser ut til at det fylles etter med nybegynnere i NY selv om mange har gått over til Gul i sommer.

Kristoffer Lerli fra Melhus har virkelig fått taket på orienteringa. Det ble den tredje seier av like mange mulige i Gul løype (2km) og har allerede vunnet løype individuelt. Nærmest denne gangen kom Eivind Næve, Leik og Ola Neraune, Orkanger.

Kåre Onsøyen, Melhus var godt framfor de andre i Hvit løype (2km) og Martin Melhuus sørget for dobbeltseier for Melhus. Ola Grendal, Orkanger tok tredjeplassen. Kåre har nå overtatt ledelsen i denne løypa.

Grønn Løype (3km) ble ikke spennende denne gagen, da Tone Almås fra Leik var helt suveren og tok sin andre løypeseier for sesongen. Svein Olav Åmot også fra Leik kom på andre og John Lerli, Melhus tok tredjeplassen.

Stein Ivar Foss fra Melhus er i solid form for tida. Suveren seier i Rød løype (4km) ble og henviste John Henry Hammer, Børsa og Jan Hage, Leik til plassene deretter. Stein Ivar har nå en god ledelse i løypa sammenlagt.

Ola Keiserås, Leik fikk også en suveren seier i Blå løype (5,5km) og Tore Kanestrøm, Orkanger og Erik Sundstrøm fra Leik var omtrent ett kvarter etter. Ola er nå like i hele til Audun Bakk i sammendraget.

Selv om Melhus hadde hjemmebane, måtte de kjempe for seieren. Leik var ikke mer enn 400 poeng etter når alle løperne var i mål. Orkanger har litt opp til disse to laga, men stiller jevnt med en god tropp hver gang. Sammenlagt siger Melhus litt fra og er nå om lag 1000 poeng foran Leik. Det er ikke mye, for det er to løp igjen. En dårlig dag for Melhus og litt mobilisering fra Leik er nok til å gi skikkelig spenning igjen. De andre laga er langt bak med Orkanger på en trygg tredjeplass.

Nest løp går fra Langmyra med Gaula som arrangør.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.