En rOmjulshilsen fra oss til oss

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Des 2017

Vi åpner med bilde av noen av våre deltagere under Midt-Norsk mesterskap på Levanger sist i august.

Dette er bare ett av mange arrangement som vi har deltatt i og/eller ordnet selv. Bare les videre:

Vintertreningene


Vi starter med vintertreninger og der er det arrangert vintertrening i 21 uker i vår og i høst. Hver uker er det som regel ungdomstrening mandager og for både rekrutter, ungdommer og voksne onsdager. 8 av uteøktene onsdager var natto-løp.Møter og internkursEllers på vinterhalvåret har vi møter og kurs. Her fra historiens første Purple Pen-kurs i løypetegning med Atle som kursholder.

Ellers hadde vi årsmøte og to medlemsmøter dette året.


Samlinger og treninger


Vi startet utendørssesongen med ei dagsamling på Gløshaugen/Kristiansten festning først i april (bilde t.v.). Så startet treningene hvor vi hadde 5 onsdager i vår og 3 nattløp i høst. Bildet er fra Tambartun først i mai.


All-idrett, skoleorientering og Verdens o-dag

Vi har også et lite engasjement innen skoleorientering og All-idrett.

Dette året hadde vi en kveld med med All-idrett på Brekkåsen både vår og høst for 1. og delvis 2. trinn.

Så hadde vi en skoleo-dag på Høyeggen i juni hvor dette bildet er fra. Her er det like før start i Skolesprint-løypa med utgangspunkt fra Hyggeli-flekken.

Til slutt kan vi nevne Verdens o-dag 24. mai med 750 elever til start på 5 ulike skoler der vi var direkte delaktig på Gimseskolene. I tillegg hadde vi vårt eget treningsløp samme kveld på Rye. Veldig flott markering av Verdens o-dag!


Finn Fram Dagen


Vårt store årlige PR-arrangement er Finn Fram Dagen i overgangen til mai. I år var samlingsplassen i handlevognskuret til Melhustorget som er en svært strategisk plassering for å kapre handlende. Gratis vafler og kaffe lokker mange til standen og over 60 løp o-løypa som Atle hadde lagt. Fin dag for o-sporten!


Turorientering og Ukens løype

O-avdelinga trimtilbud hadde noenlunde samme oppslutning som tidligere år.

Turoientering er i de sist åra utvidet med Topp-Turo-poster og Grønne turer i sentrum i tillegg til vanlig poster. I år var det til sammen ...... poster å besøke. Om lag 30 leverte inn kodene.

Ukens løype er som tidligere år med 10 løyper som står ute noen uker. Oppslutninga er også her på samme nivå som tidligere år. 17 av de om lag 30 som kjøpte konvolutt fikk godkjent for premiering.

Aktive ungdommerUngdommene våre er ivrige deltagere i både hjemmelige løp, men også terminfesta løp. Av spesielle arrangement for disse har vi hatt løpere i 9 ungdomsløp, o-kretsens Østersundtur og vårsamlinga i Bjugn som er en del av Hovedløps-prosjektet. Bildet er var Bjugn hvor John var turleder.

O6`erenOgså dette året hadde vi vår interne sammenlagtserie kalt O6`er. Vi kan i år notere at over 80 ulike løpere har vært med i minst ett løp og over halvparten er nybegynnere. Klubbmesterskapet i St.Hans-tidene topper med 47 deltagere.

Bildet er fra Svartåsen i Vassfjellet i juni med et utdrag av de 40 løperne som kom til start!

Norsk O-festival


Vi hadde to klubbturer i 2017 og den første gikk til Norsk O-festival som Freidig arrangerte på Oppdal i juni. Der hadde vi med en stor tropp på 25 løpere som hadde flatsenger på skolen som opphold. Veldig trivelig!

Bildet opp til venstre viser hva en kan få som premie dersom det blir seier i H21-, nemlig ei geit! Gjør oppmerksom på at geita er i nederst i forgrunnen.

De to endre bildene viser at klubb-o-tur er ikke bare er kart og løyper. Det må også til noe næring og avslapping enten alene og/eller sammen med resten av gjengen. Midt-Norsk mesterskap


Midt-Norsk mesterskap på Levanger var den andre klubb-o-turen i år og vi hadde en stor tropp der også. Sprint, langdistanse og stafett var på programmet,

I sprint H50- fredag ble det dobbeltseier til Melhus med Atle og Stein Ivar - hurra! Bilde opp til høyre.

Audun B tok sølv i H45- på langdistansen lørdag. 

Bildet opp til venstre er det Atle som forklarer stafettreglene for ungdommene.

Til høyre er det premieutdeling til nybegynnerne. Midt i ser vi Johannes og Sigurd som får sin tredje premie i mesterskapet i klasse N-Åpen. 2 x hurra!Våre største arrangement


Vi hadde tre terminfesta løp som vi arrangerte i år. I mai arrangerte vi Ungdomsløp fra Brekkåsen skole i mai  med 150 ungdommer i marka (bilde t.v.), først i september var vi vertskap for 240 løpere i KM langdistanse i Våttåsen og med Skjetnemyra som arena og siste onsdag i september hadde vi 110 løpere i nattløpet Gimse By Night fra Saga på Brekkåsen. Det er også verdt å nevne et vellykket karusell-arrangement på Finnseten i juni med 93 deltagere.


KartGode kart er viktig og i år er kartene på Øyberga og i Våttåsen fått seg et skikkelig løft til henholdsvis Karusell-løpet i juni og KM i september. Audun B og Eivind har vært i sving med det.

Nå like før jul startet Atle med oppgradering av Sentrumskartet til sprintnorm.


Orkla Gaula - karusellen

Karusell i 2017 ble en parademarsj. Seier i 4 av 5 løp og seier i lagkampen også stafettdagen ga utklassings-sifre til slutt. Her ser vi starten på stafetten og under premieutdeling for karusellen 2017 - veldig mange fra MIL!


Her ser vi ett av flere resultat av jubelsesongen 2017. Karusellpokalen er vår!


Oppsummering

Som kavalkaden viser er det en ikke ubetydelig antall arrangement som er gjennomført. Dette har ikke vært mulig uten at mange har gjort et godt og samvittighetsfullt arbeide med treninger, arrangement og løyper.

Det som tross alt er det aller viktigste er at vi møter opp når det er o-arrangement. Og det har virkelig vært oppmøte i år! Uten deltagere er det nærmest helt meningsløst med o-arrangement. Takk for oppmøtet!!


Det er vel lov til å ha en romjulsdrøm? 

- Alle som deltok i år kommer igjen neste år og tar med seg noen flere.

- Vi beholder det gode humøret og er like flink til å ta oss av hverandre. Dermed beholder vi vårt gode miljø.

- Alle gjør sitt beste ut fra sine egne forutsetninger både som arrangør og deltager. Dermed blir det toppidrett og idrettsglede ut av alt. Bare se på bildet!

- Vi skal stille med en rekordstor tropp til Midt-Norsk mesterskap på Oppdal.

- I 2018 blir det satt opp en ny pokal i OG karusellen. På den skal det stå Melhus neste høst. 


Fortsatt god romjul og ha en god o-drøm. 

Takk for 2017!