Storseier i karusellen i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Aug 2018

Fenomenal laginnsats og gode enkeltprestasjoner ga en solid seier i 4. karusell-løp i kveld med 850 poeng framfor Leik. På bildet ser vi Michael, Oskar, Ørjan og Kristoffer. Sistemann gjorde et kjempeløp i Grønn løype i kveld.

Hele 40 løpere møtte for oss på Langmyra i kveld til Gaula sitt løp i årets karusell. 13 av disse var nybegynnere og vi hadde i tillegg 4 løpere i Grønn Trim. All honnør til våre ivrige og tålmodige løpere som denne kvelden ble belønnet med neste 700 poengs seier!

I konkurranseklassene fikk Audun B sin første seier i Blå løype for sesongen med knappest mulig margin til Ola Keiserås fra Leik. Oskar Andren kom litt bak der og Asle Heide Vaskinn inn til 4.plass. Audun ligger på 3. plass i løypa så langt. På bildet ser vi løypelegger Jon Røstum, Audun og Ola Keiserås.

Atle viser god og stabil mesterskapsform og utklasset resten i Rød løype. 5 minutter framfor Leikløperne Svein Unsgård og Jan Hage er sterkt. God innsats de andre fra oss: Stefan, Stein Ivar og Kjell Rune. Atle har allerede vunnet løypa i år med Stein Ivar på en nokså sikker 2. plass.

I Grønn løype fikk vi en virkelig sterkt resultat av Kristoffer! Bare 35 sekunder etter Svein Olav Åmot er svært bra. Gratulere! Det ble tett i toppen i løypa med enda to Leikløpere mellom vinner og Kristoffer. Far John fikk en sterk 6. plass 8 minutter bak. Sammenlagt har Hege 4. plass, mens Kristoffer klatret til 5. plass.

Hvit løype ble særs tett med bare ti minutter mellom vinner og Kristin på 15. plass. Best av våre ble Kåre med en flott delt 3. plass knapt 3 minutter bak vinner. Trine og Ingrid R fulgte nærmest av våre. Kåre kniver helt i toppen sammenlagt og innehar en 2. plass.

Johannes fikk til enda et godt løp i Gul løype og fikk sin 4. seier på rad og har allerede vunnet løypa for sesongen. Hurra!

Resultatene kan leses på Brikkesys. Omtale som er sendt avisene kan leses under bildet!

Gratulere med kjempeinnsats alle løpere!!

Avisomtale:

Stor deltagelse i o-karusellen på Langmyra

Melhus hadde mange løpere og flere gode individuelle prestasjoner og tok en solid lagseier for kvelden

92 løpere møtte opp sist onsdag til 4. løp i Orkla Gaula-karusellen på Langmyra skistadion med Gaula som arrangør. Løypelegger var Jon Røstum hadde lagt løypene vest for fylkesveien til Klæbu fra Ler på skogåsen sørover mot Fremo. Det er et terreng som innbyr til noe vrien orientering og det var flere som fikk prøvd seg skikkelig o-teknisk i flere av løypene.

Melhus dominerte i de to korteste løypene

Nybegynnerklassen hadde hele 18 løpere som er svært gledelig. Melhus stilte med 13 av disse og Leik hadde 5 løpere og løypa var lagt greit for de som er ferske o-løpere. Det har vært med nesten 50 løpere i nybegynnerløypene denne sesongen.

Gul løype er for de aller yngste og de aller eldste. Enda en gang klarte Johannes Lerli å holde superveteranene bak seg i klassen og tok sin fjerde seier for året. Denne gangen kom Ola Neraune, Børsa-Orkanger nærmest nesten 2 minutter bak, mens Åse Høgsteggen, Leik og Hanna Øian, Gaula fulgte så litt bak der.

Leik suveren i mellomløypene

I hvit løype på 2 km ble det dobbeltseier til Leik med Joar Arvid Krognes og Anne Kari Stubsjøen, mens Arne Gaustad fra Børsa-Orkanger tok tredjeplassen. Tidsmessig ble det svært tett mellom løperne med 15 løpere på 10 minutter. Sammenlagt kiler Kåre Onsøyen, Melhus seg mellom disse to med minst mulig margin.

Den 3 km lange Grønn løype ble også jevn, sælig i toppen. Svein Olav Åmot, Line Sølberg og Tone Almås tok trippelseier for Leik, men Kristoffer Lerli, Melhus kom bare 35 sekunder bak Svein Olav på 4. plass. Dette er gledelig i og med at løypa har nesten ingen ungdomsløpere. Så langt i karusellen er rekkeføgen den samme som siste løp for de tre første.

Løypeseire til Melhus i de lengste løypene.

Atle Pedersen, Melhus tok sin 3. seier for sesongen i Rød løype på 4 km. Nærmest kom Leikløperne Svein Unsgård og Jan Hage. Sammenlagt ligger Stein Ivar Foss, Melhus på andreplass mellom Atle og Svein.

Blå løype er lengst og måler 5,5 km. Her har Leik sterke løpere, men de siste års beste løper Audun Bakk, Melhus klarte denne gangen å komme først i mål. Det holdt bare så vidt med 3 sekunder til Ola Keiserås. Oskar Andren måtte ta til takke med 3. plass denne gangen, men leder sammenlagt med sine tre seire tidligere. Ola ligger på 2. plass og Audun på 3. plass så lagt i karusellen.

Spenning fortsatt i sammendraget

Ettrer dette løpet står det igjen ett individulet løp som går i Børsa. I løypene Blå, Rød og Gul er seieren klar, men det er kamp om plassene bak der. I løypene Hvit og Grønn er det kamp til siste slutt.

Melhus tok en ganske solid løpsseier i lagkampen med nesten 700 poeng framfor Leik. Sammenlagt er det fortsatt ikke mer enn 840 poeng mellom disse lagene. Leik er med andre ord godt på skuddhold, så det er ikke bare for Melhus å spasere til seier – det skal tross alt konkurreres i ett individuelt løp og en stafett før det er oppgjort. Børsa-Orkanger, Gaula og Klæbu følger deretter.