Veivalgstrening i Vassfjellet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2020



Audun B hadde lagt bratte løyper i Vassfjellet. Bratt, men mange veievalg og få poster. Utfordrende på alle vis.

De to kortest løypene gikk på platåene like under og like over Furukollen som bruks som rampe for luftsportsutøvere ovafor Rye og Prestbakkan. Greie løype ble det for jentene som løp C-løypa og etterpå ble det en svalende dukkert i Lodda. Henne, Ingrid T og Ingrid P har virkelig blitt stødige o-løpere og gjennomfører hver gang i fin stil.

B- og A-løperne fikk seg en luftetur oppå Fuglåsen og nordre del av Litlfjellet. Langstrekket til 1. post hadde en stigning på drøyt 150 høydemeter og det var heftig nok i den varmen som vi hadde. Kveldens store nøtt ble hvordan Fuglåslia skulle knekkes: Noen valgte en nordlig omvei via Bjønnhølet og Lodda, andre en sørlig via Storkleva og Silåsbekken, mens det var tre alternative ruter i midten med svært sterk stigning mellom stupa på tur opp. Bildet over viser ett av midtalternativene.



3km B-løypa kunne klare seg bare med ytterligere 25 høydemeter, men hadde,i likhet med langløypa et veivalg som førte løperne 200 høydemeter over målområdet. Terrenget som vi snakker om nå - Fuglåsen og nordre Litlfjellet er et kremterreng for o-løpere med små myrdrag, bergknauser, småsøkk og det øverste av fjellskogen før snaua på Litlfjellet. Da blir det mange veivalgsalternativer og såpass lite stor ledelinjer og oppfangende detaljer, at det o-tekniske blir satt på kraftig prøve.

Løypene forsatte så sørvestover og nedover via Jostu/Loddgardshytta mot nordre Silåsen før alle fikk prøve Storkleva nedover. Det er litt synd å ha det så travelt at terrenget må forlates så for, men det var det med målet, da!  For de fleste fikk følge av noen svartfluer på ferden, men de ble disket for henging og kom ikke på resultatlista.

Det var store utslag i km-tider som forventet med mellom 15 og 25 minutter pr. km luftlinje. Det er verdt å fremheve Kristoffer sitt løp som fikk både bestetid i langløypa og dagens beste km-tid uansett løype og slo dermed sin læremester Atle med noen få minutter.

I B-løype hadde Stefan og Stein Ivar en tilsvarende oppgjør og der tok Stefan seieren med kveldens nest beste km-tid.


Over ser vi en god-demt gjeng ved målbukken: John Magnus, Trine, Eli og Anita.


Løypelegger Audun B til venstre med tidtakerutstyr. Fikk godord for løypene.

Resultater fra Vassfjell-løpet kan du lese på Brikkesys. 

Dette var siste treninga før ferien. Straks er vi imidlertid i gang med Sommerløpene i Melhus. De blir lagt ut på hjemmesida i helga. Ellers kan det nevnes at Leik har treninger i hele sommer med 3-dagers løp 15, 17. og 18. juli. 

Vårt neste løp kommer onsdag 12. august, men kjære dere vi har mer å by på: Turorientering og Ukens løype står ute og venter. Vi skal prøve å formidle det meste på hjemmesida. 

God sommer!