Audun Bakk med respektabel innsats i NM veteranorientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2020

Eiker o-lag stod som arrangør for veteran-NM dette året. De hadde helt til 17. august alt klart for tre løp denne helga, men slik ble det ikke:

Eiker o-lag som arrangør av Veteranmesterskapet 2020 har 17.8.2020 besluttet å flytte årets arrangement fra planlagt på Ormåsen, Vestfossen til nytt løpssted på Bermingrud i Hokksund. Hovedbegrunnelsen for dette er den negative utviklingen vi ser i forhold til smittespredning, og vi vil ikke at negative tanker og reaksjoner i denne sammenheng skal få grobunn i et lite lokalsamfunn som Ormåsen - med i underkant av 2.000 innbyggere. Et arrangement over tre dager må betraktes som et større arrangement. 

Det ble ikke noe av sprinten på fredag, men resten ble gjennomført - regelrett imponerende på så kort tid!

Løpet gikk fra samme samlingsplass som under VM i 1978. Terrenget er storkupert med mange små detaljer i en ganske godt løpbar skog. Det er enkelte myrer og noen stier på kartet som ikke er til stor hjelp for løperne når løypeleggene hadde gjort jobben sin. Et terreng som er noe uvant for en trønder.

Lørdag gikk langdistansen og Audun ble presentert ei løype på 6,5km med både lange og korte strekk og noen retningsforandringer. Han løp mye rett på og hadde mange gode gjennomførte strekk. Her er han egen kommentar:

Gikk bra i dag og er godt fornøyd. Ble nr. 6 ca. 4 min bak vinneren på langdistansen. Skulle løpt mer rett på til 1. Begynte å bli sliten mot 8 og løp litt passivt med en retningsfeil inn mot posten. Dårlig utløp fra 8.  samt at jeg gikk like over til 9 og sto og klødde meg i hodet. Var bare å holde seg unna myrene i dag da de var dårlig løpbare. Er tross alt godt forhøyd med god kontroll spesielt mellom 1. og 7. post. Kartet er veldig bra.

Alle kart ble tatt inn og Audun la inn løype på et samla-kart over alle poster. Hel strek er løpet, mens stipla strek er en mer sannsynlig gunstigere trase: 


Livelox-link til alle løyper lørdag er her Audun har ikke sporing. Løypa i H50- ser du her. Resultat fra lørdagens langdistanse ser du på Eventor.


Søndag var det mellomdistanse. Audun fikk ei løype på 4km i det samme terrenget som lørdag. Det ble også denne gangen mye rette på postene i det lettkuperte terrenget. Her er Audun sin egen kommentar rett etter løpet:

Mellom i dag. Bra kart og løype. Mye bra løping. Skulle tatt første stien på skrå mot vannet mot 4.  Mot 13. gled jeg ut over kollene (sliten) og begynte plutselig å orientere mot 7. (skjønte det når jeg stemplet, men hadde nølt litt inn mot posten; liten sving/nøling inni 13). Ellers satt postene og orienteringen bra. Godt fornøyd i dag også.

Her er tilsvarende "kladd" for søndagens løype:

Livelox-link til alle løyper søndag er her. Løypa i H50- ser du her. Resultater fra søndagens mellomdistanse ser du på Eventor.

Alt i alt er dette en veldig god uttelling på ei mesterskapshelg. Kanskje det beste resultatet fra en Melhus-løper i et veteranmesterskap i orientering noen gang.