Strålende kveld ved Lauglovatnet

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2023


Tradisjonen tro avviklet vi i kveld årets klubbmesterskap ved odden sør i Lauglovatnet - også denne gangen med Lerli som arrangør. Været var også av det tradisjonelle slaget med god sommertemperatur og varmt bandevatn. 

Det møtte 15 løpssugne løpere, noe som er litt mindre enn vanlig. Det kan nok henge sammen med at vi er inn i ferien for noen. Det var lagt fire løyper fra 2 km til vel 4 km. og med ulike vanskegrader. Her var det noe for enhver smak. Løpstraseene var sør og vest for Lauglovatnet i et terreng med mange stier, veier, skogsveger  og lysløyper. Det ble stor fart i de fleste løyper. Johannes og John var løypeleggere.
Maya, Sanna Elise, Steinar og Atle svært sentralt plassert i forhold til servering. 

Mye å prate om etter et løp!
Full restituering av løpere som har tatt sine løyper,

mens Martin er nettopp klokket inn til en god tid i C-løypa.
Atle er nysgjerrig på hvor Emelia har løpt i sin andre løype for kvelden - 3km B!Så var det duket for premieutdeling:Emelia og Sanna i D 9-10
Johannes i H 15-
Maya i D40-
Steinar og Stig i H40-
Hege, Kristin og Trine i D 60-
Atle og Stein Ivar i H50-. Stefan dro før premieutdelinga.
Kåre og Martin i H75-. Hege er støttende på premiepallen.Eivind fikk også premie i H70-, men uten bilde-dekking.
John får her takk for hovedregien i familien Lerli for klubbmesterskapet 2023.

Løyper og servering var helt fortreffende!Da er alle nevnt av løpere og arrangør, men vi hedret også kvelden eneste publikumer Åse. Tålmodig ventende på løpere. Hadde også en viktig jobb i å mate ei Stokkand ho, sammen med flere andre.
Resultater kan leses på Brikkesys.

Da tar vi ferie i avdelinga og treffes samlet til trening 9. august. Mange deltar nå i sommer i f.eks. Sommerløpene i Nord-Østerdal, Svensk 5-dagers i Åre og Midtnorsk mesterskap i Innerøy i midte av august.Klubbmesterskap ved Lauglovatnet onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2023


Tradisjonen tro inviterer vi til årets klubbmesterskap i Leinstrandmarka onsdag 28. juni kl 1800. Familien Lerli har lagt løypene og er vertskap for øvrig.

Det er parkering ved skiarenaen på Skogly/Ringvål, merket fra Cirkle K på Klett. Kjørerute her.

Så er det 500 meter å gå til Lauglovatnet, etter merket veg/sti. Det hadde vært fint med litt hjelp til bæring fra parkeringa. De som kan, møter kl 1740 på parkeringa og tar med litt pikk-pakk derfra.

Samlingsplassen er der vi har vært tidligere år, med bademuligheter, grilling og premieutdeling etter løpet. Ta gjerne med mat og drikke.Det blir fire løyper, fra nybegynnerløype på 2 kilometer til A-løype på 3,8 kilometer. Den lengste løypa vil gå over Sæteråsen, mens de andre løypene går i forholdsvis flatt terreng. Det er mange stier og lysløypetraseer i området. Mange steder er det åpen og fin skog. De lysegrønne områdene kan variere endel i løpbarhet. Mellomgrønt er forsøkt unngått. Dette blir herlig!I forbindelse med klubbmesterskapet blir det mulighet til å supplere rekrutt-settene (tommelkompass+løperbrikke) med nye kompass (for de som har dårlige kompass) og kjøpe nye komplette sett for de som ikke har.

Velkommen!Solid laginnsats på Hølonda i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Jun 2023


Vi hadde nok vært forberedt på å bli slått av Leik i kveld, men det ble ikke noen katastrofe - snarere en stor opptur.

Individuelt er det mange gode prestasjoner, men det som imponerer mest er iveren og dyktigheten til våre yngste. Her er det mange som allerede går gjennom nybegynnerløypa på egen hånd og til og med rykket opp i Gul løype og som gjennomføres med den største selvfølgelighet. Kjempeflott! 

Gul løype har blitt Melhus` sin løype dette året og atter en gang topper Kåre lista: Tre seire på rad! I kveld var det Emelia som kom nærmest Kåre og det med bare knappe 2 minutter bak. Her lukter det troneskifte? Sammenlagt etter tre løp leder Kåre med Martin på andreplass. I Gul trim har Melhus flere løpere som gjennomfører og plukker dermed verdifulle poeng.

I hvit løype har vi fortsatt ikke kommet oss helt opp i teten, men Eivind hadde beste plassering av Melhusløperne like ens som i det andre løpet. I kveld dominerte Leik-løperne, men sammenlagt ligger Trine og Kristin på fjerde- og femteplass.

Grønn løype ble plasseringene broderlig fordelt mellom Leik og Melhus. Stein Ivar ble så vidt slått av Tone Almås, Hege inntok fjerdeplassen og John sjetteplassen. Sammenlagt leder fortsatt Stein Ivar, mens John ligger på 3. plass og Hege på 4. plass.

Tore Kanestrøm fra Orkanger tok sin andre strake seier i Rød løype. Johannes fikk seg en sleiv ekstra i kveld, men berget andreplassen med Frank Egil på tredje. Johannes innehar enda førsteplassen i løype, noe som er imponerende.

Leik sin store o-sønn Andreas Sølberg er hjemme på ferie og benyttet anledninga til å ta en suveren seier i Blå løype. Løypa ble ellers dominert av Leik, men Atle gjorde en fin innsats med sin fjerdeplass. Ikke verst etter stafettløping i de finske skoger i helga, noe som Stein Ivar var med på. Ola Keiserås og Runar Krognes fra Leik leder løypa, men med ett løp mindre har Stefan tredjeplassen og Atle sjetteplassen.


I lagkampen ble kvelden batalje jevnere enn vi hadde sett for oss. Leik ble best med 2558 poeng mot våre 1930 poeng - altså bare vel 600 poeng bak. Det betyr at vi fortsatt leder ganske klart med om lag 1200 poeng. Skulle vi tape like mye i hvert av de to siste løpene, ja da kan årets seier ryke. 

Akkurat det utfallet har vi ikke tenkt skal skje! Vi tar en velfortjent karusell-ferie med et godt forsprang!!

Resultatene kan leses på Brikkesys.


Før vi tar o-ferie i laget, skal vi neste uke avvikle klubbmesterskap onsdag kveld. Følg med, følg med!3. løp i karusellen på Hølonda onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Jun 2023


Vi er allerede kommet til 3. og nest siste individuelle løp i Orkla Gaula-karusellen for året. Leik arranger og det er onsdag 21. juni som er løpsdagen. Løpet går fra Langbakken som er parkeringsplassen der skiløypa til Jårakjølen starter. Veibeskrivelse er her.  

Det er start mellom kl 1800 og 1900 og vi tilbyr felles kjøring fra Melhus vgs med avgang kl 1715.

Vi har et forsprang på 1850 poeng fra de to første karusell-løpa, noe som er alt for lite til at vi kan ta en bekvem sommerferie resultatmessig!

Bildet over er fra i fjor høst da Lek arrangert avslutningsløpet som bl.a. hadde stafett innlagt. Da ble vi slått grundig med 1250 poeng. Blir det like ens onsdagskvelden er det lite å gå på til høsten.

Derfor må vi atter an gang komme oss i kalosjene, ta med o-utstyret og møte opp! Vi burde stille bedre rustet nå når skolen akkurat er i avslutningsfasen og alle våre rekrutter med foreldre har ledig tid (?). 

Gjør vi en solid innsats denne uka, ligger vi svært godt an til å erobre OG-pokalen til odel og eie.


Her er innbydelsen Leik sendte ut:

Strålende kveld for ungdommene i Sjetnmyra

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jun 2023


Melhus har hatt ett løp i o-kretsens ungdomsløpskarusell i mange år. I år var det lagt til Sjetnmyra torsdag denne uka i strålende vær og omgivelser. Klaras panoramabilde over skiarenaen viser spurtstrekket i forgrunnen ned mot sisteposten helt i venstre bildekant. Målposten er ned mot veien like til høyre for furua og videre mot høyre sekretariatet, premiebordet, salgsteltet og o-henger med oppslag.MIL-vimpelen: Her er også online-versjonen!


80 deltagere var påmeldt som er litt mindre enn forventet, men mange hadde dradd til stafett i Finland allerede. De som kom fikk en bonuskveld av de sjeldne: Strålende vær, lite åte, vel tilpassende løyper i et trygt terreng i og rundt lysløypetraseene. Løypelegger denne gangen var Stein Ivar Foss som la 5 løyper for klasser opp til 20 år. Løypene fikk gode skussmål fra løpere som følte seg trygge i skogen. Alle kom seg velberget i må!

Det er flere funksjonærer som blir nevnt i saken, men en har så mange gjøremål at det er vanskelig å finne en god plassering: Martin blir brukt som poteten til alt. Merking, rigging av start og samlingsplass, frakting av o-hanger og utstyr fra o-kjelleren, overoppsyn av samlingsplass under løpet og mye mer.


Ved starte råde det ro og verdighet. Frank Egil, Kåre og Jens Arne hadde full kontroll.Løpsleder Eivind myser på skjermen ved innkomsten, mens Klara har overblikket med løpere, brikker og utskrift. Stein Ivar og Atle var også involvert i staben. Atle var blant annet en utmerket speaker under løpet og i samspillet med Hege under premieutdelinga.


 


Kristin og Trine serverte både vått og tørt til sultne og tørste løper med følge. Saft etter løpet var nødvendig i varmen og frukta smakte den også. Skuff-kaker og boller gikk unna på høykant både på arenaen og i bilen hjem.Hege og Klara hadde laget et delikat premiebord, pyntet med ikke-reist bjørk. Premieseremonien var like flott som under KM lang sist høst med samarbeidet mellom Atle og Hege. Passe høytidelig og tilpasset ungdomsløp der alle får premie.


Her er bilder av våre tre deltager:Johannes fikk til et toppløp og var bare sekunder unna seieren i H15-16.

Han styrket sin ledelse om spurt-trøya etter det gode løpet.Kolin  med premie for deltagelse i C-løypaEmelia med påfyll etter løpet i C-løypa.


Vi har en masse bilder av løperne i Sjetnmyra i dette albumet: https://www.melhusorientering.no/gallery/album?uid=1100376237&aid=90913. Bildene må åpnes for å se de fullt ut!

Bilder er tatt av Eli, Anita, Frank Egil, Martin, Hege og Klara.Trening er lagt til torsdag denne uka!

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jun 2023


Torsdag 15. juni blir det trenings fra Sjetnmyra. Da skal vi voksne arrangere trening for barn og ungdom 20 år og yngre - ikke mindre! Årsaken er at vi har lagt treninga sammen med at vi skal arrangere vårt årlige ungdomsløp for o-kretsen.

Mange fra andre lag har meldt seg på allerede, men vi trenger ikke å tenke på det: Møt opp til normal tid og henvend dere til sekretariatet der dere blir meldt på som vanlig i ordinær nybegynnerløype. Her treffer dere også Anita som skal hjelpe dere om det er noe som er uklart. Møt gjerne opp i god tid før kl 1800, så unngår du kø for en gangs skyld.

Etter påmelding vil dere få kart og så er det bare å gå opp i lysløypa bak skytterhuset og starte når det måtte passe. Det er avsatt egen bås for nybegynnere ved siden av de andre løypene og også der vil dere møte kjentfolk som startere. 

Etter at løypa som vanlig er gjennomført på en utmerket måte, vanker det saft og premie. Det kan være lurt å ta med litt Vipps-penger til et kakestykke servert av Kristin og Trine.

Så altså: Trening denne uke er torsdag 15. juni kl 1800 i Sjetnmyra!Poeng OG-karusell 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jun 2023

Hva gjør jeg når noen løper flere løyper på en kveld.

Ingenting er bedre enn ivrige løpere som løper flere løyper. Men kanskje de bare bør få poeng for ett løp?

 Denne bloggen viser trikset du må gjøre i Brikkesys for å løse den utfordringen.  


Eksempelet her viser Emelia som syntes det var kjempegøy, og løp nybegynnerløypa før hun løp gul løype. Vi valgte å sette 50 poeng på Nybegynner og 0 poeng på Gul - løype.


Men dette var dessverre ikke nok. Da vi lastet opp dette løpet til brikkesys.no kom hun fortsatt opp i gul løype og fikk poeng.  

Her er et triks.

Høyreklikk på registreringen som ikke skal telles med og velg Endre status.

F.eks Emelia i gul løype.

Velg status Avlest. Nå vil hun få tiden sin i gul løype, men ikke poeng i rankinglisten og klubbkonkuransen.
Så for å få mest poeng bør man velge rekkefølge på løpene smart, men det er en annen historie.

Bildet under viser ar Emelia og Erlend er satt til Avlest for å unngå dobbelpoeng i rankinglisten

Solid Melhus-innsats under 2. karusell-løp på Fremo

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jun 2023


Adrian og Robin hadde knappest startet før de kom i mål. Racer-fart! Pauline Bellingmo som svever i bakgrunnen er mektig begeistret over innsatsen!


Laginnsatsen var helt upåklagelig onsdag kveld. Vi stilte med 26 løpere og det ble mange gode plasseringer. I nybegynnerklassen hadde vi 6 løpere med i kveld. Det er en del færre enn sist onsdag, så her har vi mye å gå på i lagkampen framover sommeren.

I Gul løype var Kåre klart best - like ens som i 1. løp. På 3. og 4. plass kom Steinar og Martin. Sanna, Emma og Mathilde gjennomførte i god stil på gode tider i den bratte løypa. Sammenlagt inntar Kåre og Martin de to første plassene. Sammenlagt har Trine en god 6. plass.

Våre løpere i Hvit løype fikk i kveld litt beskjedne plasseringer, men med gode tider ga mer enn godkjent innsats: Eivind, Ingrid, Trine og Kristin var godt fornøyd med kvelden.

Stein Ivar gjorde som Kåre og tok sin andre løypeseier av to mulige i Grønn løype. Hege ga alt og ble belønnet med andreplass ikke langt bak Stein Ivar. John og Jan Petter fikk også gode plasseringer med 4. og 6. plass. John har her tredjeplassen sammenlagt og Hege med bare ett løp har 5. plassen. 

Johannes imponerer igjen i Rød løype! Tore Kanestrøm fra Orkanger var det lite å gjøre med i kveld, men en sterk andreplass er skikkelig morsomt. Johannes slo to gode Leik-løpere, mens Kjell Rune kom bak der igjen. Sammenlagt etter to løp i Rød løype leder Kjell Rune med Johannes ligger på andreplass!

På topp i Blåløypa troner naturligvis Ola Keiserås fra Leik. 36 minutter på nesten 6km er ikke mindre enn imponerende. Imponerende er også Atle sin innsats med flott andreplass foran et kobbel av sterke løpere fra Leik, Gaula og Orkanger. Stefan fikk en fin 6. plass på Fremo, men ligger på en storartet andreplass i løypa etter to løp, bak Ola Keiserås. Atle har bare ett løp, men ligger på 7. plass.


I lagkampen knep Leik innpå Melhus med 200 poeng.  Følgende oppsett viser detaljene:Resultatene kan leses på Brikkesys http://brikkesys.no/result.php?id=5240.


Laget er godt fornøyd med kvelden på Fremo, noe som bildet under viser:Merk at treninga neste uke blir under vårt arrangement i ungdomsløpskarusellen. Den blir arranger fra Sjetnmyra torsdag 15. juni! Der blir det vanlige løyper som vi kjenner fra før, men det er bare ungdom 20 år og yngre som får delta - tenk det!Mobilisering til karusell-løp 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2023


O-laget Gaula innbyr til andre OG-karusell-løp onsdag 7. juni kl 1800 mellom Fremo og Langmyra. Se oppmøte her: https://goo.gl/maps/qSxAWueYjoJeNeYk7

Snorre og Johannes er i bildet over knipset etter fjorårets løp som Gaula arrangert fra Langmyra i august.


Her kommer et utdrag fra innbydelsen fra Gaula:For oss er det atter en gang muligheter for å mønstre en stor tropp i svart og kvitt! Vi har mye å forsvare fra den flotte innsatsen i Sjetnmarka. Vi har sett det før: Vi kan lede lenge utover sesongen, men Leik er  harde utover høsten. Derfor er det bare å sette kursen mot Flå onsdag kveld!

Vi kan kjøre felles fra Melhus vgs kl 1715.Slik bruker du Brikkesys på OG -karusellen

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2023

Denne bloggen beskriver hvordan du bruker setter opp løpet i rankinglister og klubbkonkuranse når du arrangerer OG-karusellen.

Det ligger en brukermanual på brikkesys.no. Denne bloggen er et suplement til manualen. 


Før løpet skal arrangeres

Bruk lisensen til OG-karusellen

Først som siste er det lurt å logg inn med OG-karusellens lisens i Brikkesys. Det er kanskje ikke kritisk under løpet, men det bør gjøres når du skal lage rankinglister og klubbkonkurransen.

Gå inn på Brikkesys, velg fanen Valg og trykk på Vis lisens.
Nå får du opp et Lisensvindu med din klubbs lisens. F.eks Melhus IL Orientering som vist på bildet. Velg Hent ny lisens.
Skriv inn brukernavnet ogk og passordet som du får av OG-karusellens administrator.

leder@melhusorientering.no (sesongen 2023)
Nå har du fått inn lisensen til OG-karusellen og du kan arrangere løpet som vanlig. Lykke til.

Det er ikke helt krise om du ikke har logget inn med lisensen når du arrangerer løpet, men du bør gjøre det før du laster det opp til brikkesys.no. 


Poengberegning 

Alle har kommet i mål. Skuffkaka er spist opp, og alle er godt fornøyd med sine løp. Nå er tiden inne for å regne ut poengranking og klubbkonkuransen. Brygg en stor kopp te, og pust rolig med magen.

1. Last opp løpet til brikkesys.no

Pass på at PCen er på nett og at resultatene er ok.
Du kan gjøre endringer i Brikkesys og laste opp flere ganger hvis noe er feil. Men løpet må være lastet opp før du kan starte poengberegningen.

Det er fort gjort å sette noen i feil klubb eller lignende. Derfor kan det være lurt å ha løpet publisert en stund før du starter poengberegning. Det pleier å komme inn korrigeringer fra klubbene i.l.a kvelden.

Velg fanen Løp og velg Last opp hele løpet til brikkesys.no
Hvis allt går bra så får du Opplasting OK.
Nå kan du gå inn på Brikkesys.no og se om løpet er lastet opp.

Gå inn på OG-karusellen på Brikkesys.noNår resultatlisten er i orden kan du starte å sette poeng manuelt i Brikkesys. Du kan gjøre dette før du laster opp til brikkesys.no. Men som nevnt over det er lurt å laste opp resultatene raskt slik at man får korrigeringer så raskt som mulig.  

Alle nybegynnere, trimklasser skal ha 50 poeng. Alle gjesteklasser skal ha 0 poeng. Sorter alle klassene i Brikkesys ved å klikke øverst på kolonnen Klasse. Da får du sortert alle klassene og det er lettere å velge alle løpere i en klassse.  

Velg alle løperne i en klasse som skal ha 50 poeng. For eksempel "Hvit trim". Høyreklikk og velg Sett poeng i nedtrekksmenyen
Nå får opp en dialogboks hvor du skriver inn 50 poeng.

Gjør det sammen med alle de andre klassene som skal ha 50 poeng.
Det samme gjør du med gjesteklassene som skal ha 0 poeng.

Skulle det skje at du setter poeng på løpere som ikke skal ha manuelt faste poeng så kan du sette poeng på nytt, men la poengsummen være blank. Da fjerner du poenget som er satt manuelt.
Nå kan du laste opp løpet på nytt til brikkesys.no med å velge fanen Løp og Last opp hele løpet til brikkesys.no2. Sett opp løpet i rankingliste

Nå må du gå inn i på siden brikkesys.no og logge inn for å legge til løpet ditt i rankinglisten. 


Velg Logg inn/ut og bruk brukernavnet ogk og samme passord du brukte da du la inn OG-karusell-lisensen i Brikkesys.
Nå får du opp flere valg i menyen. Mulig du også får en underlig melding on DokuWiki Login Plugin, men ikke bry deg om den.

Nå velger du Rankinglister i menyen
Du får nå opp alle rankinglistene. Ganske langt opp finner du årets rankingliste. "OG-karusellen 2023".

Finn kolonnen Legg til løp og velg add for OG-karusellen.
Nå får du opp et vindu hvor du må velge ditt løp.

Bla deg laaaaangt ned på listen Velg løp.

De nyeste løpene ligger nederst på listen slik at du må passe på at du ikke velger et løp fra tidligere sesonger.
Legg til et kortnavn, f.eks Løp1 for første løp.

Sett 100 i makspoeng og 50 i minpoeng.

Trykk Lagre og oppdater poeng.


3. Sett opp løpet i klubbkonkuransen

Men du er jo ikke ferdig enda. Du må også fikse klubbkonkuransen.

Nå velger du Klubbkonkurranser i menyen
Da får du en liste over alle klubbkonkuransene. Du må bla helt ned til bunnen for å finne de nyeste konkuransene. Igjen velger du add i kolonnen Legg til løp for årets OG-karusell. For eksempel  "OG-karusellen lagkonkuranse 2023"
Da får nå opp et nytt vindu hvor du må lete opp ditt løp og skrive inn samme kortnavn som du satte tidligere for ditt løp. Bildet viser for Løp1 i OG-karusellen 2023.

Her er det også viktig å bla langt ned på listen siden de nyeste løpene ligger nederst.
Trykk lagre.


Nå kan du sjekke om løpet ditt er lagt til rankinglisten og klubbkonkuransen. Hvis du ikke ser de kan du prøve å laste opp hele løpet til brikkesys igjen. 

Hvis alt er i orden så kan du logge ut av OG-karusell-lisensen og bruke klubbens lisens i nye løp. Hvis du ikke husker å bytte lisens vil det neste løpet til klubben lastes opp til OG-karusellen. Da kan det bli krøll.  

Lykke til med løp og poengberegning.


Andre saker:

Hva gjør jeg hvis noen ivrige løpere løper to løp? 

Hvordan setter jeg arrangementspoeng? (kommer senere)

Hvordan setter vi poeng etter stafetten? (kommer senere)
Mange nybegynnere på Lete onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2023


Mathilde og Emma Sofie var som ei sol etter sine løp i C-løypa. Moro med ny sesong og moro sammen med venner i løypa!
Atle var løypelegger og hadde lagt fra Lete og i retning Våttåsen. Etter den store mønstringa av barn og unge under karusell-løpet sist uke, var det gledelig at svært mange kom igjen til trening. Her sørger Atle for at Johannes blir påmeldt. 

Og her under er Johannes klar for start.Også denne gangen var det tendens til kø under påmelding, men det er vi jo så vant til i Melhus.....

Atle hadde ordnet de to lengste løypene med varianter, kalt Fargeblind, uten stier og noen av fargene. Det ble en noe større utfordring enn ei ordinære løype, men svært god o-teknisk trening.

Stein Ivar tar en prat med Robin og Adrian. Mye å nytt å sette seg inn i som nybegynner!

Her er Ylva akkurat kommet i mål.

Emelia og pappa tok to løyper i kveld for sikkerhets skyld!
Yrende liv i målområdet.

Det var forresten nevnt at noen hadde hørt noe om at været var noe kjølig og fuktig. Det må være tatt helt ut av lufta..... Ingen rot i virkeligheten. Bare blide fjes!!
Sanna Elise og Maya hadde interessante ting å fortelle Eivind ved løpets slutt. Til slutt var det utdeling av løpsskjorter som de minste låner av klubben. Med det store oppmøte vi har, blir det helt påkrevet å bestille opp et utvalg til de som ikke fikk i denne omgangen. Skjorta er populær!

Resultatene ligger på Brikkesys http://brikkesys.no/result.php?id=5210


Dette var en fin generalprøve før vi skal gjeste OL Gaula sitt løp neste uke ikke langt fra Langmyra i Flå. Det blir andre karusell-løp og vi har mye å forsvare, så lad opp til poengsanking!